Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

5 lihtsat võimalust vannitoa värskendamiseks

Kaasatud ekspert: Aivi Paju
Villeroy & Boch vannitoasisustus
Villeroy & Boch vannitoasisustus

Väike, igav või päevinäinud vannituba ei eelda alati suurt investeeringut nõudvat remonti, vaid tihti piisab ka oskuslikult valitud detailidest, mis annavad pesuruumile värske ilme.

Pikad suve- või talveõhtud on ideaalne aeg võtta käsile kaua edasi lükatud vannitoa uuenduskuur ja muuta igav pesuruum moodsaks vannitoaks. „Selleks läheb vaja häid mõtteid ja töökaid käsi ning lihtsa vaeva ja vähese ajakuluga võib päevinäinud vannitoast saada tõeline kümblusparadiis,“ innustas Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti müügi- ja turundusjuht Aivi Paju ning jagas 5 lihtsat võimalust vannitoa värskendamiseks.

Värvid vannitoas

Tihti on vannituba kodu kõige igavam, üksnes igapäevasteks hügieenikohustusteks loodud ruum. Õnneks saavad värvitud seinte omanikud kiirelt nii moevoolu kui enda tujumuutusega kaasa minna ja lihtsa vaevaga pesuruumile värvivärskendusega uue ilme anda. Väikese vannitoa puhul võiks seintel kasutada sarnaseid heledaid toone ja mängida hoopis üksikute värviküllaste detailidega. „Erksust lisavad näiteks erivärvi viimistlusega segistid, mida saab sobitada seinaplaatide, käterätikute ja vannitoamööbliga või põnevates toonides valamud.

Vannitoa stiili saab muuta ka uut värvi mööbli - selle uste, sahtlite ja kapinuppudega.

Vannitoa stiili saab muuta ka uut värvi mööbli ja sahtlitega. Foto - Villeroy & Boch
Vannitoa stiili saab muuta ka uut värvi mööbli ja sahtlitega. Foto - Villeroy & Boch

Valguslahendused vannitoas

Vannitoa valgustus ei tähenda ainult otstarbekohast valgustamist, vaid loob ka peegli, kappide ja vanni osana mõnusa meeleolu. Dimmerdatava LED-valgustusega peeglid ja vannitoakapid võimaldavad sättida valguse just nii intensiivseks kui parajasti soovitakse. Seinakappide tööpinda süvistatud LED-riba valgustab aga kappi, kui uksed avatakse ning on dekoratiivne, kui uksed on suletud. Lisaks aitab kerge valgustus pimedas vannitoas hõlpsamini orienteeruda.

Põneva tulemuse saamiseks unusta kapiuksed sootuks ja paiguta vannituppa avatud ning seest värvilised valgustusega kapid. „Kuldne toon kapi sees lisab interjööri elegantsi, klassikalise tulemuse tagavad tumedad värvid heledamal taustal ning armastatud skandinaaviapärases vannitoas lisavad meeleolu erksad toonid. Värvi ja valguse harmoonia tulemusena tahad ise kauem vannitoas viibida ning kuuled ka kiidusõnu külalistelt. Lisaks aitavad usteta kapid paremini korda hoida,“ lubas Villeroy ja Bochi esindaja.

Valguslahendused vannitoas
Valguslahendused vannitoas

Vanniskäik muusikaga

Tänu nutilahendustele ehk Bluetooth seadmetele vannitoa peeglites, dušiotsikutes ja vannides, on igaühel võimalik luua vannitoast kodune spaa, kus nautida lemmikmuusikat, kuulata saateid või lihtsalt lõõgastuda.
„Näiteks vanni alla kinnituvatest kõlaritest kostuv muusika tekitab vees vibratsiooni, mis läbib keha ning mõjub teraapiliselt. Nii ei peagi tööstressist ja argimuredest pääsemiseks spaasse sõitma, vaid lõõgastavaid protseduure saab nautida otse koduseinte vahel, “ rääkis Paju koduse spaa võimalustest.

Kaval mäng plaatidega

Iga ruumi paneb helgelt särama valge värv ja vannituba ei ole siinkohal erandiks. Kuid kindlasti ei pea alates seinavärvist kuni põrandaplaadini tervet vannituba valgeks tegema. Plaadid on hea võimalus lisada vannituppa mängulisust ning päris kindlasti tasub mängida põnevate värvide ja mustritega, millega saab luua erinevat meeleolu - olgu selleks idamaise vannitoa kujundamine mosaiikplaatidega, ühe suurema plaadi kasutamine seinal või ka lae katmine plaatidega. Kavalalt valitud plaat mõjub kui kunstiteos, kuid on veekindel ja vastupidav.

Põnev mäng telliskivi ja puidu imitatsiooniga plaatidega. Foto - Villeroy & Boch
Põnev mäng telliskivi ja puidu imitatsiooniga plaatidega. Foto - Villeroy & Boch

Väikesed detailid loovad meeleolu

Alati ei olegi vaja suuremaid muudatusi ette võtta, vaid piisab põneva mustriga vaibast, erilise disainiga hambaharjatopsist, ehtelaekast, uuest dušikardinast, efektsetest nagidest või kaunitest käterätikutest. Küll aga võiks poodi minnes püüda erinevaid esemeid omavahel sobitada, vastasel juhul jõuad koju asjadega, mis omavahel kokku ei sobi. Teadlikult valitud aksessuaarid on investeering, mis paneb vana ja igava vannitoa lihtsa vaevaga särama.

Vannituba nagu tuba. Foto - Villeroy & Boch
Vannituba nagu tuba. Foto - Villeroy & Boch

A: VILLEROY & BOCH GUSTAVSBERG EESTI, 2017

 

 

Logo - VILLEROY & BOCH GUSTAVSBERG EESTI vannitoasisustus
F.R.Faehlmanni 6, 10125 Tallinn, Harjumaa
+372 646 0312

Villeroy & Boch Gustavsberg AB on üks juhtivaid vannitoatoodete tootjaid. Valikus valamud, vannid, vannitoamööbel, dušikabiinid ja -seinad, WC-potid, segistid, köögivalamud ja köögisegistid.

Rahvusvaheline veepäev kutsus vett säästma

Puhas vesi on olemas üle 90% Eesti elanikest ja oleme ühisveevärgist pärineva vee tarbimise osas ühe elaniku kohta Euroopa riikide hulgas üks säästlikumaid.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Kvaliteetdiivan eritellimusel Eesti tootjalt Atto Collection

Eesti tootja Atto Collection valmistab käsitööna kvaliteetset pehmet mööblit (diivani, tugitoolid, tumbad, järid, voodid).

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

AXOR x Philippe Starck: kauakestvad elegantsed valamud ja vannid

Tänu elegantsele disainile toovad maailmakuulsa looja Philippe Starcki disainitud AXOR Suite-i valamud ja vannid isikupära iga vannitoa interjööri.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Isesulguvad nupumehhanismiga segistid: samm tõhusama veekasutuse suunas

Isesulguvate nupumehhanismiga segistid sobivad suurepäraselt kasutamiseks avalikes kohtades nagu restoranid, kontorid, kaubanduskeskused ja õppeasutused.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

Uus Cool! Dušinurk, mis sulandub sujuvalt igasse vannituppa

Raamita dušinurkade ja -uste valiku tooteseerial Cool on uuenduslik avamissüsteem, mis tagab mugava ja avarama sisenemise duši alla.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Vana rooma arhitektuur: rikka ajalooga linn

Rooma arhitektid ja insenerid olid tuntud oma uuenduslikkuse poolest, eriti seoses ehitusmaterjalide ja -tehnikatega. Nende panus arhitektuuri on hindamatu!

RAVAKi Designbloki installatsioon käsitles metsa peateemat omal moel

Ravaki uus segistite kollektsioon Espirit kasvas välja heitveetorudest tehtud kännu seest.

Palazzol uus e-pood! Sisustusdisaini asjatundjate koostatud valik!

Palazzo Interiorsi e-mööblipood esindab tipptasemel funktsionaalset disaini, mis on hoolikalt valitud sobitumaks Eesti inimeste maitse-eelistustega.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Radis Furniture riiulid GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Nutikad riiulilahendused kodukontori töönurga eraldamiseks ja töölaua sisseseadmiseks, näiteks elutuppa.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Võimalusterohke disainiga Blanco köögivalamud ja akna ette paigaldatavad segistid

Blanco köögivalamu juurde kuuluvad erinevad lisatarvikud nagu puuviljakauss, puuviljakorv, lõikelaud, nurgakauss, ülarelsid, nõrutuskorv, nõrutusrest, põhjasõela kate, jpm.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Eesti Näitused AS kutsub Teie ettevõtet osalema messil INTERJÖÖR 2024

Hea mööbli-, sisearhitektuuri-, disaini- ja kinnisvara valdkonna ettevõtja! Kutsume Teid osalema messil INTERJÖÖR 2024

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Profilpas duširuumi kaldeliistud: efektiivsed äravoolu kaldeserva tegemiseks

Profilpasi kaldeliist on disainitud selleks, et võimalikult lihtsate töövõtetega ja kuluefektiivselt luua puhas, esteetiline ja täpne äravoolu kaldeserv.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Espirit Segisti. Vesi taltsutatud disainiga.

Espiriti segistite disain seostub Taani disaineri Arne Jacobseni võrreldamatu kujuga segistitega, mis on turul olnud juba üle 50 aasta.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Kontoritool RH Logic: loodud edendama aktiivset istumist

RH Logic on tippklassi kontoritool, mis on loodud toetama ergonoomilist kehahoiakut ja edendama aktiivset istumist, aidates sellega suurendada tööjõudlust.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

Riiete ja jalanõude uputus esikus?

Kes meist poleks tundnud tunnet, et koos algava sügisega tekib esikusse ka jalanõude uputus?

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Peegel – praktiline ja pilkupüüdev aksessuaar interjööris

Peegel võimendab valgust, mistõttu saab peegliga muuta ruumi valgemaks ja lisada interjööri avarust. Väga hea lahenduse pimedamas ja kitsamas toas!

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Tervise ja meeleolu seos: madratsite ja voodikatete roll magamistoas

Nii teie madrats kui voodipesu koos toatemperatuuriga loovad keskkonna, mis mõjutab teie puhkuse kvaliteeti ja üldist heaolu.

Delabie BINOPTIC-Black Magic: elektroonilised kontaktivabad segistid

BINOPTIC seeria elektroonilised kontaktivabad segistid paistavad silma oma stiilse matt musta viimistlusega. 100% must kroom tagab, et segistid ei kaota oma esinduslikkust isegi intensiivse kasutuse korral.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

Reguleeritava kõrgusega mööbel - parim lahendus koolilapse tuppa!

Kirjutuslaua ja tooli kõrgused on astmevabalt reguleeritavad ja sobituvad muutunud kehakasvuga. Lapsed võtavad automaatselt sisse tervisliku kehaasendi.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Lastetubade kujundamise stiilid ja trendid

Lapsed on kahtlemata kõige julgemad sisekujundajad. Nad teavad, kuidas muuta ruum rõõmsaks. Laste jaoks ei eksisteeri ühtegi sellist värvikombinatsiooni, mis ei sobiks kokku.

Damixa grafiithalli pinnaviimistlusega segistid ja vannitoaaksessuaarid

Taani tootja Damixa on loonud uue grafiithalli pinnaviimistluse, mis pakub unikaalset ja stiilset välimust.

Kas valge on uus must? AXOR One vannitoa tooted mattvalges kuues

AXOR One kollektsiooni dušše, segisteid ja termostaate saab suurepäraselt täiendada mattvalgete AXOR Universal Circular vannitoatarvikutega.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Välidiivan MOOD ei vaja kaitset vihma ega liigse päikese eest

Oot-Oot Stuudio uue terrassimööbli MOOD vorm on minimalistlik, kuid hoolimata sellest on see siiski väga mõnus istumiskoht.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Ekspert selgitab: kuidas pesu pestes elektrit säästa?

90 protsenti energiast kulub pesumasinal vee kuumutamiseks, seega tuleks pesu pesta võimalikult madalal temperatuuril.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

CRANE kui sotsiaalne perfektsionism

Radis Furniture riiul CRANE, on enamat kui lihtsalt mööbliese - see on sümbioos materjalivalikust ja läbimõeldud disainist.

Kodu koristamise vahendid ja pisiparanduste tõhusad ning nutikad lahendused

Põhjalik ülevaade vahenditest, mis on koduses majapidamises hädavajalikud. Zep Eesti valikust leiab tõhusad lahendused rasva, katlakivi, õli, hallituse, rooste, jää eemaldamiseks. Samuti vahendid küttesüsteemi puhastuseks ja pisiremondi teostamiseks.

Frost Nova2 aksessuaarid muudavad iga vannitoa ja WC kauniks

Frost NOVA2 seerjas on saadaval rätikuribad, käterätiku hoidjad, WC-paberihoidjad, vannitoa riiulid, seebikausid, hambaharjade hoidjad.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube