Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kivist radiaatorid ei kuivata õhku ega tee müra

Kivist radiaatorid ei kuivata õhku ega tee müra

Üha suurenev nõudlus looduslike materjalide järgi on meid inspireerinud looma kiirgusefektiga töötavaid kivist radiaatoreid.

Kodude soojendamise idee kivide abil ulatub tagasi kaugesse minevikku enne meie aja arvamist. Vana-Rooma ajal oli kivide kasutamine soojuskandjate ja andjatena juba laialdaselt levinud.

Läbi sajandite on kasutatud erinevaid tehnoloogiaid ning täiendusi.

Meie radiaatorid on sümbioos iidsetest teadmistest kividega soojendamisest ning tänapäeva tehnoloogiast.

Kividega soojendamisel kiirgub soojus ümbritsevasse keskkonda igale poole. Tulemuseks on ühtlasem sisetemperatuur toa ristlõikes. See tähendab, et meil on väiksem temperatuuride vahe lae all oleva õhu ja põranda pinna läheduses asuva õhu temperatuuride vahel.

Tavaradiaatorid tekitavad suunatud õhu ringluse, mis saadab sooja õhu lae alla tekitades ühtlasi ka õhu turbulentsi, millega kaasneb ka tolmuosakeste kaootiline liikumine õhus. Õhu jahtudes langeb õhk põranda poole ning ring sulgub. Tulemuseks on suurem energiakulu, tolmusem ja allergilisem õhk jne.

Kaunis kuid rabavalt lihtne radiaatori disain harmoneerub iga kodu või kontori interjööriga, moodustades meeldiva terviklahenduse. Suurepärane ja väljapeetud pinnaviimistlus on saavutatud tänu kõrgtasemel kivitöötlustehnoloogiale.

Radiaatorid on valmistatud spetsiaaltöötlusega kõrgkvaliteedilisest marmorist/graniidist (eritellimusel lubjakivist), mis tagab radiaatori suure vastupidavuse ja tugevuse. Standardseeria (standardmõõtmetega marmor/graniit radiaatorid, võimsused on 600 W, 800 W.,1200 W ja 1500 W) elektri- ja keskkütteradiaatorid on tehase  garantiiga 2 aastat.

Radiaatori ehitus tagab, et 75% soojusest eraldub esipaneeli kaudu. Kivi suurepärased energiasalvestusomadused lubavad talletada 50% rohkem energiat, kui selleks on võimelised tavalised radiaatorid. Efekt tuleb teravalt esile elektriradiaatorite puhul. Säilitades endas soojusenergiat ning hoides pikalt oma temperatuuri töötab radiaator vaid osalise aja tunnist, hoides sellega kokku energiat.

Kiviradiaatorid ei kuivata õhku. Nende pehme kiirgav soojus tagab toa ristlõikes ühtlasema temperatuuri ning vähendab õhu tsirkulatsiooni, ei tekita õhu turbulentsi ja õhk liigub korrapäraselt ning puuduvad õhukeerised. Tänu sellele on õhus lendleva tolmu sisaldus väiksem ja tagatakse tervislikum sisekliima. Ei looda aktiivset allergiat tekitavat keskkonda, seega sobivad kiviradiaatorid eriti hästi kohtadesse ja peredesse, kus on suurenenud allergia oht. Radiaatorid ei levita suitsu ega müra.

Radiaatorit võib paigaldada nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt ja paigaldada nii elu- kui ka ametiruumides, kontoritesse, muuseumitesse jne. Lubatud kasutada ka kõrge niiskusega ruumides nagu vannitoad ja köögid. Täiesti hooldusvaba.

Tehniline info:



Radiaatorite komplektis on metallist paigalduskronsteinid ja reguleerimistallad. Kivist radiaatorid ei oma komplektis termostaati ( 13 A) ega ühenduspistikut. Antud detailid lisab kvalifitseeritud elektrik vastavalt paigaldustingimustele ja – kohale.

Soovitav on radiaatorit juhtiv termostaat paigaldada radiaatorist eraldi ja teha elektriühendus radiaatori taha peidetult. Nii on kiviradiaator kui küttekeha samaaegselt ka ruumi disainielement.

Lisainfo Mendali OÜ

Tegeleme looduskivide müügi ja paigaldusega ning hooldusvahendite müügiga. Lisaks leiab valikust klaasist vaheseinad ja ruumijagajad ning looduskivist radiaatorid.

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano tänavakivid

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

26. rahvusvaheline ehitusmess EESTI EHITAB 2024 avab kevadise ehitushooaja

Ehitus-ja sisustusvaldkonna mess, mis keskendub innovaatiliste tehnoloogiate jpt. teemade avamisele ning uusima oskusteabe, kogemuste ja oskuste levitamisele.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Soojapuhur ja leeklamp on kiired nii torude sulatamises kui majade süütamises

Kindlustaja sõnul käivitub sellistes olukordades paljudes koduomanikes sisemine MacGyver ning appi võetakse käepärased vahendid nagu soojapuhurid, föönid...

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Pottsepa nõuanded ahju või kamina valimiseks ja õigeks kütmiseks

Ahju ehitus algab kolde tüübi valikust. Kõige efektiivsem ja keskkonnasäästlikum kolde tüüp hetkel tavakasutaja jaoks on pilukolle.

Dekoratiivne ja vastupidav: lubi marmoriino ahju ja kamina viimistluses

Lubi marmoriino suurepärane taluvus nii kõrge temperatuuri kui ka niiskuse suhtes teeb selle ideaalse lahenduse just kaminate, ahjude, soemüüride ja korstnajalgade viimistluseks.

Päikesepaneelide isepuhastussüsteem tagab suurema tootluse

Nano vahenditega töödeldud päikesepaneelid pinnale ei kinnitu mustuseosakesed enam nii tugevalt ja suuremate vihmasadude korral puhastuvad praktiliselt ise, toimib päikesepaneelide isepuhastussüsteem.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Üliõhuke Deco kivispoon - unikaalne viis pindade katmiseks

Kivispooniga saab katta betooni, keraamikat, metalli, vineeri, MDFi, PLPd ja ka kumeraid pindasid. Kasutatakse mööbli, seinte, aga ka välisfassaadide puhul.

Pelletiküte: mugavuse ja hinna suhe on liiga hea, et seda mitte kaaluda

Pelletikeskuse eesmärk on pakkuda optimaalset küttesüsteemi, mis suudaks pelletites peituvast energiast võimalikult palju ning võimalikult väikese vaevaga kätte saada.

Looduskivi ühendab praktilisuse, vastupidavuse ja unikaalse esteetilisuse

Looduskivide valimine sisekujundusprojektidesse ja müük.

Milline jahutus- ja küttesüsteem tagab kontoripinnal olulise energiasäästu?

Maaküttelahendusena on kasutusel vertikaalsed suletud energiapuurkaevud vundamendi põhja all. Selliseid auke lubatakse puurida ka tiheasustusega aladele.

Päikesepaneelide paigaldamine katusele

Käesolev artikkel keskendub lamekatusele. Lamekatusele saab päiksepaneele paigaldada sisuliselt kogu katuse pinnale.

Palkmaja suuri ehitusvigu ei andesta! Energiatõhus ja niiskuskindel palkmaja

Energiatõhusa ja niiskuskindla käistöö palkmaja ehitamine ja hooldamine. Mida silmas pidada ja kontrollida?

Kas kodu uues majas on energiasäästlikum?

2020. aasta algusest on uute hoonete energiatõhususe miinimumnõudeks A-klassi hoone ehk liginullenergia hoone. Oluliselt rekonstrueeritavad hooned aga peavad saavutama C-klassi.

Murukatus on kasulik linna ökokliimale ja aitab säästa küttekuludelt

Lihtsaim viis linnkeskkonna kliima parandamiseks on tuua sellesse rohkem elusloodust – taimi ja puid.Unikaalne viis seda teha on rajada taime- ja murukatused.

Arhitekt-disainer Maritsa Lukk Soome elamumessist: „Selle tunneb kohe ära, kui kodu loomisse on kaasatud eksperdid.“

Naantali elamumessil jäi silma mõistlik ruumikasutus. Majad olid ruutmeetritelt pigem väiksemad, aga nii põhjalikult läbimõeldud, et kõik vajalik mahtus ära.

Plaanid osta renoveeritud korteri? Ehitusvead annavad märku ajaga!

Kui renoveeritud korteri puhul mõni süsteem on ülekäte lahendatud, näiteks sansõlm, kipub küsitavaid lahendusi esinema ka mujal korteris. 7 aastat on aeg, mil oluliste varjatud puuduste ilmnemisel vastutab müüja!

KÜSI NÕU: ahjud, kaminad, pliidi, korstnad

Küsi nõu (tasuta) pottsepalt, korstnapühkijalt ja viimistlustööde meistrilt kõikvõimalike ahjusid, kaminaid, pliite ja korstnaid puudutavate teemadega kohta.

Kuidas vähendada küttesüsteemi küttekadu hooldusvahendite abiga?

Küttesüsteemi hooldusvahend Loop Clean valatakse vesipõrandakütte süteemi ja jäetakse sinna ringlema 3-4 nädalaks. Torudest kaob katlakivi, muda ja rooste.

Kuidas valida soojaveeboilerit?

Soovitame eelistada kaitstud ehk kinnise küttekehaga soojaveeboilerit, mis on vertikaalselt paigutatav. Veeboileri märgis A++ ei ole kõige olulisem näitaja!

Ahju ja kamina viimistlemine: kuidas ja millega seda teha?

Ahju ja kamina viimistlemiseks sobivad hästi looduslikud savi ja lubja baasil viimistlusmaterjalid. Tadelakt on täiesti kuumakindel ja praktiliselt hooldusvaba.

Kõnniteekivide ladumise mustrid - õpetused, nõuanded, galerii

Tänavakivide ladumismustrid. 34 sillutiste näidist ja ideede galerii. Erinevaid sillutuskivide tüüpe kombineerides saab luua kordumatuid mustreid.

Looduskivide valimine: Eestis ei tunta hästi kivide tüüpe

Looduskivide EKSPERT ANNAB NÕU! Peruu travertiin on üks viimase aja parimaid kivileide, mida ta kindlasti tasub fassaadi ja sillutise puhul kaaluda.

Kamina puhastamine: südamik, klaas, tellised

Mida te ütleksite, kui kuulete, et saate kaminaklaasi puhastamiseks ning selle pikaajaliseks säilitamiseks kasutada ainult ühte vahendit.

Kuidas käib korstna puhastamine toast lahkumata?

Kaasaegne korstna pühkimise meetod eemaldab kütteseadmetest 2 korda rohkem tahma. Korstna otsa ei ole vaja ronida!

Decorest Disain - isikupärane valik siseviimistluseks

Karniisid, dekoorid, liistud, dekoorpaneelid, tapeedid, valgustid, dekoratiivvärvid, kangad, looduskivid.

Tänavakivide paigaldusel on aktuaalne erineva struktuuriga kivide mäng

Erinevat tüüpi tänavakivide ja pinnaviimistluste suur valik võimaldab luua maja esisesse parklasse ja aia kõnniteedele väga erilisi disainilahendusi.

Kuidas muuta avar eramu mugavaks peret toetavaks koduks?

Kodu kujundamine on inimese jaoks üks olulisemaid ülesandeid elus. Täiuslik tulemus sünnib pererahva ja sisekujundaja vahelisest usalduslikust koostööst.

Targa maja lahendused liidavad hoone erinevad süsteemid ühtseks tervikuks

Nutikodu lahenduse juures saab peaaegu kõiki koduseid seadmed (küte, valgus, valve, pesumasin, küpsetusahi, kardinad) panna ennast ise juhtima.

Oikose kriimustuskindel dekoratiivkrohv jäljendab betooni

Cemento Materico dekoratiivkrohvide värvikaart koosneb eelkõige toonidest, mis aitavad ideaalselt jäljendada kivimeid ja betooni.

Floorini valikus kõik vajalik siseviimistluseks

siseviimistlusmaterjalide pood. Valikus põrandakatted, vaibad, dekoratiivvärvid ja keraamilised plaadid. Uus kontseptsioon teeb toodete valimise lihtsaks.

Looduskivide paigaldamise õpetus

Looduskivide paigaldus. Õpetus isetegijale. Looduskivid tuleb enne pai­galdust kindlasti pesta ja alles siis paigal­dada Kiviliimiga.

Kivi õliga viimistlemine sisetingimustes

Kivi õli sobib hästi looduskivist pindadele ning pesuruumi kivipõrandatele.

Looduslähedase sisekujundusega eramu

Kui sisekujunduse teostamiseks on mängulaual täispuit, kivi ja klaas, on võimalik palju ära teha.

Süüteroosid  - kasulikud abivahendid algajale grillahju süütajale

Süüteroosid on tõhus tulehakatus, mida saab lihtsalt kodustest vahenditest ise teha.

Eramu katlamaja korraline hooldus on oluline

Kõik kohad, kus on tegemist lahtise ja tule ja rõhuga, on korrapärane kontrollimine väga oluline. Nt paisupaaki iga poole aasta tagant.

Tõhusad kaitsevahendid: kivikatus, sillutis, puitfassaad, terrass

Hoiab fassaadidel ära sambla tekke, mehhaaniliste kriimustuste vältimiseks, UV kaitse. Katus püsib kaua puhtana. Tõrjub terrassi pinnalt nii mustust, vett kui õliseid ja happelisi vedelikke.

Kergkruus - abiline sinu aias ja tubastes lillepottides

Taimedele on kõige parem kasutada alumise kihina orgaanilist multši (kompost, puulehed, põhk, adru jmt) ja katta see pealt kergkruusakihiga.

Terrassi ehitamine ja renoveerimine kiviplaatidega

Korraliku tulemuse saavutamiseks tuleb alustada aluspindade ettevalmistamisega.

Mida oleks vaja teada, kui kutsud korstnapühkija

Siin mõned väiksed meeldetuletused, millele võiks tähelepanu pöörata, kui on aeg on hakata mõtlema korstnapühkija kutsumise peale.

Millist looduskivi eelistada?

Millist looduskivi eelistada väli- ja sisetingimustes?

Kuidas kaitsta puid ja ennast puude eest

Teile meeldivad krundil kasvavad põlised puud. Kuidas teostada vajalikke ehitustöid nii, et puud ülemäära kannatada ei saaks? Kuidas hinnata, kas mõni teie valdustes kasvav puu võib edaspidi osutuda ohtlikuks teie varale?

Korralik ahi kütab soojaks terve maja ja hoiab temperatuuri 24 h

Ahju, millega kütta ära kogu maja, ei ole üldiselt võimalik soodushinnaga ühes tükis poest osta. Kogu saladus peitub massis, palju kivi talletab palju sooja.

Kivikaitseõliga viimistlemine välitingimustes

100% looduslik, ei sisalda lahusteid. Kivikaitseõli sobib hästi välistingimustes olevatele looduskivist fassaadidele, väliköökidele ja kivist aiamööblile.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube