FIN
RUS
ENG
EST
iNkodu logo
Disainilaat
Tee värke mahl ise - kasuta innovaatilist mahlapressi
Tee värke mahl ise - kasuta innovaatilist mahlapressi

Tee värke mahl ise - kasuta innovaatilist mahlapressi


2016-02-01


Mahla kasulikkusest oleme kõik kuulnud. Teada on ka see, et mahlal ja mahlal on vahe. Millist mahla siis eelistada ja kuidas seda valmistada?


Eelista ise valmistatud mahla

Müügil on palju mahlu, aga enamasti kujutavad need endast jooke, mis on toodetud kontsentraadist või eelnevalt valmistatud ekstraktidest.
Valmistamisel lahjendatakse need veega – juba polegi tegemist 100% mahlaga.
Parema maitse saamiseks lisatakse suhkrut – 250 ml sellises mahlas võib olla kuni 55 g suhkrut (11 lusikatäit).
Kasutatavad suhkruasendajad või magusained - näiteks aspartaam - on tervist kahjustavad ained.
Kasutatakse ka aineid, mis annavad joogile sobiva värvuse ja maitse.
Peaaegu alati lisatakse mahladele ka konservante EXXX.
Osa jooke on pakendatud plastpudelitesse, mis võivad sisaldada bisfenooli A.
Sellise mahla hind ei vasta sugugi kvaliteedile.


Köögi- ja puuviljade käsitsi peenestamisel riiviga või mahla valmistamisel pressi või marlit kasutades on rida puudusi: 

  • Ebahügieenilisus
  • Suur ajakulu
  • Nõuab palju jõudu
  • Vitamiine läheb kaotsi
  • Muudab värvust ja maitset
  • Sel viisil valmistatud mahl rikneb kiiresti
  • Ebaefektiivne meetod - liiga palju mahla jääb viljakehast kasutamata

Traditsioonilise mahlapressi või köögikombainiga valmistatud mahlal on omad puudused:

  • Mahl ei ole ühtlane - jaguneb vedelikuks ja setteks
  • Töödeldud viljakeha on niiske – mahla kadu
  • Tekib palju vahtu
  • Mahl rikastub õhuga - läheb kiiremini hapuks
  • Mahla temperatuur tõuseb
  • Vitamiine läheb kaotsi ja mahl rikneb kiiremini
  • Seadet on tülikas pesta
  • Mahlapressid tarbivad palju energiat ja on sageli lärmakad
  • Materjalid, millest seadmed on valmistatud, pole vastupidavad, võivad olla ebapüsivad

 

Mahla valesti valmistades võib suur osa selle toiteväärtusest kaotsi minna!
Täna on saadaval uudne mahlapress Morejuicepress, mis  võimaldab teha mahla nii, et säilivad selle vitamiinid, mineraalained, ensüümid ja viljaliha.
Morejuicepressi saladus peitub väikeses kiiruses! Toorainet ei lõhuta, vaid surutakse. Säilib 6 korda rohkem C-vitamiine ja 4 korda rohkem ensüüme kui kiirpressimise meetodil.
Kokkuvõttes eraldub ka rohkem mahla ja tekib vähem jääke.



Pressimisjääkide kogus, mis jääb järele 20 kirsstomati mahlaks pressimisel tava ja Morejuicepressiga pressiga.
(avalikult läbiviidud testi tulemused)

Tasub teada!
Mahl tuleb tarbida valmistamise päeval!
Puu- ja köögiviljamahlu ei tohi segada; erandiks on porgand ja õun

Lisainfo Zepterist

Retsepte mahlade tegemiseks:

VÄSIMUSEVASTASED JOOGID – ENERGIAJOOGID:
Retsept 1
Pool salatipead
3 tükeldatud sellerivart
2 tomatit

Retsept 2

1 pastinaak
2 maasikat
6 valge peakapsa lehte

MAHL STRESSI VASTU
1 õun
125 g mustsõstraid

MAHL UNETUSE VASTU
1 apelsin
175 g vaarikaid
1 pastinaak
2 maasikat
6 valge peakapsa lehte

TÕSTAVAD LIBIIDOT

Retsept 1
2 porgandit
6 salatilehte
1 õun
riivitud ženšenni juur või ingver

Retsept 2

1/2 ananassi
riivitud ženšenni juur või ingver

Jaga Facebookis

fb button