Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

13 tõhusat nippi, mis muudavad kolimise lihtsamaks

13 tõhusat nippi, mis muudavad kolimise lihtsamaks
Kolima asudes mõistavad pea kõik, et aastate jooksul kogunenud nipsasjakesi, riideid, mööblit ja kodutehnikat on rohkem, kui oleks oodanud. Lisaks asjade viimisele vanast kodust uude, tuleb samal ajal mõelda, kuidas ka erinevaid ametkondasid ja sõpru teavitada. 

Et aga rõõm värskelt kätte saadud koduvõtmete üle ei asenduks kolimisstressiga, on elamuarendusettevõtte Bonava sisearhitekt Grete Laan kokku pannud 13 tõhusat nippi, mis aitavad kolimisprotsessi oluliselt lihtsamaks muuta.

Organiseeri varakult

Sujuvaks kolimiseks koosta nädalaplaan, kus konkreetsed tegevused kirjas. Eriti kui planeerid vanad asjad taaskasutusringile viia või maha müüa, vajad aega. Muuda aadress pangas, ajalehetellimustel, kindlustuses jne paar nädalat enne reaalset kolimist, et kõik vajalikul hetkel uue kodu postkasti jõuaks. Jaga tegevused nii, et saaksid paar päeva enne reaalset kolimist vabamalt hingata ja ükski rutiinne kohustus ei kannataks. 

Pane paika kolimisstrateegia

Kui kolid vana kodu lähedale, siis palu suuremaid autosid omavate sõprade abi ja kostita neid tänutäheks maitsva õhtusöögiga. Suurema pere või korteri puhul, kasuta kolimisfirmat. Kindlasti anna kolijatele teada, mitmendal korrusel elad, kas koridoris ootavad neid eriti kitsad trepid ning anna märku rasketest esemetest nagu klaver või täispuidust diivan. Mitmed kolimisfirmad pakuvad pappkaste ja toovad need ise ka kohale. Kui eelarve on suurem, siis on kolimisfirmad valmis ka kõik asjad ise turvaliselt kastidesse pakkima.

Koosta pakkimise komplekt

Et asjade pakkimine kulgeks sujuvalt, pane ühe väiksema kasti sisse kogu pakkimiseks vajaminev alates pastakatest ja paksemast markerist kuni kleeplindi, kastide ja pakkimismaterjalideni.

Nimekiri igasse kasti

Koosta täpne nimekiri asjadest, mis igasse kasti lähevad ning kirjuta kastidele ka toa nimi, kuhu need kuuluvad. Nii saad need kohe kolides õigesse kohta panna, ega pea hiljem kastides tuuseldama.

Koli säästvalt!

Kolimise järgselt jääb järgi palju paberit, pappi, plastikut ja kilet. Selle vähendamiseks paki riided näiteks plastikust või metallist korvidesse, mille saad kohe oma garderoobikappi panna. Õrnemate esemete pakkimiseks sobivad aga kile asemel hoopis käterätikud.

Toidukile on kolija parim sõber

Paki mööbel toidukilesse, et hoida seda määrdumise ja kriimustuste eest. Toidukilega tiiru ümber kapi või kummuti tehes, saad kindel olla, et uksed püsivad kolimise ajal kinni. Nii saad kapi uude koju viia koos riietega ning säästad end lahti pakkimisest.

Hädaabi kott kolimispäevaks

Pane väiksesse kotti või karpi asjad, mida vajad kolimispäeval: koristusvahendid, tualetipaber, prügikotid, vahetusriided, pesemisvahendid, koera toit jne. Kompaktne kotike muudab kolimise hulga mugavamaks.

Ettevaatust, prügikott!

Prügikottidesse on mugav oma riideid otse kapist visata, kuid seda tehes riskid võimalusega, et heatahtlike sõprade ja pereliikmete käe läbi võib mustades kottides maine vara prügikasti jõuda. Märgista kotid nõnda, et oleks aru saada, mis seal sees on.

Väikesed asjad paki eraldi

Mutrid, kardina rõngad ja muud väikesed asjad, mis võivad kolimise käigus kaduma minna, paki soonkinnisega kilekottidesse.

Tee juhtmetest pilti

Mitu erinevat juhet teleri taga ajavad paljud meist segadusse, seepärast tee kiire pilt ja saad uues kodus teleri juhtmed vastavalt pildile korrektselt ühendada.

Internet ja telefon varakult valmis

Et esimesed päevad uues kodus ei mööduks kastide otsas valget seina vaadates, lase televiisor ja internet varem ühendada.

Kostita sõpru postkaartidega

Vali naljakad postkaardid või joonista ise, kirjuta tagumisele küljele sind sõbraga ühendav nali ja saada koos oma uue aadressiga teele. Mida humoorikam ja pilkupüüdvam kaart, seda suurema tõenäosusega jõuab see sõprade külmikule või mujale nähtavasse kohta. Nii et järgmine kord aadressinäljas teavad nad, kuhu vaadata.

Loo naabritega head suhted

Kui asjad uude kodusse maha pandud, siis tasub lähematele naabritele tere öelda. Head suhted naabritega tulevad mistahes olukorras alati kasuks ja kõigil on toredam elada, kui tead, kes su seina taga elab. Lisaks teavad siis ka naabrid arvestada, et lähipäevil kostub korterist kolimisjärgset müra. Samuti jätad endast hea mulje, kui lähematele naabritele plaanitavast kõrgendatud helidega soolaleivapeost teada annad.
 
A: 2017
Logo - Bonava Eesti OÜ uusarendused Tallinnas ja lähiümbruses
Toompuiestee 35, 10133 Tallinn, Harjumaa
+372 627 4855

Bonava on esimene elamuarendaja Euroopas, kelle kliimaeesmärgid on saanud Science Based Targetsi (SBTi) heakskiidu.

Kas üürikast või ühikatoast saab hubase kodu?

Kasuta helgeid ja omavahel sobivad tekstiile ja pilte. Elus taim loob hubasust ja puhastab õhku. Mängi valgusega. Panipaikadeks sobivad ka dekoratiivsed kastid.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Bonava alustab Pikaliiva Kaarmaja II etapi ehitusega

Tegemist on neljast majast koosneva hoone viimase etapiga. Pikaliiva Kaarmaja kaks viimast hoonet valmivad 2024. aasta lõpuks.

Arco Vara alustab Kodulahe kvartalis eelviimase etapi väljaarendamist

Tallinna linn andis heakskiidu Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistu detailplaneeringule, kuhu terviklike piirkondade arendaja Arco Vara rajab kolm uudse välisilmega kortermaja

Kvaliteetdiivan eritellimusel Eesti tootjalt Atto Collection

Eesti tootja Atto Collection valmistab käsitööna kvaliteetset pehmet mööblit (diivani, tugitoolid, tumbad, järid, voodid).

Merko käivitas Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme elukvartali viienda etapi ehituse

Tartu linna ja valla piiril asuv Erminurme on hubane elukvartal, milles on tänaseks valminud üheksa kahe- kuni kolmekorruselist korterelamut.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

Parimad ahjunipid – kuidas valmistada pidupäeval parimad road?

Toidu ahju panemine, välja võtmine ja vajadusel vahepealne kontrollimine, liigutamine ja maitsestamise lihtsustamiseks soovitatakse paigaldada teleskooprööpad.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Eksperiment: mida lapsed mänguväljakutel päriselt kasutavad

Selgus, et köitvaimad mänguväljakud on need, mis pakuvad võimalusi ühisteks tegevusteks ja mängudeks sõprade või vanematega ning kus on mõeldud ka täiskasvanute peale.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Hüvasti plekid! Kuidas hoida asjad alati nagu uued

Nano tekstiili- ja nahakaitsevahend pakub lahendust, mis muudab sinu esemed vett- ja mustust hülgavaks, tagades nende kauakestva ilu ja puhtuse.

Merko alustab Rae vallas uue elukvartali ehitust

Merko Ehitus kontsernis kinnisvara arendamisega tegelev Merko Kodud alustab Jüri alevikus Õielehe elukvartali ehitust.

Vastutuskindlustuse suurus peaks kasvama iga korrusega

Olgu tegemist veeõnnetuse, tulekahju või tormituules kukkuvate puudega, vastutuskindlustuse juhtumid on enamasti seotud kahju põhjustamisega naabrile.

Tarnekriisis alanud Arco Vara arendus sai valmis kvartali jagu enne tähtaega

Elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara ehituse peatöövõtuga tegelev tütarettevõtte Arco Tarc lõpetas Kodulahe kvartali Rannakalda arenduse projekti vaatamata muutlikule turuolukorrale ennetähtaegselt.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Lucano kokkupandaval treppredelil saab olla mitu funktsiooni

Lucano treppredel on disainitud asjade kasutamise lihtsustamiseks ning interjööri osaks. Kui Sa selle parasjagu ei roni, saad seda kasutada teistmoodi.

Palazzol uus e-pood! Sisustusdisaini asjatundjate koostatud valik!

Palazzo Interiorsi e-mööblipood esindab tipptasemel funktsionaalset disaini, mis on hoolikalt valitud sobitumaks Eesti inimeste maitse-eelistustega.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Radis Furniture riiulid GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Nutikad riiulilahendused kodukontori töönurga eraldamiseks ja töölaua sisseseadmiseks, näiteks elutuppa.

Uus standard laste- ja magamistoa sisutuses: pehmed ja kumerad vormid

Wall Design eristub teistest Eesti pehmete paneelide tootjatest võimekuse poolest valmistada paneele igasuguse kujuga, alates kolmnurkadest kuni pilvedeni.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Eesti Näitused AS kutsub Teie ettevõtet osalema messil INTERJÖÖR 2024

Hea mööbli-, sisearhitektuuri-, disaini- ja kinnisvara valdkonna ettevõtja! Kutsume Teid osalema messil INTERJÖÖR 2024

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Merko Lahekalda kvartalis algas uute korterite müük

Merko jätkab Kadrioru ja Pirita vahel Maarjamäe looduskaunil kõrgendikul Lahekalda elukvartali ehitamist. Järgmisena valmib Paekalda 21 eluhoone, mille 54 korterit on nüüd müügis.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Helsingis avatakse jaanuaris Soome esimene Radisson RED hotell

Radisson RED Helsinki avatakse modernistlikus uushoones, mille projekteeris kuulus Soome arhitektuurifirma Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Kontoritool RH Logic: loodud edendama aktiivset istumist

RH Logic on tippklassi kontoritool, mis on loodud toetama ergonoomilist kehahoiakut ja edendama aktiivset istumist, aidates sellega suurendada tööjõudlust.

5 ideed nutikaks renoveerimiseks

Avatud planeering on kodu renoveerimisel ja disainimisel üks tõhusamaid ja populaarsemaid lähenemisviise.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

Riiete ja jalanõude uputus esikus?

Kes meist poleks tundnud tunnet, et koos algava sügisega tekib esikusse ka jalanõude uputus?

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Uus-Veerennis alustas tööd uuenduslik lasteaed

Kalli-kalli Uus-Veerenni lasteaia majas on neli hoiurühma pere pisematele ja viis lasteaiarühma.

Bonava ehitab Uus-Mustamäele 44 uut korterit

Bonava Eesti alustas Uus-Mustamäe elurajoonis aadressile Aiandi 14 valmiva 44 korteriga B-energiaklassi maja ehitust.

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Tervise ja meeleolu seos: madratsite ja voodikatete roll magamistoas

Nii teie madrats kui voodipesu koos toatemperatuuriga loovad keskkonna, mis mõjutab teie puhkuse kvaliteeti ja üldist heaolu.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

Reguleeritava kõrgusega mööbel - parim lahendus koolilapse tuppa!

Kirjutuslaua ja tooli kõrgused on astmevabalt reguleeritavad ja sobituvad muutunud kehakasvuga. Lapsed võtavad automaatselt sisse tervisliku kehaasendi.

Tere tulemast Top Grade Silki! Mulberry siidist voodipesu, ööriided...

Oleme uus bränd, mis pakub luksuslikku 100% naturaalsest Mulberry siidist voodipesu, padjapüüre, siidimaske, juuksekumme.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Lastetubade kujundamise stiilid ja trendid

Lapsed on kahtlemata kõige julgemad sisekujundajad. Nad teavad, kuidas muuta ruum rõõmsaks. Laste jaoks ei eksisteeri ühtegi sellist värvikombinatsiooni, mis ei sobiks kokku.

Mis on seina sees? Ekspert selgitab

Kas oled kunagi naela seina lüües mõelnud, et mis seal teisel pool on ja ega puurides äkki mõnd olulist kommunikatsiooni ei taba?

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kiili Betooni unikaalne välimööbel sobib nii linnaruumi kui külaplatsile

Kiili Betooni betoonmööbli valikus on spetsiaalsed pingid, lauad, rattahoidjad, prügikastid, lauatennise- ja malelaud, piknikulauad, taimekonteinerid ja välikäimlad.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Merko rajab Sõpruse puiestee ja Tihase tänava nurgale äripindadega eluhoone

Kristiine linnaosas aadressile Sõpruse pst 26//28 rajatavas Tihase arendusprojektis valmib kahest viiekorruselisest hooneosast koosnev elu- ja ärihoone, mis saab koduks 46-le perele ja kolmele väikeärile.

Tahad uut kodu osta, aga ei tea, kust alustada või millele tähelepanu pöörata?

Kui sa pole päris kindel, millist kodu soetama asud ning kas see asub uuemas või vanemas majas, siis küsi pankadelt ka seda infot, kas neil on ehitise vanusest tulenevalt erinevad laenutingimused.

Välidiivan MOOD ei vaja kaitset vihma ega liigse päikese eest

Oot-Oot Stuudio uue terrassimööbli MOOD vorm on minimalistlik, kuid hoolimata sellest on see siiski väga mõnus istumiskoht.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube