Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kunstkivi ehk komposiit: võtmesõna töötasapindade maailmas

Kunstkivi ehk komposiit on tänane võtmesõna töötasapindade maailmas (fotol: LG Hi-Macs)
Renoveerides olemasolevat või sisustades uut kodu on üheks väga oluliseks teemaks sobiva köögi- ja vannitoatasapinna valik. Sellest sõltub, kui palju aega kulub edaspidi pindade hooldusele, samuti võib materjali valiku järgi aimata, millal on vajalik teha järgmine remont.

Pikka aega on peeti üheks parimaks tasapinnalahenduseks looduskivi just oma vastupidavuse ja puiduga võrreldes kergema hooldatavuse tõttu, kuid tänu poorsusele võivad mõned raskesti eemaldatavad rasva- ja veiniplekid looduskivile igaveseks mälestuseks jääda.

Täna saavad rõõmustada täielikult hooldusvaba, niiskuskindla ja ühenduskohtadeta tasapinna taotlejad, sest lisaks looduskivile on saadaval ka kunstkivi.

Kunstkivi on äärmiselt vastupidav ja täiesti hooldusvaba. Omaduselt on komposiitkivid (Kerrock, LG Hi-Macs, Corian, Montelli, Samsung, Staron jpm) neutraalse maitse ja lõhnaga, kuuma- ja löögikindlad, mittepoorsed ning keemiliselt muutumatud.

Ükskõik, kas kunstkivist tasapind on valitud kestma sise- või välistingimustesse, ühtlane värvus ja struktuur säilib aastaid muutumatuna.

Corian tööpind ja köögisaar
Corian tööpind ja köögisaar


Kunstkivist saab toota ka kriitvalget tasapinda.

Kriitvalge Hi-Macs tööpind on valamuga ühes tükis. Pinnal puuduvad nähtavad ühenduskohad. Aet Piel Disain
Kriitvalge Hi-Macs tööpind on valamuga ühes tükis. Pinnal puuduvad nähtavad ühenduskohad. Aet Piel Disain
 
Lisaks sellele, et komposiitkivid on loodussõbralikud, kergesti puhastatavad ja hooldatavad, on neid ka lihtne ja mugav töödelda. Soovi korral saab valida lahenduse, kus näiteks kraanikauss on töötasapinna sisse valatud tekitades ühtse vahekohtadeta pinna, mis on ilus ja oluliselt lihtsam hooldada.

Samuti võimaldab kivimass kujutlusvõimel lennata – komposiitkivi saab raskusteta pressida kõikideks soovitud vormideks vastates ainulaadselt sihtkoha nõudmistele.

Komposiitkivi võib kombineerida iga teise materjaliga. Kunstkivi värvi- ja efektivalik on väga lai – ühevärvilisest graniidist kuni looduskivi struktuurini välja. Komposiit on käe all soe ja meeldiv katsuda.

Kasutades oma fantaasiat ja imestades, kui lihtsalt see rakendub, saab luua muljetavaldavaid töötasapindu, valamuid, riiuleid, seinakatteid, vanne kappe, ning isegi hoonete fassaade.

Nii paistavad kodu või kontor silma elementide keerukusega ning avaldavad muljet erinevate värvitoonide mängu- ja kombinatsiooniga. Omanikule aga kingib kunstkivi kalleid lisaminuteid säilitades oma hoolduslihtsusega nii aega kui ka energiat.

Kunstkivi pakuvad väga paljud eritellimusmööblit valmistavad köögi- ja vannitoasalongid.


A: Inkodu.ee, 2014
 

 

 

Logo - PALAZZO INTERIORS sisearhitektuuri büroo ja mööblisalong
Papiniidu 58, 80022 Pärnu, Pärnumaa
+372 564 0851

Palazzo sisearhitektide põhitegevusteks on eramute, kontorite ja ühiskondlike ruumide sisearhitektuurne projekteerimine. Lisaks mööbli projekteerimine ning Itaalia disainmööbli ja vaipade müük.

Arrital Cucine - teerajaja köögimööbli disainis

Muljetavaldavalt lai köögimööbli materjalide valik annab sisearhitektidele võimaluse kujundada igasuguseid ja eksklusiivseid lahendusi.

SPC seinapaneelid: uudne lahendus kiireks ja vastupidavaks muutuseks sinu kodus

SPC seinapaneelide omaduste loetelu saab alustada niiskuskindlusega ning lõpetada soojus- ja heliisolatsiooni pakkumisega.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Kvaliteetdiivan eritellimusel Eesti tootjalt Atto Collection

Eesti tootja Atto Collection valmistab käsitööna kvaliteetset pehmet mööblit (diivani, tugitoolid, tumbad, järid, voodid).

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

AXOR x Philippe Starck: kauakestvad elegantsed valamud ja vannid

Tänu elegantsele disainile toovad maailmakuulsa looja Philippe Starcki disainitud AXOR Suite-i valamud ja vannid isikupära iga vannitoa interjööri.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

Parimad ahjunipid – kuidas valmistada pidupäeval parimad road?

Toidu ahju panemine, välja võtmine ja vajadusel vahepealne kontrollimine, liigutamine ja maitsestamise lihtsustamiseks soovitatakse paigaldada teleskooprööpad.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Uus Cool! Dušinurk, mis sulandub sujuvalt igasse vannituppa

Raamita dušinurkade ja -uste valiku tooteseerial Cool on uuenduslik avamissüsteem, mis tagab mugava ja avarama sisenemise duši alla.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

RAVAKi Designbloki installatsioon käsitles metsa peateemat omal moel

Ravaki uus segistite kollektsioon Espirit kasvas välja heitveetorudest tehtud kännu seest.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Lihtsam jäätmete sorteerimine – uus prügisüsteem Blanco Select II

Blanco Selecti prügisüsteemid on läbinud uuenduskuuri. Ämbrid on uuendatud veelgi funktsionaalsemaks ja lihtsamini paigaldatavaks kui varem.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Radis Furniture riiulid GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Nutikad riiulilahendused kodukontori töönurga eraldamiseks ja töölaua sisseseadmiseks, näiteks elutuppa.

Uus standard laste- ja magamistoa sisutuses: pehmed ja kumerad vormid

Wall Design eristub teistest Eesti pehmete paneelide tootjatest võimekuse poolest valmistada paneele igasuguse kujuga, alates kolmnurkadest kuni pilvedeni.

Võimalusterohke disainiga Blanco köögivalamud ja akna ette paigaldatavad segistid

Blanco köögivalamu juurde kuuluvad erinevad lisatarvikud nagu puuviljakauss, puuviljakorv, lõikelaud, nurgakauss, ülarelsid, nõrutuskorv, nõrutusrest, põhjasõela kate, jpm.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Profilpas duširuumi kaldeliistud: efektiivsed äravoolu kaldeserva tegemiseks

Profilpasi kaldeliist on disainitud selleks, et võimalikult lihtsate töövõtetega ja kuluefektiivselt luua puhas, esteetiline ja täpne äravoolu kaldeserv.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Kuidas täisautomaatsed kohvimasinad töötavad?

Täisautomaatsed kohvimasinad vajavad enanamsti ainult põhikoostisosade lisamist: kohvioad, vesi ja mõnikord ka piim ning saate nautida uskumatut barista-stiilis kohvi, millal iganes soovite.

Peegel – praktiline ja pilkupüüdev aksessuaar interjööris

Peegel võimendab valgust, mistõttu saab peegliga muuta ruumi valgemaks ja lisada interjööri avarust. Väga hea lahenduse pimedamas ja kitsamas toas!

Kuidas kodus toitu kauem värskena hoida?

Lihatooted, sh kala ning köögi- ja puuviljad tuleks külmikus kindlasti eraldi hoida. Liha asetada alumisele riiulile, kus on säilitamiseks piisavalt jahe ning köögi- ja puuviljad hoida eraldi sahtlis.

Delabie BINOPTIC-Black Magic: elektroonilised kontaktivabad segistid

BINOPTIC seeria elektroonilised kontaktivabad segistid paistavad silma oma stiilse matt musta viimistlusega. 100% must kroom tagab, et segistid ei kaota oma esinduslikkust isegi intensiivse kasutuse korral.

Üliõhuke Deco kivispoon - unikaalne viis pindade katmiseks

Kivispooniga saab katta betooni, keraamikat, metalli, vineeri, MDFi, PLPd ja ka kumeraid pindasid. Kasutatakse mööbli, seinte, aga ka välisfassaadide puhul.

Damixa grafiithalli pinnaviimistlusega segistid ja vannitoaaksessuaarid

Taani tootja Damixa on loonud uue grafiithalli pinnaviimistluse, mis pakub unikaalset ja stiilset välimust.

Kas valge on uus must? AXOR One vannitoa tooted mattvalges kuues

AXOR One kollektsiooni dušše, segisteid ja termostaate saab suurepäraselt täiendada mattvalgete AXOR Universal Circular vannitoatarvikutega.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Kiili Betooni unikaalne välimööbel sobib nii linnaruumi kui külaplatsile

Kiili Betooni betoonmööbli valikus on spetsiaalsed pingid, lauad, rattahoidjad, prügikastid, lauatennise- ja malelaud, piknikulauad, taimekonteinerid ja välikäimlad.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Ekspert selgitab: kuidas pesu pestes elektrit säästa?

90 protsenti energiast kulub pesumasinal vee kuumutamiseks, seega tuleks pesu pesta võimalikult madalal temperatuuril.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

Kodu koristamise vahendid ja pisiparanduste tõhusad ning nutikad lahendused

Põhjalik ülevaade vahenditest, mis on koduses majapidamises hädavajalikud. Zep Eesti valikust leiab tõhusad lahendused rasva, katlakivi, õli, hallituse, rooste, jää eemaldamiseks. Samuti vahendid küttesüsteemi puhastuseks ja pisiremondi teostamiseks.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Termostaatsegisti: nutikalt energia- ja veesäästlik lahendus vannituppa

Termostaatsegistid on vannitubades populaarne valik, kuna võimaldavad täpset veetemperatuuri reguleerimist nii vanni võttes kui duši all käies.

Amello tööpinna õli ehk nn Danish Oil: hinnatud toode hobirestauraatorite seas

Parim viimistlusõli puitpinna kaitseks sisetingimustes! Amello tööpinna õli, nagu ka Danish Oil, sisaldab värnitsat, tungõli, tärpentiini ja looduslikku vaiku.

INTEGRAVAC - kompaktne mööbli sisse integreeritav kesktolmuimeja

INTEGRAVAC-i kesktolmuimeja saab integreerida mööbli sokli alla, kappi või majandusruumi seinale, mis muudab selle mugavaks ja lihtsaks lahenduseks kodu alati puhtana hoidmiseks.

Kujunda isikupärane köök tapeediga

Sirgjoonelisse modernse stiili ja avatud planeeringuga köök-söögituppa, mis enamasti on ka elutoa jätkuks, on parim valik suuremõõdulise mustriprindiga tapeet.

Villeroy & Bochi uus vannitoakollektsiooni Antao on inspireeritud kastepiisast

Vannitoakollektsiooni Antao loomisel sai disainistuudio kaschkasch inspiratsiooni hommikusest kastepiisast, mis seob nii valamut, vanni, mööblit, peegleid kui segisteid.

Nutikad lahendused vannitoa ja majapidamisruumi sisustamiseks

Puntore vannitoamööbel on loodud vastu pidama niiskusele ja kulumisele, tagades pikaajalise kasutamise. Ruumisäästvad kapid, uudsed kujud peeglitel, mööbliga samas toonis tööpind jpm.

Innovatsioon Itaaliast: uus köögimööbli seeria Nautila by Arrital

Arritali köögimööbel on loodud disainiteadlikele klientidele, kes hindavad kõrget kvaliteeti ja kestvust.

Mis teeb RAVAKi akrüülvannid eriti vastupidavaks?

RAVAK pakub kvaliteetseid valatud akrüülist vanne, millel on palju eeliseid võrreldes pressitud akrüülist valmistatud vannidega.

Radise riiulikollektsiooni uus hästi peidetud juveel - riiul STEP

STEP riiulid pakuvad piisavalt ruumi, et mahutada raamatuid ja kaustu, mis teeb neist ideaalse kaaslase nii kontorisse kui ka kodukabinetti.

Kuidas kujundada endale ergonoomiline köök?

Selleks, et kööki oleks ergonoomiliselt mugav kasutada, peaks silmas pidama järgmisi aspekte: liikumistrajektoorid, töötamise kõrgus, ulatuskõrgus,...

Fototapeedid Wallcrafts  - maalikunst, mida saab panna ka vannituppa!

Need fototapeedid sobivad kasutamiseks ka niisketes ruumides, nagu näiteks vannituba. Sellisel juhul toodetakse tapeet veekindlast materjalist.

Oluline köögimööbli stiili valimisel: sise- ja välisruumi kooskõla

Maja välisilme võib anda ka olulisi vihjeid köögimööbli stiili, värvi ja materjali valiku osas.

6 olulisemat sisustuse trendisuunda

Järgnevatel aastatel pannakse sisustuses veel enam rõhku sellele, kuidas kodu inimest tundma paneb, kuidas see muudab teda õnnelikumaks, tervislikumaks ja produktiivsemaks.

Kas tahad vee ja energia eest vähem maksta, aga siiski duši all käimist nautida?

Tahad vee ja energia eest vähem maksta, aga duši all käimist siiski nautida? Need lihtsad muudatused vannitoas mõjuvad hästi nii keskkonnale kui ka rahakotile

Miks diivani konstruktsioon vastu ei pea: liigne raskus, laste hüppamine, lemmikloomad

Telereklaamides näeme ikka ja jälle hooga diivanile potsatavaid täiskasvanuid ja nendel rõõmsalt hüppavaid lapsi. See on reklaamides tavapärane ja mõjub inspireerivalt. Aga diivan ei ole batuut!

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube