Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Eesti Arhitektuuripreemiad 2017

Eesti Arhitektuuripreemiad 2017
Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemiad võitsid:

Eesti Rahva Muuseum, peapreemia – Dan Dorell, Lina Ghotmeh, Tsuyoshi Tane (DGT Architects), Eesti-poolne arhitektuuripartner: Hayashi-Grossschmidt Arhitektuur, meeskond: Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi, Siim Endrikson, Eela Samblik, Sander Treijar, Liis Voksepp, Eesti-poolne sisearhitektuuri partner: Pille Lausmäe Sisearhitektuuri Büroo, Eesti-poolne maastikuarhitektuuri partner: KINO maastikuarhitektid


Foto: Maris Tomba


Foto: Berta Vosman

Kultuurkapital tunnustab kõrgelt loominguliste meeskondade ühistöö tulemust. Arhitektuurse lahenduse, avalike ruumide sisearhitektuuri ja maastikuga vormitud säng raamib aja ning sündmuste kulgemist terviklikus, dünaamilises keskkonnas. Kõrgelt seatud sihid ja mitmete loominguliste meeskondade koostöö on andnud Eesti kultuurimaastikule aastal 2017 olulise märgi.

Roosi tänav Tartus, maastikuarhitektuuri preemia – autorid maastikuarhitektid Karin Bachmann ja Mirko Traks (Kino maastikuarhitektid) ning arhitektid Toomas Paaver ja Tõnu Laanemäe (PAIK Arhitektid).  Eskiisi etapis töötasid kaasa ka maastikuarhitektid Edgar Kaare ja Terje Ong (TajuRuum).

Sihtkapitali põhjendus: Roosi tänav seob vaheväravana kokku ERM-i ja Tartu linnasüdame. Lisaks tekib Roosi tänava näol Tartu jaoks uut tüüpi tänav-väljak, mis lisaks huvitavale teekonnale pakub soovijaile viibimiskohti, tegevust ja vaatamist. Tänav on linnaruumiliselt mugav, sidus ja atraktiivne, eelistatud on jalakäijad-kergliiklejad.


Foto: Tõnu Tunnel

Rahvusarhiiv Noora, sisearhitektuuri preemia – sisearhitektuur Tüüne-Kristin Vaikla, Urmo Vaikla, kaasa töötasid Helle-Triin Hansumäe ja Maarja Varkki (Vaikla Studio); arhitektuur Illimar Truverk, Sander Aas (Arhitekt 11), kaasa töötas Margus Soonets
Kvaliteetse ja läbimõeldud ruumi eest. Lahendus mõjub terviklikuna, arhitektuursest kontseptsioonist detailideni.


Foto: Tõnu Tunnel

Toomas Tammis, tegevuspreemia
Töötades EKA arhitektuuriteaduskonna dekaanina andis ta noortele arhitektidele kaasa teadmise: iga hoone, iga ehitis, iga planeering peab muutma RUUMI paremaks. Parem RUUM muudab meid kõiki.

Arhitektuurikool (gümnaasiumiastmele arhitektuuri valikaine ja õpetajaraamatu koostamine), tegevuspreemia – ainekava ja õppeprotsessi kirjelduse töögrupp: Kadri Klementi, Kaire Nõmm, Toomas Tammis, Hannes Praks, koostöös Eesti Arhitektuurikeskusega

Noorte ruumihariduse järjepideva edendamise eest, mis on tipnenud gümnaasiumi arhitektuuriõppe valikaine väljatöötamise ja rakendamisega.


Eesti Arhitektide Liidu arhitekti aastapreemiale kandideeris tänavu viis objekti, millest valiti võitjaks:

Eesti Rahva Muuseum – Dan Dorell, Lina Ghotmeh, Tsuyoshi Tane (DGT Architects). Eesti-poolne arhitektuuripartner: Hayashi-Grossschmidt Arhitektuur, meeskond: Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi, Siim Endrikson, Eela Samblik, Sander Treijar, Liis Voksepp, Eesti-poolne sisearhitektuuri partner: Pille Lausmäe Sisearhitektuuri Büroo, Eesti-poolne maastikuarhitektuuri partner: KINO maastikuarhitektid.
 


Nominentide ja laureaadi osas langetas sel aastal otsuse tunnustatud Leedu arhitekt Vytautas Biekša, kes on arhitektuuribüroo Processoffice üks kolmest eestvedajast.  Tema hindas võitjat järgmiste sõnadega:
“DGT Arhitektide poolt välja pakutud põhiidee on nii tugev, selge ja endassehaarav. Ainuüksi selle kontseptsioon kannab ise piisavat jõudu, mis suudab nii suuremõõtmelise projekti vedada läbi igast raskusest. Projekt haarab laia konteksti, tõustes Tarkovski filmistseeni mahajäetud lennuvälja maastikult ning lennates kaasaja ühiskonna immateriaalsusest Tartu linnamaastike moodi tundlike tuksetena rahulike loodusmaterjalidega siseruumidesse.  Hoone tundub olevat laetud nii tähenduste kui isikupäraga, kuid samal ajal neutraalne ja kutsuv.  Eesti Rahva Muuseum on tõeline Rahvuslik projekt ja kindel tänavune Eesti Arhitektide Liidu arhitekti aastapreemia võitja!”

Eesti Sisearhitektide Liit tähistas oma aastapreemiate väljaandmisega sel aastal olulist juubelit - preemiaid jagati 40ndat korda.  Konkursile laekus tähtajaks 70 tööd, mille seast valis rahvusvaheline žürii, koosseisus sisearhitekt Kees Spanjers (Holland), arhitekt Jan Skolimowski, sisearhitekt/disainer Kaido Kivi, sisearhitekt Pille Lausmäe ja disainiajaloolane Kai Lobjakas, välja 33 nominenti ja 4 preemiasaajat.

Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia võitjad on:

Näitus “Uurali Kaja” – Arhitektuuri kontseptsioon ja lavastuslik ülesehitus Jan Graps, Ken-Kristjan Ruut, Anne Määrmann (JANKEN Wisespace)
Žürii hinnangul on näitus võetud ette suure pühendumisega ja autorite ning panustajate tiim on olnud korraliku mängufilmi suurune – seda on näha ka töö tulemuses. Kõik osad on edasi antud stiilipuhtalt ja maitsekalt, detailsuse aste on väga suur, mängitud on erinevatele meeltele – tehtu viib oma mitmekihilisusega näituste teostuse täiesti uuele tasemele. 

Korter Kivimäe tänaval – Ines Haak, Ingrid Songisepp (Ace of Space)
Žürii leidis, et korteris on detailideni läbi lahendatud erilahendustega vormid ja ruum, mille loomisel on lähtutud ajatuse printsiibist.



Rahvusarhiiv Noora – Urmo Vaikla, Tüüne-Kristin Vaikla, kaasa töötasid Helle-Triin Hansumäe ja Maarja Varkki (Vaikla Studio)
Žürii hinnangul joonistub siin selgelt välja hea koostöö ning mõistmine arhitektide ja sisearhitektide vahel. Nähtub oskus valida materjale, mis ajas püsivad ja mitte ainult ei püsi, vaid lähevad paremaks – läbivalt kasutatud betoon ja naturaalne vask on hea näide sellest.


Foto: Tõnu Tunnel

Restoran Juur – Ahti Grünberg, Tõnis Kalve (SOO4 Interiors)
Žürii hinnang: Mõne ruumiga on nii, et astud sisse ja saad aru, et see ongi see. Kõik on paigas ja toimib. Olemasolnud võimas ajalooline ruum mängib samuti interjööri kasuks – on õhku, kubatuuri ja valgust.



Žüriiväline preemia – Eesti Sisearhitektide Liidu ja Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna koostöös väljaantav Vello Asi nimelise tudengipreemia pälvis EKA sisearhitektuuri eriala bakalaureuse tudeng Elin-Harriet Helemäe 

Eesti Maastikuarhitektide Liidu konkursi žürii sõelus nominendid ning preemiate laureaadid välja kolmes kahes kategoorias: Maastikuarhitektuuri tegu 2017 ja , Aasta avalik ruum ja Tudengiprojekt. Žüriis osalesid maastikuarhitektid Teele Nigola, Sirle Salmistu, Remi Kübar ja Valdeko Lukken ning arhitekt Urmo Mets.

Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemiad võitsid:

Aasta avalik ruum

Roosi tänav Tartus
– autorid maastikuarhitektid Karin Bachmann ja Mirko Traks (Kino maastikuarhitektid) ning; arhitektid Toomas Paaver ja Tõnu Laanemäe (PAIK Arhitektid). , Eskiisi etapis töötasid kaasa ka maastikuarhitektid Edgar Kaare ja Terje Ong maastikuarhitektid Edgar Kaare ja Terje Ong (TajuRuum).
Sel korral premeerib žürii Roosi tänava loojaid, kelle abil on Ülejõe pargist Eesti Rahva Muuseumini sündinud Tartu linna üks lootustandev kiir. See kiir ütleb: “Tere, inimene!” Lootust annab see näidiseksemplar seetõttu, et juba täna on näha, et analoogset tänavaruumi esteetikat on asutud paljundama mujalgi. Lisaks avab see üheselt maastikuarhitektuuri võimekust pakkuda lahendusi. Iga ERM’i suunas liikuja võib sellele tänavale astudes kogeda aja ja ruumi suhtelisust – esteetiliselt meeldivas ning tähendusi vahendavas ruumis möödub aeg teisiti. Lahendus rahvamuuseumi marginaalse asukoha probleemile saabus läbi ruumiomaduste kujundamise. On lootust, et linna hooldusmeeskond õpib väärtustama uut tänavakvaliteeti seda asjatundlikult hooldades, on lootust, et see tänav on dünaamiline ajas ja ruumis ning areneb edasi.


Foto: Tõnu Tunnel

Maastikuarhitektuuri aasta tegu 2017

Näitus “Kes loob linna?” –
kuraatorid Pille Epner ja Kaja Pae, kujundaja Paco Ulman, graafiline kujundaja Tuuli Aule, ruumigrumaani kaardi graafiline illustraator Eleonora Kolycheva

On tähelepanuväärne, et selle aasta maastikuarhitektuuri tegu – näitus “Kes loob linna?” – on endasse haaranud mitmeid tänavusi kandidaate. Näituse raames loodud Tartu ruumigurmaani kaardilt leiab nii Emajõe aia, Taskupargi kui ka seekordse aasta avaliku ruumi preemia laureaadi – Roosi tänava.   Ka Kvartali kaubamajaga külgnev jagatud tänavaruum, millega sel aastal tunnustust avaldame nii selle välja võidelnud arhitektidele kui Tartu Linnavalitsusele, on gurmaanikaardil pildile jõudnud. Näituse näol on tegemist omamoodi linnaruumi portreteerimisega, selle arengu dokumenteerimisega vaatajale sõbralikul moel. “Kes loob linna?” ei ole staatiline sündmus, sest temas sisaldub küsimärk – kuraatorid on kutsunud üles diskussioonile. Selliseid äratusi on hädasti vaja.


Foto: Joanna Hoffmann

Juba mitmendat aastat toimus Moodsa Kodu portaalis Eesti Arhitektuuripreemiate nominentide osas publikuhääletus, millest võttis tänavu osa 3509 hääletajat, neist kõige enam – 2111 inimest – hääletas sisearhitektuuri valdkonna objektide eest. 

Publiku lemmikuteks valiti:

Sisearhitektuuri kategoorias – hotell Lydia



Arhitektuuri kategoorias – Balti jaama turg


Foto: Tõnu Tunnel

Maastikuarhitektuuri kategoorias – Aparaaditehase Taskupark




Fotod: Maris Tomba

Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali valdkondade üleses kategoorias – Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri tudengite omaalgatuslik projekt LasnaVILJAmägi


Foto: Tõnu Tunnel

Auhinnatseremoonia galerii siin

Kõikide nomineeritud arhitektuuriobjektide ja nende autoritega saab tutvuda virtuaalnäitusel www.arhitektuuripreemiad.ee
Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Vana rooma arhitektuur: rikka ajalooga linn

Rooma arhitektid ja insenerid olid tuntud oma uuenduslikkuse poolest, eriti seoses ehitusmaterjalide ja -tehnikatega. Nende panus arhitektuuri on hindamatu!

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Miks valida vaheseinte ehitamiseks just bauroc element?

Bauroc ELEMENT vaheseinaplaadid on võrreldes alternatiivsete plokkidega oluliselt suuremate mõõtmetega, mis tagab märkimisväärselt kiirema seina ladumise ja kulu on vaid 4,17 tk/m².

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Mis on seina sees? Ekspert selgitab

Kas oled kunagi naela seina lüües mõelnud, et mis seal teisel pool on ja ega puurides äkki mõnd olulist kommunikatsiooni ei taba?

Bauroci tuletõkkepaneelidel on esmaklassilised tulepüsivusnäitajad

bauroc poorbetoon on mittepõlev materjal, mis talub eriti hästi kõrge temperatuuri mõju mitmeid tunde. bauroc poorbetoon kuulub tuletundlikkusklassi A1.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Kesktolmuimeja süsteem on taas tegemas võidukäiku, aga nüüd koos robotiga

Miks paigaldada koju kesktolmuimeja süsteem? Kesktolmuimeja süsteemiga koristamisel ei jää ainsatki tolmuosakest samasse ruumi lendlema.

Pea iga teine kinnisvaraostja usub, et soetab kodu kogu eluks

YIT Eesti värske uuringu kohaselt loodavad eestimaalased kinnisvara ostes, et uus elupind jääb neid terveks eluks teenima – tervelt 45% vastanutest.

Milline jahutus- ja küttesüsteem tagab kontoripinnal olulise energiasäästu?

Maaküttelahendusena on kasutusel vertikaalsed suletud energiapuurkaevud vundamendi põhja all. Selliseid auke lubatakse puurida ka tiheasustusega aladele.

Palazzo Interiors tõi Ruukki Pärnu kontori uude ajastusse

Palazzo sisekujundajad said ülesandeks luua kogu Pärnu Ruukki kontoripinnale täiesti uus sisekujunduse kontseptsioon.

Fassaad: Kiudtsement- vs puitvoodrilaud, kumb on odavam?

Kui mõni aasta oli kiudtsementvoodrilaud palju kallim kui puidu voodrilaud, siis tänavu seda enam teha ei saa. Hetkel on kiudtsementvoodrilaua m2 hind al. 31,95 €/m2 ja samaväärse puitvoodrilaua m2 hind keskmiselt 33 €/m2.

Tavaline veepump või puurkaevupump: kumba eelistada ja miks?

Saadaval on 2 tüüpi: tavaline veepump (veeautomaat) ja puurkaevupump. Kuidas valida veepumpa? Alusta pumba graafikuga tutvumisest.

Päikesepaneelide paigaldamine katusele

Käesolev artikkel keskendub lamekatusele. Lamekatusele saab päiksepaneele paigaldada sisuliselt kogu katuse pinnale.

Palkmaja suuri ehitusvigu ei andesta! Energiatõhus ja niiskuskindel palkmaja

Energiatõhusa ja niiskuskindla käistöö palkmaja ehitamine ja hooldamine. Mida silmas pidada ja kontrollida?

Galerii: Noore ja aktiivse pere julgete valikutega kodu

Sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya kujundatud köögi värvilahendus oli algselt valitud rahulik ja vaoshoitud, kuid pere soovis värvi juurde lisada.

Väikese vannitoa sisekujundusideed: planeerimine ja viimistlemine

Nõuandeid väikese vannitoa sisustamiseks jagab Espaki sisekujundaja. Tegemist oli 3,8 m² suuruse vannitoa remondiga vanas majas.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli Naantali elamumessist: “Unikaalsed sise- ja välisruumid sulavad loodusega üheks”

2022. aastal on Soome elamumessi majades erilist rõhku pandud avatud köök-elutoa alale. Need on avarad, kõrgete lagede ja suurema pinnaga. Köögis on olemas ruum nii söögilauale kui köögisaarele.

Murukatus on kasulik linna ökokliimale ja aitab säästa küttekuludelt

Lihtsaim viis linnkeskkonna kliima parandamiseks on tuua sellesse rohkem elusloodust – taimi ja puid.Unikaalne viis seda teha on rajada taime- ja murukatused.

Arhitekt-disainer Maritsa Lukk Soome elamumessist: „Selle tunneb kohe ära, kui kodu loomisse on kaasatud eksperdid.“

Naantali elamumessil jäi silma mõistlik ruumikasutus. Majad olid ruutmeetritelt pigem väiksemad, aga nii põhjalikult läbimõeldud, et kõik vajalik mahtus ära.

Japandi vannitoas: neile, kes eelistavad rituaali rutiinile

Vannitoas iseloomustavad Japandi stiili naturaalsed materjalid, soojad puiduvarjundid ja must värv. Villeroy & Boch valikus uus Loop & Friends vannitoa sari.

Plaanid osta renoveeritud korteri? Ehitusvead annavad märku ajaga!

Kui renoveeritud korteri puhul mõni süsteem on ülekäte lahendatud, näiteks sansõlm, kipub küsitavaid lahendusi esinema ka mujal korteris. 7 aastat on aeg, mil oluliste varjatud puuduste ilmnemisel vastutab müüja!

Kuidas valida interjööri stiiliga sobivad lülitid ja pistikupesad?

Nõuandeid, kuidas lüliteid ja pistikupesasid valida ja miks eelistada tuntud tootjate kvaliteettooteid, jagab Silmani Elektri turundusjuht Kaire Amelin.

Väikese lastetoa sisustamine: 3D visualiseering

Õpetusi, kuidas kujundada väike, vaid 11 m² lastetuba kahele eri soost lapsele, kel vanust viis ja seitse, jagab sisekujundaja Heily Kaarna.

Väikese suvituskorteri sisustamine: ideid ja inspiratsiooni

Sisekujundaja Aivi Kuke ülesandeks oli sisustada väike, vaid 40 m2 suvituskorter uues kortermajas Pärnu ranna lähedal.

Videoõpetus: Kuidas valida töötooli?

Soovitusi jagab sisekujundaja Heily Kaarna. Reguleeri töötooli kõrgus. Jalad peavad olema korralikult maas...

Keraamiliste plaatide värvimine: 12 lihtsat sammu

Keraamiliste plaatide värvimine on teema, mis kodu kujundamisel järjest populaarsust kogub. See on lihtne ja taskukohane viis põrand või seinad stiilseks muuta.

Kuidas olla sisustust valides hooliv enda ja ümbritseva suhtes?

Kas ümbritsevad sisustuselemendid teenivad sind ausalt ja kaunistavad interjööri ka aastate pärast või on pigem kiired ning keskkonda reostavad lahendused?

Miks eelistada sisekujunduse konsultatsiooni sisekujundusprojektile?

Sisekujunduse konsultatsiooni eelised on vahetu ja kiire tagasiside ning raha- ja ajasääst. Sisearhitekti konsultatsiooni hind on 550 eur + km, kestus 2-3 h.

Innovaatiline taimekatus ei vaja erilist konstruktsiooni ja sobib igale majale

Green taimekatus ehk murukatus koosneb moodul kastiplaatidest, mida on võimalik paigaldada kuni 45-kraadise kaldega ja iga konstruktsiooniga katusele. Paigaldus on lihtne.

Korter paneelmajas. Milliste probleemidega tuleb arvestada?

Kinnisvara ostueelse kontrolli teenus aitab need nii järelturukorteri kui uusarenduse korteri puhul tuvastada.

Japandi väljapeetus modernses Eesti eramus

Jaapani (elu)stiili sügavamõttelisus ja lihtsus rõhutab looduslikke materjale ning jätkusuutlikku mõtteviisi. Just tänu neile elementidele leiab Japandi stiil üha rohkem järgijaid.

Niiskus- ja kulumiskindlad Sadolin Easy Care ja Ambiance värvid

EasyCare Kitchen&Bathroom on matt seina-ja laevärv, mis on rasvaplekkide, niiskuse ja hallituse kindel. Revolutsiooniline mustust hülgava tehnoloogia.

Lastetoa üldvalgustust planeerides lähtu kaudvalguse põhimõttest

Lastetoa üldvalgustuse saavutamiseks lähtu kaudvalguse põhimõttest, kus vajalik valgustase saavutatakse pindadelt peegelduva valgusega.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube