Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kesktolmuimeja süsteem - vajalik lahendus puhtust hindavale inimesele!

Kesktolmuimeja süsteem - vajalik lahendus puhtust hindavale inimesele!

Tänapäeval on tehnoloogia kõikjal, seega uut maja planeerides tasuks kindlasti läbi mõelda kõik nutikad ja kaasaegsed lahendused, mida turul pakutakse. Tehnika arengu eesmärk on alati elu mugavamaks muutmine, nii on see ka kodus kasutatavate seadmetega. Üks kaasaegsetest mugavuslahendustest on kindlasti kesktolmuimeja (tsentraaltolmuimeja), mis muudab koduse koristamisprotsessi kordades kergemaks.

Lihtsas keeles tähendab keskustolmuimeja süsteem seda, et hoone põrandates ja seintes asub torustikusüsteem ja erinevates tubades tõmbepesad, kuhu ühendatakse voolik, mille kaudu tõmmatakse tolm ja mustus hermeetilise torustiku kaudu kesktolmuimeja seadmesse, kus see filtreeritakse ja suunatakse edasi väliskeskkonda. Inimese jaoks tähendab see seda, et enam ei pea tolmuimejat käsitsi mööda tube ja treppe vedama, vaid selle asemel kasutatakse lihtsalt sobiva pikkusega voolikut. Tolmuimeja seade ise asub hoopiski garaažis või katlaruumis.

Lisaks ülimale mugavusele ja lihtsusele on keskustolmuimejal tavatolmuimeja ees teisigi eeliseid. Seadmed töötavad tõesti vaikselt ning lisaks tolmule eemaldatakse koristatavatelt pindadelt ka kahjulikud mikroosakesed ehk tolmulestad, mida tavatolmuimeja filtrid kinni pidada ei suuda. Tolmulestad võivad põhjustada mitmesuguseid allergilisi reaktsioone ja pikema aja jooksul isegi astmat. Terviseuuringud on näidanud, et kesktolmuimeja kasutamine parandab õhukvaliteeti 52% ning vähendab tuntavalt nina- ja silmavaevusi, unehäireid ning muid hädasid. Seega on kesktolmuimeja allergikute jaoks lausa hädavajalik. Lisaks piirab Euroopa Liit võimsate tavatolmuimejate müüki, mistõttu on uued seadmed palju väiksema tõmbevõimsusega, aga kesktolmuimejad selle piirangu alla ei käi.

Kesktolmuimejate spetsialist ja E-sisustus.ee projektijuht Rene Möller kiidab kõige mugavamat ja töökindlamat (palju testitud) lahendust, milleks on 2017. aastal Eestisse müügile tulnud ameeriklaste HIDE-A-HOSE nn peidetud seinasisene voolikusüsteem. Selle süsteemi puhul ei pea voolikut ühest tõmbepesast teise viima, vaid voolik on tõmbepesast väljatõmmatav ja läheb peale kasutamist sinna ise tagasi, isegi kerida ei ole vaja. Uuendusliku vooliku võib katta spetsiaalse pehmendussukaga, et mitte pika voolikuga toimetades toa nurkasid lõhkuda. Tõmbepesade valik on suur, kokku ca 200 erinevat varianti, seega iga kodu, maitse ja disaini jaoks leiab sobiva. 15-meetrise voolikuga saab ära koristada ca 100-meetrise pinna.

Kesktolmuimeja süsteemi hind

Hind algab sõltuvalt majapidamise suurusest, kasutusvajadustest ning mugavuslahendustest 800 eurost. Paigaldus koosneb tavaliselt 2-3 etapist. Esimeses etapis paigaldatakse torud kas põranda soojustusse (enne põrandakütet) või ripplagede peale. Järgmisesse etappi jäävad tõmbetorustiku osad, mida ei saanud esimeses etapis mingil põhjusel paigaldada ja peale siseviimistluse lõpetamist pannakse paika ka kiirkoristusseadmed ja keskustolmuimeja. 

Kellel iganes on olnud võimalus kesktolmuimejat kasutada, ei soovi enam kunagi tülikat käsitolmuimejat mööda tube ringi lohistada!

Vajalik lahendus ülimat puhtust hindavale inimesele!

A: Inkodu.ee
Logo - E-SISUSTUS kesktolmuimeja süsteemid, kodutehnika, terrassid
Lillemäe tee 1, Tabasalu, 76906 Rannamõisa, Harku vald, Harjumaa
+372 681 6980

Electrolux Eesti ametlik edasimüüja. Kodumasinate ja köögitehnika e-pood. Kesktolmuimeja süsteemide, terrassilaudade ja puitparketi müük ning paigaldus.

INTEGRAVAC - kompaktne mööbli sisse integreeritav kesktolmuimeja

INTEGRAVAC-i kesktolmuimeja saab integreerida mööbli sokli alla, kappi või majandusruumi seinale, mis muudab selle mugavaks ja lihtsaks lahenduseks kodu alati puhtana hoidmiseks.

Miks on hea HIDE-A-HOSE tagasitõmmatava voolikuga kesktolmuimeja süsteem?

HIDE-A-HOSE on seina sisse peidetud kesktolmuimeja voolikusüsteem, voolikut ei pea ühest tõmbepesast teise viima. Voolik on tõmbepesast väljatõmmatav ja läheb peale kasutamist sinna ise tagasi.

Nutikad kesktolmuimeja kiirkoristuslahendused valmis majja ja korterisse

Kesktolmuimeja kiirkoristuslahendused võimaldavad koristamist lausa paari sekundiga. Kiirlahendused on väga sobilikud kööki ja esikusse.

Ingrid Kuuli: Sisekujunduse konsultatsioonid veebi põhiselt

Vastused kõigile sisekujundust puudutavatele küsimustele saab kiirelt arutelu käigus.

UV-C õhupuhastusseade muudab siseruumi õhu viirustevabaks

Bakterite ja viiruste hävitamiseks siseruumides on suurepärane lahendus ultraviolett ehk UV-C õhupuhastusseadmed (UV-C lambid). Koduseade 20 m² põrandapinnaga ja lae kõrgusega 2,5 m ruumi maksab 350-500€.

"Mitte minu tagahoovis" mentaliteet pärsib innovatsiooni

Eesti ehitussektor on tuntud oma konservatiivse lähenemise poolest uutele ideedele, tehnoloogiatele ja sektori üldisele arengule.

Isiklikust elektriauto laadimispunktist kortermajas on saamas uus normaalsus

Enefit ja Arco Vara pakuvad elektriauto omanikele võimalust oma isiklikul parkimiskohal Enefit Volti laadimisteenust kasutada.

26. rahvusvaheline ehitusmess EESTI EHITAB 2024 avab kevadise ehitushooaja

Ehitus-ja sisustusvaldkonna mess, mis keskendub innovaatiliste tehnoloogiate jpt. teemade avamisele ning uusima oskusteabe, kogemuste ja oskuste levitamisele.

Kesktolmuimeja süsteemi planeerimine: lihtne ja soodne

Kestolmuimeja süsteemi täislahenduse hind u. 200 m² 2-korruselise eramaja puhul on 1500-2500€. Hind sõltub, kas tellitakse ainult torustik, seadmed ja tarvikud ning kas koos paigaldusega või ilma. Kui peremees saad hakkama lihtsamate torutöödega, siis saab ta hakkama ka selle paigaldamisega.

Bonava alustab Pikaliiva Kaarmaja II etapi ehitusega

Tegemist on neljast majast koosneva hoone viimase etapiga. Pikaliiva Kaarmaja kaks viimast hoonet valmivad 2024. aasta lõpuks.

Arco Vara alustab Kodulahe kvartalis eelviimase etapi väljaarendamist

Tallinna linn andis heakskiidu Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistu detailplaneeringule, kuhu terviklike piirkondade arendaja Arco Vara rajab kolm uudse välisilmega kortermaja

Kuidas valida enda koju õige robottolmuimeja?

Mitmed robottolmuimejad on koos spetsiaalse tühjendusjaamaga, mis teevad masina tolmukoguja automaatselt tühjaks ja koristavad edasi.

Kas sina puhastad oma teleriekraani õigesti? Ekspert jagab nippe.

Tehnikaeksperdi sõnul on teleriekraani suurimateks vaenlasteks tolm ja mustus, mille eemaldamisel teevad inimesed palju vigu.

Merko käivitas Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme elukvartali viienda etapi ehituse

Tartu linna ja valla piiril asuv Erminurme on hubane elukvartal, milles on tänaseks valminud üheksa kahe- kuni kolmekorruselist korterelamut.

Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Läbipaistvus on moes – vastupidava laineprofiiliga katuse- ja seinalahendused

RENOLIT ONDEX läbipaistvad katuseplaadid ja seinaplaadid on unikaalsed - materjal ei pragune, on täiesti põlemis- ja löögikindel ning peab vastu isegi ülitugevale rahesajule.

Parimad ahjunipid – kuidas valmistada pidupäeval parimad road?

Toidu ahju panemine, välja võtmine ja vajadusel vahepealne kontrollimine, liigutamine ja maitsestamise lihtsustamiseks soovitatakse paigaldada teleskooprööpad.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

Pottsepa nõuanded ahju või kamina valimiseks ja õigeks kütmiseks

Ahju ehitus algab kolde tüübi valikust. Kõige efektiivsem ja keskkonnasäästlikum kolde tüüp hetkel tavakasutaja jaoks on pilukolle.

Ekspert selgitab: miks valida QNED ekraaniga teler?

QNED teleritel on tehisintellektiga varustatud webOS operatsioonisüsteem, mis teeb rakenduste vahel navigeerimise lihtsaks ning annab vastavalt tarbitud sisule uusi vaatamissoovitusi.

Tarnekriisis alanud Arco Vara arendus sai valmis kvartali jagu enne tähtaega

Elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara ehituse peatöövõtuga tegelev tütarettevõtte Arco Tarc lõpetas Kodulahe kvartali Rannakalda arenduse projekti vaatamata muutlikule turuolukorrale ennetähtaegselt.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Vana rooma arhitektuur: rikka ajalooga linn

Rooma arhitektid ja insenerid olid tuntud oma uuenduslikkuse poolest, eriti seoses ehitusmaterjalide ja -tehnikatega. Nende panus arhitektuuri on hindamatu!

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Miks valida vaheseinte ehitamiseks just bauroc element?

Bauroc ELEMENT vaheseinaplaadid on võrreldes alternatiivsete plokkidega oluliselt suuremate mõõtmetega, mis tagab märkimisväärselt kiirema seina ladumise ja kulu on vaid 4,17 tk/m².

Spetsialist selgitab, mida teha, et elektroonika või auto laadimine ei põhjustaks tulekahju

Telefonide või muude väikeste elektroonikaseadmete ohutumaks laadimiseks soovitab ekspert paigaldada USB-pistikupesad.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Kivikatused pakuvad püsivat ilu ja suurepärast vastupidavust

Traditsiooniliselt kaetakse viilkatused keraamiliste kivide ja kiltkiviga, kuid nüüdseks on lisandunud ka betoonist ja kiudtsemendist katusekivid.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Helsingis avatakse jaanuaris Soome esimene Radisson RED hotell

Radisson RED Helsinki avatakse modernistlikus uushoones, mille projekteeris kuulus Soome arhitektuurifirma Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Juhend: kas sa tegelikult tead, mida ahju küpsetusfunktsioonid teevad?

Tihtipeale kasutatakse koju ostetud nutikatel ahjudel vaid paari harjumuspärast küpsetusrežiimi ja toidule vastavaid õigeid funktsioone ei julgeta katsetada.

Neli põhjust, miks ribakõlar on vajalik lisa sinu telerile

Moodsad televiisorid on muutumas aina õhemaks, mis tähendab, et teleris on vähem ruumi võimsate kõlarite jaoks ning stiilselt õhukese disaini saavutamiseks tehakse kompromisse tihti just heli arvelt.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

5 ideed nutikaks renoveerimiseks

Avatud planeering on kodu renoveerimisel ja disainimisel üks tõhusamaid ja populaarsemaid lähenemisviise.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Kuidas täisautomaatsed kohvimasinad töötavad?

Täisautomaatsed kohvimasinad vajavad enanamsti ainult põhikoostisosade lisamist: kohvioad, vesi ja mõnikord ka piim ning saate nautida uskumatut barista-stiilis kohvi, millal iganes soovite.

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Lisaks naturaalsele kuusepuidule on head ja Eesti kliimas end väga hästi tõestanud ka termotöödeldud puidust välisvoodrilauad.

E-sisustus ehitab eksootilisest puidust terrasse, mis kestavad aastakümneid

Eksootilisest puidust kvaliteetterrass - IPE. Vaata galeriid valminud terrassidest.

Päikesepaneelide isepuhastussüsteem tagab suurema tootluse

Nano vahenditega töödeldud päikesepaneelid pinnale ei kinnitu mustuseosakesed enam nii tugevalt ja suuremate vihmasadude korral puhastuvad praktiliselt ise, toimib päikesepaneelide isepuhastussüsteem.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Uus-Veerennis alustas tööd uuenduslik lasteaed

Kalli-kalli Uus-Veerenni lasteaia majas on neli hoiurühma pere pisematele ja viis lasteaiarühma.

Innovatsioon suitsusauna ehituses. Hoiame traditsioonid au sees!

Innovatsiooniks suitsusaunade ehituses saab pidada väljast kütmise võimalust ja puhkemaja lahendust koos saunaga.

Puitkäsitöö firmakingitusena: tooted, kus kokku saavad naturaalne ilu ja kasutusmugavus

Puitkäsitöö firmakingitusena sobib nii neile, kes väärtustavad traditsioone, kui ka sellele, kes hindab kaasaegsemat elustiili.

Bonava ehitab Uus-Mustamäele 44 uut korterit

Bonava Eesti alustas Uus-Mustamäe elurajoonis aadressile Aiandi 14 valmiva 44 korteriga B-energiaklassi maja ehitust.

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Mis on seina sees? Ekspert selgitab

Kas oled kunagi naela seina lüües mõelnud, et mis seal teisel pool on ja ega puurides äkki mõnd olulist kommunikatsiooni ei taba?

Pelletiküte: mugavuse ja hinna suhe on liiga hea, et seda mitte kaaluda

Pelletikeskuse eesmärk on pakkuda optimaalset küttesüsteemi, mis suudaks pelletites peituvast energiast võimalikult palju ning võimalikult väikese vaevaga kätte saada.

Bauroci tuletõkkepaneelidel on esmaklassilised tulepüsivusnäitajad

bauroc poorbetoon on mittepõlev materjal, mis talub eriti hästi kõrge temperatuuri mõju mitmeid tunde. bauroc poorbetoon kuulub tuletundlikkusklassi A1.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube