Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

MATOGARD OÜ mulla tootmine, mulla müük

MATOGARD OÜ mulla tootmine, mulla müük logo
Telefon:
+372 447 5570
Aadress:
Randivälja küla, 86814 Tori vald, Pärnumaa
Koduleht:
E-Post:
info@matogard.ee
Mobiil:
+372 5801 9356
Mobiil:
+372 564 1516
Telefon:
+372 447 5570
Aadress:
Randivälja küla, 86814 Tori vald, Pärnumaa
Koduleht:
E-Post:
info@matogard.ee
Mobiil:
+372 5801 9356
Mobiil:
+372 564 1516
Matogard OÜ tegeleb istutusmulla tootmise ja müügiga aastast 1994. Tootevalikusse kuuluvad köögiviljamuld, püsilillemuld, toalillemuld ja kompost.
Asume Tori vallas Pärnumaal. Tori on Eestis tuntud suuresti tänu hobustele. Hobusesõnnikust toodetud BIO-Kompost on üks oluline komponent Matogardi mullasegude koostises.

Lillemuldade tootmises, pakendamises ja turustamises võime endid pidada üheks esimesteks Eestis. Toalillemuldade müügiga alustasime 1994. aastast. Olles kasvatanud Tori aiandis toa-ja potililli, tõdesime praktikas hobusesõnnikust valmistatud komposti kasulikkuses lillede kasvule, arengule, õitsemisele.

Hobusesõnnikukomposti lisamisega mullasegudele tagame kasuliku mikrobioloogilise koosluse, toitained on taimedele kergemini omastatavad ning vähendame toitainete kastmisveega väljauhtumist (toitained on tugevamini seotud kui ainult mineraalväetistega väetamisel). Hobusesõnnikust valmistatud BIO-kompost on taimedele parima bioenergeetilise väärtusega. Taimed on haiguskindlamad ja taluvad paremini ebasoodsatest kasvutingimustest tingitud stressi.

KÜLVIMULD (tõusmepõletiku vastu). 

BIO-KOMPOST
20L/10L
Matogard OÜ BIO-KOMPOST
Bio-kompost on hobusesõnnikust biotehnoloogiliselt valmistatud taimetoitainete- ja mikroorganismiderikas orgaaniline väetis. Bio-kompost suurendab mullaviljakust, suurendab mulla bioloogilist aktiivsust ja parandab mullaomadusi.
 
BIO-KÖÖGIVILJAMULD
20L
Sobib taimedele, mis vajavad mõõdukalt happelist mulda (pH4,6-5,5) 20L
Nõrgalt happelise reaktsiooniga muld. Kasutus: köögiviljataimede ettekasvatamine; maitsetaimede kasvatamine rõdukastides, amplites, õuevaasides jne; köögivilja kasvatamine potikultuurina rõdukastides, õuevaasides jne; terrasspeenardele. Kuna Matogardi biomullas ei ole mineraalväetisi, siis sobib see ka maheaednikule. Sobib külvamiseks. Loe lisaks siit

SUVELILLEDE MULD 20 L
Spetsiaalne muld lillede ja ürditaimede kasvatamiseks erinevates pottides, kastides, amplites ja rippanumates. Kasutamine: ampli- ja rõdukastitaimed, konteinertaimed, ürditaimed, terassitaimed, kalmistul taimede istutamine, talveaia substraat.

NÕRGALT HAPPELINE TOALILLEDE MULD 3L /6L
Sobib taimedele, mis vajavad nõrgalt happelist keskkonda (pH 5,6-6,5). Selles Matogardi toalillede mullas tunnevad end hästi näiteks toapalmid, fuksia, asparid, nõelköis, vahalill, kummipuu, ratsuritäht ja pelargoon. Mulda on rikastatud hobusesõnnikust valmistatud kompostiga. Koostis: turvas, kompost, liiv, savi, dolomiidijahu, mineraalväetis.

HAPPELINE TOALILLEDE MULD 3L/6L
Sobib taimedele, mis vajavad mõõdukalt happelist mulda (pH4,6-5,5). Selles Matogardi toalillede mullas tunnevad end hästi näiteks toasõnajalad, diffenbahhia, draakonipuud, fatseedera, säntpoolia e. aafrika kannika, tõlvpuu, bromeelialised, tõlvlehik ja näiteks flamingolill. Mulda on on rikastatud hobusesõnnikust valmistatud kompostiga. Koostis: turvas, kompost, liiv, savi, dolomiidijahu, mineraalväetised.
 
ORHIDEEDE MULD 3L
Orhideede ja teiste epifüütsete taimede ümberistutamiseks loodud muld, mille koostis tagab mullale hea veeläbilaskvuse, kohevuse ja soodsa õhurežiimi.
 
KAKTUSTE MULD 1L NÕRGALT HAPPELINE MULD (PH 5,6 – 6,5)
Mullasegu on mõeldud kaktuste ja sukulentide ümberistutamiseks ning külvide teostamiseks. Selles Matogardi kaktuste mullas tunnevad end hästi näiteks sammas-, siil-, kääbus-, viigi-, näsa-, lülikaktused, aaloe, agaav, piimalill,  kalanhoe, karneegia ja turdleht. Koostis tagab kaktuste mullale hea veeläbilaskvuse ja soodsa õhurežiimi.

KAKTUSTE MULD 1L HAPPELINE MULD (PH 4,6 – 5,5)
Mullasegu on mõeldud kaktuste ja sukulentide ümberistutamiseks ning külvide teostamiseks. Selles Matogardi kaktuste mullas tunnevad end hästi näiteks helme-, leht-, metskaktused, öökuninganna, havisaba, Discocactus, Eriocereus. Koostis tagab kaktuste mullale hea veeläbilaskvuse ja soodsa õhurežiimi.

KERGKRUUS 3L
Kergkruus on valmistatud looduslikust savist. Seda saab kasutada lillepottides ja rõdukastides drenaažiks ja näiteks mullapinna katteks.
Ettevõtte tegevusega seotud valdkonnad:

- mulla müük, komposti müük

Tomatitaimede ettekasvatamise õpetus

Tomatite ettekasvatamine. Millal on õige aeg alustada? Milliseid tomatisorte eelistada? Mis on tõusmepõletik? Seemnest istutuseni on 60-70 päeva.

Kas teadsid, et mullal ja mullal on vahe sees?

Õige koostisega mulda kasutades pakud oma taimedele justkui kindlustus. Võti peitub mullasegu humiinhapete sisalduses.

Kuidas ise kasvatada vastupidav ja õiterohke suvelilleampel?

Kes on juba amplis suvelilli kasvatanud, teab, et suvises vihmas ja tuules võib ampel ühe päevaga nii ära kuivada, et ei võtagi enam vett sisse ja vesi voolab amplist lihtsalt läbi.

Mis tagab noortaimede täieliku haiguskindluse?

Eesti aednikel on väga suuri probleeme külvide tõusmepõletikuga. Bio-külvimuld tagab köögiviljataime täieliku haiguskindluse.

Kuidas saavutada köögiviljataimede maksimaalne haiguskindlus?

Kompost mullasegus vähendab olulisel määral kasvustressi.

Kuidas ja millal istutada ümber toalilli?

Toalilli ja toataimi võib ümber istutada igal ajal, kuid kõige sobivam aeg on selleks siiski kevad.

5 nippi, kuidas saada tugev ja ilus roositaim

Kui rohenäpp soovib aeda tugevat ja kena roositaime, siis tasub istutamisel jälgida mõnd väikest, kuid olulist nüanssi.

Milline on parim muld köögiviljade ja püsilillede aiale?

Iga aiapidaja ja lillekasvataja teab, kui oluline on, et muld oleks hea.

Bio-köögiviljamullaga külvad mahedalt

Bio-Köögiviljamulla koostis tagab taimele toitained kogu kasvuperioodiks.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube