Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kuidas valgustada aeda?

Elegantne väli põrandavalgusti IC

Õuevalgustid saab tinglikult jagada statsionaarseteks ja teisaldatavateks. Milliseid endale aeda valida, sõltub meie vajadustest ja valgustuse funktsioonist.

Eesmärke saab olla mitmeid - kas soovime markeerimisvalgust, kindla õueala valgust, turvalisuse tagamiseks sissepääsude ja väravate valgustamist, turvakaamerate välja valgustamist, fassaadi, terrassi või emotsiooni valgust.

Vastavalt funktsioonile saab valida erineva kõrgusega pollar- ja postvalgusteid, pinnasesse süvistatavaid valgusteid, suundvalgusteid, fassaadivalgusteid ja teisaldatavaid valgusteid.

Aiateede ja sõiduradade valgustamine

Aias tekkinud liikumissuundi saab tähistada markeerimisvalgustitega tee-ja sõiduradadel. Nendeks võivad olla nii süvis- kui postvalgustid. Süvisvalgusteid on saadaval paljudes suurustes ja võimsustes. Läbi tuleb mõelda täpne paigutus, sest näiteks autoparklasse paigaldatud valgustid peaksid olema suutelised taluma auto raskust. Sellekohane märge on siis kirjutatud ka otse valgustile, nt “driveover” või “max 3000kg”.

Veesilma valgustamine

Veesilmadesse sobivad basseinivalgustid, millede puhul on erinõuded niiskuskindluse osas, mida hinnatakse IP näitajaga. Selles näidus esimene number näitab valgusti kaitset tahkete kehade sissepääsu suhtes, teine number aga kaitset vee eest.



Üldiselt kui IP number on vähemalt 44 või suurem, sobib valgusti õues kasutamiseks. Kui valgustil on märge IP67, võib seda paigaldada ka veega vahetult kokkupuutuvatele pindadele, kus vesi ei tungi kuni poole tunni jooksul vetteuputatud valgustisse ja on kaitse igasuguse tolmu suhtes. Valgusteid võib paigutada müüride peale, seinale  kui süvisesse (seina süvistatud valgustid) ja valida saab erinevate pinnakatete ja materjalide vahel.

Lillepeenarde valgustamine

Lillepeenardele saab paigutada piikidega teisaldatavaid pinnasesse sisse surutud valgusteid. Tasub vaid arvestada, et põledes kuumenevaid valgusteid ei ole mõistlik kasutada taimede vahetus läheduses.

Terrassi valgustamine

Terrassi saab sisustada suisa tubaselt, sest tänapäevased välisvalgustid näevad sisevalgustite sarnased välja ja omavad sealjuures ka vajalikku niiskuskindluse astet.



Eestis on palju pimedat aega. Et seda meie meelele positiivsena kuvada, soovitame aedadesse emotsiooni- ehk kujundusvalgust. Kujundusvalgus luuakse erinevate aias olevate objektide, puude või põõsaste väljavalgustamisega.

Valgusega on võimalik aed muuta ruumiliseks, kutsuvaks ja huvitavaks aastaringselt. Oluline oskus on luua valguse ja varju efekte. Asjakohane võib olla aia sügavuse välja valgustamine või erinevate objektide fookusesse toomine.

Prožektortüüpi õuevalgusteid saab suunata puude võradesse. Erinevad postvalgustid aga suunavad valgusvooge vastavalt vajadusele- kas kiirena ühes suunas või hajusalt ümber valgusti. Enamasti kasutatakse valgust ülalt alla suunavaid valgusteid.

Efektne on ka mõnede objektide hästi madalalt valgustamine nn. peidetud allvalgusega (näiteks terrassi, pingi, laua alla peidetud valgustiga). LED-ribade kasutusele võtmine annab siinjuures palju võimalusi.

Planeerimisel tuleks ette mõelda, milline on aed suvel, milline talvel lumekattega või kuidas oleks õige õuevalgustite paigutus nii, et need ei hakkaks segama näiteks muruniitmist või lumekoristust. Siinkohal on olulisel kohal teisaldatavad õuevalgustid, mida annab vajadusel kergesti ümber paigutada.

Millist valgusallikat kasutada? Mida tasub arvestada?

Kuigi valgusallikaid on erinevaid, mida välisvalgustisse sobitada, siis kindel on fakt, et ebaefektiivsete hõõglampide aeg on ümber. Ka madala valgusviljakusega halogeenlambid on tootmisest maha võetud. Nende asemel võib kasutada energiat säästvaid kompakt-luminofoorlampe (tuntakse säästulampide nimega).

Millist võimsust valida, tasub teada järgnevat suhet:

  • 40 W hõõglamp võrdub 7-9 W kompaktiga,
  • 100 W aga 20-23 W kompaktiga.

Luminofoor- ja kompakt luminofoorlambid

Luminofoor- ja kompakt luminofoorlampide kasutamisel tasub silmas pidada, et temperatuuri langedes kahaneb ka nende valgusvoog. Üldjuhul peavad kompaktlambid sõltuvalt tootjast normaaloludes vastu 8000 kuni 15 000 tundi. Nad on valgusviljakamad kui hõõglambid, kuid on ka tundlikud keskkonna temperatuurile. Enamus luminofoore on arvestatud töötama keskkonnatemperatuuril +20 kraadi kuni +30 , sellest madalamal või kõrgemal temperatuuril lambi valgusvoog väheneb .

Metall-haliidilambid

Metall-haliidilampide puhul oleks vast kõige olulisem märkida, et seda tüüpi lambid vajavad käivitumiseks kuni 5 minutit, et saavutada 80% valgusvoogu. Pingekatkestuse puhul peab lamp taaskäivitamiseks esmalt jahtuma ja siis uuesti käivituma, ehk see võib aega võtta kuni 15 min.

LED-õuevalgustid

Välisvalgustusse sobib suurepäraselt LED. Leede (ehk valgusdioodlampe) iseloomustab väike elektrienergia kulu ja pikk tööiga (erinevalt tootjast u. 25 000 tundi ehk 22,8 aastat kui kasutus on 3 tundi päevas). Eelisteks on veel väike soojuseraldus, hea värviesitus, vibratsioonikindlus ning väikesed mõõtmed ja väikesed hoolduskulud. Leede valides tasub uurida tootel märgitud luumeneid ehk valgusvoo hulka, mida valgusallikas kiirgab inimese silma poolt registreerituna. Mida suurem luumenite näit, seda eredam valgus.

Abiks otsustamisel võiks olla see kui tead, kui palju annab tavaline hõõgpirn luumeneid:

  • 40W annab vähemalt 450 luumenit,
  • 60W -800 luumenit,
  • 75W – 1100 luumenit,
  • 100W – 1600 luumenit.

Leedide puhul saab madalama võimsuse valgusallikaga suurema luumenite arvu ja samas ka olulise säästu.



Tasub teada, et varasematele olemasolevatele hõõgpirniga valgustitele saab hiljem lisada Leede. Kuid targem on konsulteerida asjatundjatega, sest siin on vaja arvestada erinevate asjaoludega, näiteks  peab jälgima seda, kas vastav Led ikka sobib niiskesse keskkonda ja kui on soov dimmerdada, siis mitte kõik leedid ei ole selleks sobilikud.

Tasub teada värvsustemperatuuri, mida mõõdetakse kelvinites (K) . Alla 3000 K on soe valgus, vahemikus 3300-3500 on keskmine vahepealne ja üle 4000 K on külm valguse värv. Seega mida madalam kelvinite väärtus, seda soojem on valgus. Mida suurem väärtus, seda külmem on valgus. Võrdluseks - tavalisel hõõgpirni värvsustemperatuur on 2700. Leedide puhul on aga võimalused suured ja sõltub inimese eelistustest.

Oluliseks aspektiks hea valgustuse tagamisel on õige värviedastuse kasutamine. Värviedastus on näitaja (CRI), mille abil saab võrrelda kui palju eristuvad värvid tehisvalguse käes võrreldes eristuvusega loomuliku päikesevalgusega.

Milline peaks olema valgusti võimsus?

Siin ühest vastus ei ole. Kõik sõltub vajadusest, valgustuse otstarbest, inimese eelistustes ja võimalustest.
Meie suved on lühikesed, nautida tasuks igat päeva ja õhtut. Hea valgustus aitab. Ja nii aastaringselt!

A: Ülle Jõks, Hektor Light 2016
 

Logo puudub - HEKTOR LIGHT valgustite müük
Pärnu mnt 139c, Tallinn, Harjumaa
+ 372 615 4511; +372 733 7676

Light24 spetsialist annab nõu, kuidas planeerida välisvalgustust

Enne välisvalgustite paigaldamist visanda nende paiknemise plaan. Otsusta, milline hakkab olema valgustite toitesüsteem ja kus paiknema.

Valgustuse kavandamine maastikuarhitektuuris

Et valgus täidaks oma eesmärki ja ei tekitaks valgusreostust, tuleb aia valgustamine põhjalikult läbi mõelda ning teha plaan. Valgustemperatuur Kelvin on oluline...

Valguse värvitemperatuur on inimese kehale suure mõjuga

Valgustemperatuuri mõõdetakse Kelvinites. Mida kõrgem on selle näitaja number, seda erksama ja külmema valgusega tegu on.

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano tänavakivid

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

Tomatitaimede ettekasvatamise õpetus

Tomatite ettekasvatamine. Millal on õige aeg alustada? Milliseid tomatisorte eelistada? Mis on tõusmepõletik? Seemnest istutuseni on 60-70 päeva.

Kas teadsid, et mullal ja mullal on vahe sees?

Õige koostisega mulda kasutades pakud oma taimedele justkui kindlustus. Võti peitub mullasegu humiinhapete sisalduses.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

 Inspiratsiooni peaaegu hooldusvaba aia rajamiseks

Tornide väljakul toimunud Tallinna aiakunsti võistluse „Linn ja loodus käsikäes“ 2023 näidisaed „Mere puudutus“ on hea näide peaaegu hooldusvabast aiast, kus argimured iga päev kasvõi hetkeks unustada ja lihtsalt looduse ilu nautida.

Inspiratsiooni koduaia rajamiseks: lopsakas ja pikalt õitsev lilleaas

Tallinna aiakunsti võistluse „Linn ja loodus käsikäes“ 2023 näidisaed „Harmonicum“ on hea näide koduaeda sobivast lilleaia tüüpi aiast. Näidisaed pälvis isegi 3 rahvusvahelist tunnustust.

Eksperiment: mida lapsed mänguväljakutel päriselt kasutavad

Selgus, et köitvaimad mänguväljakud on need, mis pakuvad võimalusi ühisteks tegevusteks ja mängudeks sõprade või vanematega ning kus on mõeldud ka täiskasvanute peale.

Linnaaia kujunduses on aktuaalsed kõrgpeenrad, söödavad taimed ja seened

Tornide väljakul toimunud Tallinna aiakunsti võistluse „Linn ja loodus käsikäes“ 2023 võiduaed „Söödav Summ“ on hea näide linnaaiast, mis sobiks hästi väikeste lastega peredele.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Laadige oma telefoni vaid USB-pistikupesast

Vajadus tasuta USB-pistikute arvu järele kasvab pidevalt ning veelgi olulisem on nende lihtne kättesaadavus.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

LED siinivalgustid kodus: suurepärased üld- ja fookusvalguseks

LED siinivalgustid on suurepärased fookusvalguseks, et rõhutada konkreetseid kunstiteoseid ja arhitektuurseid detaile. Neid on 3 tüüpi valgusomadustega.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Kuidas luua igava hekimüüri asemel aeda kaunis kooslus?

Heki puhul on oluline nii kõrgus kui laius. Kõrguse poolest on kõige lihtsam hooldada kuni 1,4 m kõrgust hekki.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Põranda- ja laualambid kui pilgupüüdjad

Nõuanne kodu valgustamiseks. Lisaks üldisele lae- ja seinavalgusele pakuvad kodukujunduses põnevaid võimalusi põranda- ja laualambid.

Vahemere hõngu koduterrassile: bambusmööbel, valged narmastega tekstiilid, helesinine keraamika jpm

Täpselt nagu õige muusika ja aroomidega on võimalik oma saunas spa-kogemus saada, võib vahemere hõngulise puhkusemeeleolu luua oma koju või terrassile.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Kas Sina ehitad terrassi ajas kestvalt? Ideed ja lahendused 2023-2024 aastaks.

Tänapäevased lahendused näevad ette, et terrassilaud tõstetakse kandeprussist ülespoole. Millega seda teha?

Kiili Betooni unikaalne välimööbel sobib nii linnaruumi kui külaplatsile

Kiili Betooni betoonmööbli valikus on spetsiaalsed pingid, lauad, rattahoidjad, prügikastid, lauatennise- ja malelaud, piknikulauad, taimekonteinerid ja välikäimlad.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Terrassi ehitamine: maksumus ja olulised nüansid, millele tähelepanu pöörata

Terrassi ehitamine algab plaanist. Terrassi ehituse maksumus on ca 100€/m² ja hooldus 20€/m².

Muruhooldus uuel tasemel - Stiga autonoomne kaablivaba robotniiduk

2023. kevadel tuli müüki täiesti uus Stiga autonoomne robotniiduk, millele ei ole vaja enam piirdekaablit paigaldada.

Kas ja miks panna oma aeda aprikoosipuu või virsikupuu?

Kellele meeldivad ploomid ja murelid rohkem kui õunad, selle jaoks on kindlasti ka aprikoosi- ja virsikupuud väga sobiv valik.

Rippvalgusti Croissant - 4Roomi uudistoode 2023

4Roomi Croissanti rippvalgustite suured mõõtmed teevad neist sobiva valiku avaratesse ja kõrgete lagedega ruumides, kus vajatakse efektset ja unikaalset aktsenti.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Miks on markiis must-have toode sinu majas või suvekodus?

See lihtsalt hooldatav varikatus (markiis) kaitseb sind heitliku ilma eest ja nii ei pea kauaoodatud koosviibimine õdusal terrassil edasi lükkuma.

Multši kasutamine tarbeaias

Multši kasutamine tarbeaias parandab mulla viljakust, kastmise vajadust ja ka köögiviljade ning taimede maitset. Kõige ideaalsem on lehtpuuhake.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Milliseid vigu aitab vältida 3D mudeldamine aiakujunduses?

Näited vigadest, mida aiaplaani 3D mudeldamine aitab vältida!

Biolani minikasvuhoone lihtsustab istikute ettekasvatamist

Kurgi, kõrvitsa ja suhkrumaisi seemikute kasvuperiood on vaid 3–4 nädalat, seega tuleks avamaale istutatavate istikute ettekasvatamist alustada alles mai alguses.

Põhjamaade jaoks loodud õuevalgustid – Norlys

Õuevalgustite paigaldamine nõuab põhjalikku eeltööd ja detailset planeerimist aga selle kõige juures on peategelaseks siiski valgustid.

Uus-Veerenni park kutsub liikuma ja lugema

Merko rajas Uus-Veerenni kvartalisse üle 8500 ruutmeetri suuruse avaliku pargiala koos mänguatraktsioonide, linnaruumi elavdavate skulptuuride, puhkeala ja lugemisnurgaga.

Light + Building valgustite mess: innovatsioon tehnoloogias ja mitmekesised disainitrendid

Innovatsiooni uuemad tuuled puudutavad peamiselt valgusallikaid ja nendega seotud kontrollereid, mis lubavad reguleerida valguse võimsust, intensiivsust, värvitemperatuuri jm.

Palazzo Interiors tõi Ruukki Pärnu kontori uude ajastusse

Palazzo sisekujundajad said ülesandeks luua kogu Pärnu Ruukki kontoripinnale täiesti uus sisekujunduse kontseptsioon.

Valgustid: kuidas valida elutuppa see õige?

Elutuppa valgustite valimine sõltub väga palju ruumi suurusest ja sellest, kas elutuba on eraldi või köögiga koos.

5 põhjust, miks sügisel püsikuid ja kõrrelisi mitte maha lõigata

Osasid püsikuid ja kõrrelisi ei tohi sügisel maha lõigata, sest see mõjutab nende talvekindlust. Need on krüsanteemid, monardad, heleeniumid, hiina siidpöörised.

Galerii: Noore ja aktiivse pere julgete valikutega kodu

Sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya kujundatud köögi värvilahendus oli algselt valitud rahulik ja vaoshoitud, kuid pere soovis värvi juurde lisada.

Lastetoa sisustamise 5 nippi

Lastetuba sisustades tuleks lähtuda lapse pikkusest. Väiksemate laste puhul tasub vältida maast laeni riiuleid või siis panna olulised esemed madalamale.

Juhtmevaba lambikesega rõdule, aeda ja piknikule

Juhtmevabad valgustid on just need, mida vajad, kui soovid õuesolemist õhtuti veelgi kauem nautida

Sisearhitekt Ingrid Kuuli Naantali elamumessist: “Unikaalsed sise- ja välisruumid sulavad loodusega üheks”

2022. aastal on Soome elamumessi majades erilist rõhku pandud avatud köök-elutoa alale. Need on avarad, kõrgete lagede ja suurema pinnaga. Köögis on olemas ruum nii söögilauale kui köögisaarele.

Murukatus on kasulik linna ökokliimale ja aitab säästa küttekuludelt

Lihtsaim viis linnkeskkonna kliima parandamiseks on tuua sellesse rohkem elusloodust – taimi ja puid.Unikaalne viis seda teha on rajada taime- ja murukatused.

Arhitekt-disainer Maritsa Lukk Soome elamumessist: „Selle tunneb kohe ära, kui kodu loomisse on kaasatud eksperdid.“

Naantali elamumessil jäi silma mõistlik ruumikasutus. Majad olid ruutmeetritelt pigem väiksemad, aga nii põhjalikult läbimõeldud, et kõik vajalik mahtus ära.

Külmumiskindlad aiakraanid FM Mattsson, MORA ja FROSTLINE

Meil on pakkuda külmumiskindel aiakraan soojale ja külmale veele. Saate autot pesta, basseini täita või kausutada aiadušši soovitud temperatuuriga.

Unikaalne lauakesega seina- ja põrandavalgusti SAXO

4ROOMi kaks ühes meeleolu- ja lugemisvalgusti SAXO muudab eriliseks väike lauake. Metalljalg ja lauake saadaval 13-s ja kangaskuppel 40-s erinevas toonis.

Müürikivid aiakujunduses – praktilised ja efektsed

Müürikivide abil luuakse aias sujuvaid üleminekuid ühelt objektilt teisele, struktureerides nii õueruumi. Kaldega pinnase planeerimisel on müürikivid asendamatud.

Kuidas valida interjööri stiiliga sobivad lülitid ja pistikupesad?

Nõuandeid, kuidas lüliteid ja pistikupesasid valida ja miks eelistada tuntud tootjate kvaliteettooteid, jagab Silmani Elektri turundusjuht Kaire Amelin.

Ära kuluta oma vähest vaba aega taimede ise kastmiseks

Terrazzo Drip on Claberi ise kastmise ehk tilkkastmissüsteemi stardikomplekt sobib ideaalselt kuni 50 taime kastmiseks nii kasvuhoones, terrassil kui ka avamaal.

Hakkepuidu kasutamine aiakujunduses multšina

Hakkepuit aiakujunduses. Istutusaladele sobib vaid lehtpuuhake, aga kõnniteede, puhkealade puhul on parim okaspuuhake.

Kuidas muuta rõdu või terrass lopsakalt õitsevaks roheliseks oaasiks?

Aiakujundaja Maria Palusalu jagab soovitusi, kuidas rõdu või terrass kauniks aiaks kujundada. LAE ALLA rõdule sobivate taimede nimekiri - 100 taime!

Konteinerhaljastus, unikaalsed kõnniteed ja müürid aiakujunduses

Müürikivid, kõnnitee plaadid, äärekivid, peenrapiirded, lillekonteinerid, aiapostide mütsid, dekoratiivsete aiaskulptuurid, päikesevarju toestuskivid.

Innovaatiline taimekatus ei vaja erilist konstruktsiooni ja sobib igale majale

Green taimekatus ehk murukatus koosneb moodul kastiplaatidest, mida on võimalik paigaldada kuni 45-kraadise kaldega ja iga konstruktsiooniga katusele. Paigaldus on lihtne.

Kuidas ja millest ehitada terrassi varikatus?

Terrassi varikatuse ehitamine - nõuanded.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube