Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kodukontori valgustamine

Kodukontori valgustamine

Kodukontori loomine ja sinna hea kvaliteetse valgustuse planeerimine osutub lihtsaks kui seda saab kavandada juba ehituse algstaadiumis.

Sel juhul peaksime teadma kodus töötamise töö iseloomu, kas vajame enamik aega laua ja arvutikuvari taga istumiseks või saame puhkenurgas meilid saadetud-vastuvõetud. Või hoopis oleks hea suur lauapind suuremõõduliste plaanide ja kavandite joonestamiseks ja värvimiseks. Sellest sõltub kui palju peab ruumi lisama kunstvalgust, milline toon peaks valgusel olema, kust suunata valgust töölauale ning kuidas anda ruumi üldvalgus, et vältida liigseid peegeldusi, kontrastide ja varjude tekkimist.

Siis on võimalik paigutada töölaud ja  tool vastavalt päikesevalgusele, ruumi suurusele ja plaanile nii, et tagada kodukontori kvaliteetne mitmekihiline valgustus, mis tagaks tööpäeva vältel hea meelestatuse, stressivaba oleku.



Siis saab töötamiseks luua nõuetekohased valgustingimused, mida kontorites ikka töölaua juures arvestatakse. Arvestatakse peegeldustega, valguse räiguse ja suunaga ning valgustugevusega ja valgustihedusega (mõõtühik lx). Täpsust nõudvate töökohtade puhul arvutatakse veel värviesitus, et viimane oleks võimalikult loomulik (mõõtühik Ra). Oluliseks aspektiks mõnede töökohtade puhul võib osutuda ka õige värviedastuse kasutamine (CRI).

Pane tähele: Kontori töökohal on normatiivne valgustiheduse miinimum 200lx kuni 750lx, optimaalne on töölaua kohal 500lx, mujal ruumis 100-300lx.

Ideaalne kodukontori valgustus

Oluline on tagada töövõime kogu päeva vältel. Kuna meil Eestis on vähe päikesevalgust ja lühikesed päevad, siis vajame õigesti doseeritud kunstvalgust. Ideaalis on võimalik muuta kunstvalgust vastavalt päevavalguse rütmile, mil töökohal muutuv valgustugevus ja temperatuur muutuvad vastavalt kellaajale ja loodusliku valguse muutumisele.







Lihtsaim moodus on valgustugevuse muutmiseks on dimmimine, mis on  praeguseks nutirakenduste abil tehtud väga mugavaks. Kusjuures dimmida saab ka valgusallika enda värvsustemperatuuri ehk muuta sooja valgust. Nimelt  ühe sama valgustiga saame luua erinevaid valgusvärve, nii et ühel juhul sinakam ja külmem toon, teisel juhul aga kollane toon, kus valguse sinispektri osa kaal on vähene. Sellist valgusvärvi muutmist nimetatakse dünaamiliseks valguslahenduseks.

Ideaalne valgus on kodukontoris hommikul ergutav, õhtul uinutav

Hommikuti soovime ju kiiresti ärgata ja tööle asuda. Selleks vajame külma valgust, sest valgemas valguses oleme virgemad ja innukamad. Õhtul kui valmistume puhkamiseks ja uneajaks, peaksime valgusvärvi soojemaks muutma. Vastav kollane valgus tagab meile hubase tunde ja meeleolu, mil unehormoon saab vallanduda ning tagada meile kvaliteetse une.

Mõnda olulist:

  •     Väldi tugevaid kontraste töökoha ja ümbritseva tausta vahel, sest see on kahjulik silmadele.
  •     Vali ruumi pigem sooja tooni valgus ehk 3000K või siis neutraalne valge toon 4000K. Viimane loob kindlama töömeeleolu.
  •     Ideaalis peaks kohtvalgusti asuma otse laua ja arvutiekraani kohal, kuid väldi liigset valgusräigust.
  •     Soovitame laualampi. Uuri alati võimalust (kas sokkel võimaldab) valgusallikat vahetada õige värvsustemperatuuri tagamiseks just teie silma tervisele. Kuid ainult laualambi valgusel töötamine pole hea silmadele, kasuta ka ümbritsevat lisavalgust.
  •     Tea, ka mitmete akendega ruum vajab lisaks kunstvalgust.
  •     Õige on valida selline rippvalgusti, mis annab nii ala- kui ülavalgust. Niimoodi saab lauapind valgustatud, samas laevalgus peegeldab laest tagasi valgustades ruumi üldiselt. Sel juhul on võimalik loobuda ka laualambist kui viimane ei peaks hästi lauale mahtuma.
  •     Soovitame Leede. Need on säästlikud ja hästi valgustavad. Saab valida sooja ja külmema tooniga valgusallikaga valgusteid.
  •     Eelista suunatavaid süvisvalgusteid, et saab vajadusel valguse suunda muuta.

Kohandame ruumi ümber kodukontoriks

Kui olete otsustanud kodus tööle hakata,  tuleb olemasolev ruum ümber kohandada mugavaks, just teile sobivaks töötamiseks. Sageli pole enam võimalik kaabeldust niimoodi ümber teha, et ruumi head üldvalgust ja kvaliteetset kohtvalgust paigutada. Võimalusi siiski on.
Soovitused valgustuse lahendamiseks ruumi ümberplaneerimisel

1. Hästi suunatavad “pikkade õlgadega valgustid”.


Juhul kui rippvalgustit laua kohale pole võimalik riputada, on lahenduseks “pikkade õlgadega valgustid”, mis installeeritud hoopis seinale või toa kaugemasse punkti, kuid pika liigendusega saab tuua valguse täpselt laua kohale.



2. Hea pööratavuse ja ulatusega valgustid.

Kui juhtumisi laes on juba olemas süvisvalgustid, asenda süvis uue 360 kraadi pööratava ja 40 kraadi suunatava pika toruja valgustiga, mille valgusvihku saab hästi suunata töölauale.



3. Samaaegselt nii üla- kui alavalgusega valgustid tagavad õige valguse.

Minimalistliku joonega ideaalne rippvalgusti on lihtsasti sobitatav interjööri. Valgusti võiks olla nii üla- kui alavalgusega.

4. “Ämblikuna” paigutatavad valgustid toimivad nii kohtvalgustina konkreetset pinda välja valgustades kui tagavad hea üldvalguse ruumis tervikuna. Seda juhul kui tegu on kobarvalgustiga ehk mitme kupliga, mitme valgusallikaga lambiga.



5. Lihtsaim viis on laua juurde panna hea ulatuvusega dimmitav põrandalamp.



6. Kõige olulisem on laualamp. Eelistada võiks liigenditega, võimalusel ka ülalt avatud kupliga valgustit. Liigendus võimaldab suunata valguse nii, et vastav tööpiirkond saaks terves osas valgustatud. Ülalt avatud osa kaudu pääseb osa valgust ka ümbritsevat ruumi valgustama peegeldudes tagasi laelt.


 
Miks vajame kodukontorisse kvaliteetset hästi läbimõeldud valgustust?


Valgusinsener Tiiu Tamme kommentaar:
“Kodustes tingimustes sujub töö kõige paremini siis, kui kontori jaoks on olemas omaette ruum. Tavalised koduvalgustid kontoriruumi ei sobi. Parima lahenduse pakuvad valgustid, mis tagavad töölaual piisava valgustaseme ilma silma paistmata ja arvutiekraanil peegeldusi tekitamata. Suurema ruumi korral on hea, kui on olemas ka taustvalgustus vältimaks liiga teravaid valgustuse üleminekuid ruumis. Kel plaanis hankida kodukontorisse uued valgustid, võiks valida energiasäästu silmas pidades hämardatavad leedvalgustid, mille värviesitusindeks Ra>80. Hea, kui ka CRI>80. Kaupmehelt tuleb uurida, kas hämardamine toimub ka värelusvabalt. Leedvalgustite puhul ei oma valguse näiv värv erilist kaalu, värvsustemperatuur võiks olla 3000 – 4000 K. Kel halb harjumus teha ka õhtuti arvuti taga tööd, võiks kaaluda muutuva valge valgusega leedvalgusteid, et õhtusel ajal valguse näiv värv soojemaks muuta.

Kodukontori organiseerimisel elu- või mõne muu toa nurka aitab töökohale piisava valgustustaseme tagada teisaldatav valgusti – põrandale, lauale või miks ka mitte lakke. Ülejäänud reeglid on samad, mis eraldi tööruumi korral.”

A: Hektor Light, 2018

Vannitoa valgustamine: 5 viga, mida tasuks vältida!

Vannitoa valgustamisel jägi, et ei oleks liiga vähe valgusteid, valesid lampe, ebapraktilisi lülitite asukohtasi, valede valgustite kombineerimist vannitoa värvusega...

Erilahendustega LED siinivalgustid Eesti tootjalt ForteLED

ForteLED toodab kvaliteetseid siinivalgusteid, mis on integreeritud LED mooduliga GU10 pesale. Nõuanded kodu kaubanduspindade valgustamiseks!

Kodukontori sisustamine: 7 ideed

Kodus töötamine on paljudele meist harjumuseks saanud. Kogenud kontoritoodete müüja ELKE Mööbel pakub välja 7 ideed, kuidas kodukontor mugavamaks muuta ja seal töötamisest maksimum võtta.

Valguse värvitemperatuur on inimese kehale suure mõjuga

Valgustemperatuuri mõõdetakse Kelvinites. Mida kõrgem on selle näitaja number, seda erksama ja külmema valgusega tegu on.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Vana rooma arhitektuur: rikka ajalooga linn

Rooma arhitektid ja insenerid olid tuntud oma uuenduslikkuse poolest, eriti seoses ehitusmaterjalide ja -tehnikatega. Nende panus arhitektuuri on hindamatu!

Lucano kokkupandaval treppredelil saab olla mitu funktsiooni

Lucano treppredel on disainitud asjade kasutamise lihtsustamiseks ning interjööri osaks. Kui Sa selle parasjagu ei roni, saad seda kasutada teistmoodi.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Laadige oma telefoni vaid USB-pistikupesast

Vajadus tasuta USB-pistikute arvu järele kasvab pidevalt ning veelgi olulisem on nende lihtne kättesaadavus.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Lindström vahetab välja kõik klientide porivaibad

Avalike asutuste sissepääsude ees asendatakse mustust püüdvad porivaibad uue tehnoloogiaga valmistatud keskkonnasäästlike vaipadega.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Radis Furniture riiulid GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Nutikad riiulilahendused kodukontori töönurga eraldamiseks ja töölaua sisseseadmiseks, näiteks elutuppa.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Kontoritool RH Logic: loodud edendama aktiivset istumist

RH Logic on tippklassi kontoritool, mis on loodud toetama ergonoomilist kehahoiakut ja edendama aktiivset istumist, aidates sellega suurendada tööjõudlust.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

LED siinivalgustid kodus: suurepärased üld- ja fookusvalguseks

LED siinivalgustid on suurepärased fookusvalguseks, et rõhutada konkreetseid kunstiteoseid ja arhitektuurseid detaile. Neid on 3 tüüpi valgusomadustega.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Kuidas täisautomaatsed kohvimasinad töötavad?

Täisautomaatsed kohvimasinad vajavad enanamsti ainult põhikoostisosade lisamist: kohvioad, vesi ja mõnikord ka piim ning saate nautida uskumatut barista-stiilis kohvi, millal iganes soovite.

Galerii: Home&You talvised interjööri soovitus

Home&You valikusse jõudsid äsja uued sisustuskollektsioonid, tuues kaasa värsket inspiratsiooni ja võimaluse kodu uuendamiseks.

Puitkäsitöö firmakingitusena: tooted, kus kokku saavad naturaalne ilu ja kasutusmugavus

Puitkäsitöö firmakingitusena sobib nii neile, kes väärtustavad traditsioone, kui ka sellele, kes hindab kaasaegsemat elustiili.

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Põranda- ja laualambid kui pilgupüüdjad

Nõuanne kodu valgustamiseks. Lisaks üldisele lae- ja seinavalgusele pakuvad kodukujunduses põnevaid võimalusi põranda- ja laualambid.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Välidiivan MOOD ei vaja kaitset vihma ega liigse päikese eest

Oot-Oot Stuudio uue terrassimööbli MOOD vorm on minimalistlik, kuid hoolimata sellest on see siiski väga mõnus istumiskoht.

Rippvalgusti Croissant - 4Roomi uudistoode 2023

4Roomi Croissanti rippvalgustite suured mõõtmed teevad neist sobiva valiku avaratesse ja kõrgete lagedega ruumides, kus vajatakse efektset ja unikaalset aktsenti.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

CRANE kui sotsiaalne perfektsionism

Radis Furniture riiul CRANE, on enamat kui lihtsalt mööbliese - see on sümbioos materjalivalikust ja läbimõeldud disainist.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Hoiusüsteem Smartlift - luksuliku kodu kohustuslik mugavuslahendus

Smartlift hoiusüsteem on kompaktne versioon maakelder-veinikedrist.

Radise riiulikollektsiooni uus hästi peidetud juveel - riiul STEP

STEP riiulid pakuvad piisavalt ruumi, et mahutada raamatuid ja kaustu, mis teeb neist ideaalse kaaslase nii kontorisse kui ka kodukabinetti.

Põhjamaade jaoks loodud õuevalgustid – Norlys

Õuevalgustite paigaldamine nõuab põhjalikku eeltööd ja detailset planeerimist aga selle kõige juures on peategelaseks siiski valgustid.

Light24 spetsialist annab nõu, kuidas planeerida välisvalgustust

Enne välisvalgustite paigaldamist visanda nende paiknemise plaan. Otsusta, milline hakkab olema valgustite toitesüsteem ja kus paiknema.

6 olulisemat sisustuse trendisuunda

Järgnevatel aastatel pannakse sisustuses veel enam rõhku sellele, kuidas kodu inimest tundma paneb, kuidas see muudab teda õnnelikumaks, tervislikumaks ja produktiivsemaks.

Kirjutuslaud VISTA võimaldab istumise ühe nupuvajutusega vahetada seismise vastu

Reguleeritava kõrgusega kirjutuslaud Vista võimaldab sobiva kõrguse valida sentimeetri täpsusega ning salvestada selle ka mällu.

Light + Building valgustite mess: innovatsioon tehnoloogias ja mitmekesised disainitrendid

Innovatsiooni uuemad tuuled puudutavad peamiselt valgusallikaid ja nendega seotud kontrollereid, mis lubavad reguleerida valguse võimsust, intensiivsust, värvitemperatuuri jm.

Palazzo Interiors tõi Ruukki Pärnu kontori uude ajastusse

Palazzo sisekujundajad said ülesandeks luua kogu Pärnu Ruukki kontoripinnale täiesti uus sisekujunduse kontseptsioon.

Valgustid: kuidas valida elutuppa see õige?

Elutuppa valgustite valimine sõltub väga palju ruumi suurusest ja sellest, kas elutuba on eraldi või köögiga koos.

Galerii: Noore ja aktiivse pere julgete valikutega kodu

Sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya kujundatud köögi värvilahendus oli algselt valitud rahulik ja vaoshoitud, kuid pere soovis värvi juurde lisada.

Lastetoa sisustamise 5 nippi

Lastetuba sisustades tuleks lähtuda lapse pikkusest. Väiksemate laste puhul tasub vältida maast laeni riiuleid või siis panna olulised esemed madalamale.

Juhtmevaba lambikesega rõdule, aeda ja piknikule

Juhtmevabad valgustid on just need, mida vajad, kui soovid õuesolemist õhtuti veelgi kauem nautida

Väikese vannitoa sisekujundusideed: planeerimine ja viimistlemine

Nõuandeid väikese vannitoa sisustamiseks jagab Espaki sisekujundaja. Tegemist oli 3,8 m² suuruse vannitoa remondiga vanas majas.

Juhtimiscoaching aitab väikeettevõtte juhil oma töötajat paremini mõista

Tavapärane juhi reaktsioon personaalse coachingu teemat soovitades on peaaegu alati rida küsimusi: Milleks maksta kellelegi, kes lihtsalt küsimusi esitab?

Sisearhitekt Ingrid Kuuli Naantali elamumessist: “Unikaalsed sise- ja välisruumid sulavad loodusega üheks”

2022. aastal on Soome elamumessi majades erilist rõhku pandud avatud köök-elutoa alale. Need on avarad, kõrgete lagede ja suurema pinnaga. Köögis on olemas ruum nii söögilauale kui köögisaarele.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube