Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

2017. aasta trendivärv - HALLIKASSININE DENIM DRIFT

2017. aasta trendivärv on tuttav ja paindlik HALLIKASSININE DENIM DRIFT (www.varvikeskus.ee)

Värvikeskus esitles äsja juhtiva rahvusvahelise värvitootja AkzoNobeli poolt kokku kutsutud ülemaailmse disainerite ühenduse otsust, mille kohaselt on 2017. aasta trendivärv hallikassinine Denim Drift ehk teksasinine. Hallikassinine on tõeliselt pretensioonitu toon, mis sobib iga elustiili ja interjööriga. See on meile tuttav ja igapäevane toon, sinine on taevas meie kohal, sinised on meie riided, sinise värviga oleme harjunud kirjutama ja nüüd võime südamerahus samasuguseks värvida ka seinad. Hallikassinine on kaunis ja ajatu toon, ühtmoodi lihtne ja rahulik, mis võib heledamates või tumedamates varjundites ja teiste toonidega kombineerituna täiesti erinevalt mõjuda, võimalusi on tuhandeid. Heledamate toonidega sobitades saame karge ja õhulise tulemuse, tumedamad toonid toovad aga esile tema dramaatilisuse ja tujukuse. Sinine on hetkel armastatuim värvitoon, mis on kasutusel nii moes kui arhitektuuris, sobides samahästi ka koduses majapidamises kasutamiseks.

Galerii siin 





Vaata videot:



2017. aasta peateema on „Elu uues valguses“
, mis peegeldab digimaailma kiiret muutumist. Tänane elu on üha rohkem linnastunud, tähendades mingis mõttes uut isolatsiooni. Peateema mõte on juhtida tähelepanu lihtsatele, aga väga olulistele asjadele elus nagu pere, sõbrad, töö, loodus ja kogemused. 2017. aasta värvipaletis on kõige tähtsam tasakaal. Näeme julgete ja eredate värvide ning tagasihoidlike ja neutraalsete toonide vahelist huvitavat kontrasti.

Juhtmõttest lähtuvalt pakutakse välja 4 trendikat värvipaletti:

UUSROMANTISM: too loodus tuppa


Täna suhtutakse üha kirglikumalt keskkonnaprobleemidesse ja pannakse eriliselt rõhku  jätkusuutlikkusele ja vastutustundlikule tarbimisele. Oleme loodusega seotud, kuigi elame valdavalt linnastunud ja digitaalses maailmas. Looduslähedus aitab taasavastada oma vaimse mina. Uuringud on lausa tõestanud, et ümbritsedes end loodusega, võib pikendada oma ööund kuni 52 minuti võrra. Looduse elemendid kodus inspireerivad ja toovad meie ellu tasakaalu, sisekujundusse tuleks lisada ohtralt rohelisi taimi, puitu ja kivi. Inimesed, kes peavad oma kodu pelgupaigaks, võiksid nautida selle kollektsiooni jahedaid seinavärve, mis loovad rahuliku ja loomuliku meeleolu. Kasutades hallikassinist koos maheda lilla ja sügava rohelisega, tunnete end oma kodus rahulikumalt ja lõõgastunumalt, olete hulga positiivsem ja loovam.  
Sellest esmapilgul ehk ootamatust värvikollektsioonist, mida võiks kohati ka julgeks nimetada, kumab läbi mõnus hipilik meeleolu. Unustage sirged jooned ja ideaalsed aluspinnad, pisut konarlikud pinnad ja jooned lisavad iseloomu ning muudavad kõik  loomulikumaks.







Värvide mäng erinevate rohelistega.



Lisa värvilahendusele ohtralt elustaimi, et Uusromantismi võlu tuleks täielikult esile.



JAGATUD INDIVIDUALISM: loo ruum kõigile, aga säilita igaühe ainulaadsus


Ühtekuuluvustunne ja suuremasse gruppi kuulumine on muutunud  väga oluliseks. Kuigi tehnoloogia ja sotsiaalmeedia domineerivad kõige üle, otsitakse üha rohkem näost-näkku kontakti, luuakse sarnaselt mõtlevate inimestega võrgustikke. Kontakti otsimine on viinud uute perekondade tekkimiseni, kogukondade definitsioonid muutuvad. See on ideaalne värvipalett, et proovida midagi pisut teistsugust ja luua kutsuv keskkond oma perele ja sõpradele, kus on äratuntavad nii ühtsustunne kui igaühe personaalsus. Paletti iseloomustavad julgete ja säravate toonide kõrval sügavamad ja tumedad toonid, mida sobivad imehästi kasutamiseks nii koos kui eraldi. Vali kiirgavad ja kutsuvad toonid ning tasakaalusta neid neutraalsete pindadega,  tulemuseks on ruum, mis peegeldab igaühe erinevat iseloomu ja loob neutraalsel taustal tervikliku  värvilahenduse. Siin on nii neoonroosa kui pehme roosa, elav kirsipunane, kuid nende kõrval on tugevalt tunda ka rahuliku hallikassinist, mis lasebki näha kõiki karaktereid korraga, seadmata ohtu üleüldist kujundust.



Kasutades „Jagatud individualismi“ värvipaletti on sul võimalik luua nt lastetoas isikliku ruumi „taskuid“.







TÖINE KODU: leia tasakaal töö ja eraelu vahel


Töö ja isikliku elu vaheline piir on muutumas, kibekiire elutempo juures on kodust saanud kontor ja kontoridki on muutumas üha kodusemaks. Vahel tulevad kõige paremad mõtted just voodis ja kõige tulisemad nõupidamised leiavad aset elutoa diivanil. Kodus töötamine on kasvav trend, sest enamik inimestest kogeb nii palju madalamat stressi ning lisaks aitab kontorist loobumine märkimisväärselt kokku hoida. Meie kodud muutuvad üha rohkem nii töö kui isikliku elu keskusteks. Värvipaleti abil on hea tekitada erinevaid tsoone, mis aitavad ruumi liigendada ning sobivad samahästi nii koju kui kontorisse. Kontrastid on parim vahend õige ruumilahenduse loomiseks, mis inspireerib nii töö- kui puhkeajal. Võtmesõna on tsoneerimine. Näiteks ookrikarva nelinurk toob fookusesse töölaua ja ärgitab töötama, sobides hästi väiksesse ruumi. Võimalusi on palju, kellele mis meeldib. Markeeri märkamatult töötsoon elegantse graafilise ovaaliga või värvi hoopis töölaud seinaga ühte tooni, et see liigselt tähelepanu ei tõmbaks.
Töise kodu värvipalett koosneb jahedatest rahulikest toonidest, mis aitavad fookust hoida ja kontsentreeruda ning selle kõrval säravad soojemad ja erksad toonid energia lisamiseks. Mõnele meeldib diivanil töötada, mõnele voodis, mõnele korralikult töölaua taga, kõige olulisem on, et tunned ennast mugavalt, lõõgastunult ning keskendunult.



Nutikalt värvilise ruuduga eraldatud/esile tõstetud töönurk.



Või kaota töölaud ruumist ära värvides seina ja mööbli ühte tooni.



Ka voodis saab tööd teha :)



Üks lõbus viis tuua koju töist iseloomu.



Üks elegantne ja pea märkamatuks jääv viis tööala koduses ruumis markeerida.

KAALUTLETUD LUKSUS: keskendu mälestustele ja kogemustele

Kogumise asemel väärtustatakse kogemust, kõige tähtsamad on hindamatud mälestused. Osta tuleks pigem vähem, aga hoolega valitud ja kvaliteetset kaupa. Meeli ergutavad pehmed kangad, reljeefsed seinad, imelised lõhnad ja muusika. Hindama peaks ajatut disaini ja looduslikke materjale. Kõik see kokku on peen ja tagasihoidlik luksus, mis üllatab oma poeetilisuse mitte esemekuhjadega. Värvikollektsioon laseb keskenduda rohkem kogemustele ja mälestustele, see on parim kooslus pehmetest neutraalsetest toonidest, mis lubavad hallikassinisel särada ja silma paista. Täiusliku tulemuse jaoks on vaja veel erinevaid kutsuvaid aksessuaare nagu kašmiirist pleed või käsitööna valminud puidust laud. Hinda seda, mis on tegelikult tähtis ja hülga koormav materiaalsus, tagasihoidlikkus on uus luksus!



Vaoshoitud toonigamma laseb materjalide struktuuridel esile tulla.





Kaalutletud luksuse värvipaletis annab Denim Drift jõulise kontrasti.


A: INkodu.ee (t: K. V; J.R)
Fotod ja materjalid: Akzo Nobel

 

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube