Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Sisekujunduse dialoog ümbritseva keskkonnaga - Hotel de Ville Residence

Sisekujunduse dialoog ümbritseva keskkonnaga - Hotel de Ville Residence

Minimaalset keskkonna mõju selgitab arhitekt Adrien Williams.
Hoone  asub Plateau Mont-Royal mäestiku nõlval ja kogu pere, kes tervitasid koju saabumist hoone sajandal aastapäeval, soovisid näha eluruumide uut algust ja luua uut dialoogi ümbritseva keskkonnaga. Alustades visiooniga austada kodu algset iseloomu ja säilitada suur tagahoovis kasvanud pappel, tegi Microclimat arhitektuuri planeeringu, mis toetub minimaalsele sekkumisele algsesse keskkonda ning arvestab sellega, et hoone hõlmaks vaid väikese osa aeda. Uus avatud ruum on kujundatud nii, et õu õitseb läbi kahe olemasoleva telliskiviseina kahe suure avause otse edasi taga-aeda.

Laiendatud arhitektuur ehk vahepealne ala õue ja eluruumide vahel loob taasleitud kodusse voogava ruumi ja valguse ohustamata eluruumide intiimsust. Sujuva ülemineku teeb elavaks terav kontrast kaasaegse ja ajaloolise arhitektuuri vahel, sest kodu esialgne disain pärineb aastast 1885.  Kontrasti  suurendab veelgi kerge terasest trepp, mis toimib filtrina eksterjööri ja interjõõri vahel.

Trepp ühendab kogu eluruumi ja võimaldab kodu algse sisekujunduse täieliku ümberkorraldamise. Trepp esindab vertikaalset tüve ja tugevdab seeläbi suhet kodu ja selle juurte vahel. Kaks uut loomuliku valgustusega renoveeritud ruumi koos suurte puitraamidega akendega pakuvad mugavat olesklemise ja lugemise ruume õue lähedal, andes perele võimaluse nautida ümbritsevat keskkonda aastaringselt.

Konsooli-taoline vahekorrus
Uute ruumide tipus paikneb mezzanine ehk vahekorrus, see on koduks uuele magamistoale, millel on otsene juurdepääs uuele katuseterrassile. See vahekorrus on konsooli laadne ehk avatud mõlemale poole nii majja kui ka õue, laiudes sõna otseses mõttes üle naabruskonna ja minimeerides hoone esialgsele struktuurile tehtud muudatused.
Hotel-de-Ville elumaja näitab potentsiaali, kus arhitektuuriline sekkumine loob uue eesmärgi eluruumidele ja uue ühenduse hoone ja seda ümbritseva keskkonna vahel, mis antud juhul jagab ruumi sajandite vanuse kodu ja iidse paplipuu vahel.

Architecture Microclimat
Ettevõte on asutatud 2013. aastal. Architecture Microclimat on lootustandev firma, mille töö-eetika on taandatud põhimpilte ja õttele, et arhitektuur lähtub keskkonnast, kus ta areneb ja need kaks toidavad üksteist pidevalt.


Vaata veel pilte ja lisainfot siit

Allikas: Archdaily.com
Fotod: Adrien Williams







Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube