Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Puitliistud sisekujunduses: kasutuskohad ja paigaldamise soovitused

Puitliistud sisekujunduses: kasutuskohad ja paigaldamise soovitused

Puitliistud on traditsioonilised ja samas ka olulised sisustuselemendid, sest seovad ruumi(d) ühtseks tervikuks ja aitavad soovi korral mõnda lahendust eriti rõhutada.

Puidust valmistatud liistud on esteetiliselt ilusad ja vastupidavad (kestab aastakümneid). Puitu kui materjali on lihtne töödelda, tänu millele on saadaval palju erinevaid profiile ning mõõte.

Eriti populaarsed on sisekujunduses erinevad laiad värvitud puitliistud ja seda nii modernsetes kui ka klassikalistes interjöörides.

Karl Bilderis valmistame liiste peamiselt männi- ja tammepuust, kuid kliendi soovil kasutame ka muud väärispuitu: eritellimusena valmistame liiste haavast, lepast, saarest, kasest jt puuliikidest. Seejuures tagame 95% oksavaba toormaterjali ja kasutame kohalikku toodangut, Eesti toormaterjali. Valikust leiab: põrandaliistud, laeliistud, ukseliistud, seinaliistud.

Meie ladudes on olemas RAL 9010 tooniga ehk maalrivalged liistud. Kes soovib mõnda teist tooni, võib valida meelepärase RAL värvikaardi värvide seast. Kes aga tahab ise liiste värvida, võib need tellida naturaalsena ehk värvimata. PS: kui liistud lähevad niiskesse ruumi, tasub need katta niiskuskindla värviga.

Soovitused liistude paigaldamiseks

Tarvis läheb:

  • Järkamissaagi
  • Mõõdulinti
  • Montaažiliimi

Kõige suuremaks väljakutseks peetakse liistude saagimist, kuid tegelikult pole muretsemiseks põhjust. Liistude kvaliteetseks paigaldamiseks on vaja juhikutega järkamissaagi nagu Makita LS1216L. Ilma selleta ei ole võimalik saada täpseid liiteid.

Liistude paigaldamist tuleks alustada toa nurkadest, sest nii on kõige lihtsam edasi minna. Paraku pole seinte nurgad alati täisnurksed, mille puhul tuleb juba saetud nurgad omakorda sobivaks lihvida. Liist ei ole reeglina ka täpselt sama pikk kui sein, mis nõuab jätkamist. Jätkamine ei ole keeruline – liistud tuleb saagida 45-kraadise nurga all ja ühendada.

Liistude kinnitamiseks on kolm levinud viisi – klambrite, liimi või naeltega. Meie soovitame puitliistude puhul kasutada Casco Superfix või Xtremfix montaažiliimi. Montaažiliim ei deformeeru, täidab hästi ja on väga vastupidav. Samuti suudab see hästi jaotada survet ja peab vastu ka suurtele raskustele. Kinnitades liistu liimiga, jääb selle pind rikkumata ja on silmale ilus.

Liimi kantakse liistu tagaküljele sikk-sakina või täppidena.

Paigaldamisel tuleb avaldada liistule piisavalt survet, kuna seinad võivad olla kõverad. Liimi kasutamise ainus miinus on see, et montaažiliimid on reeglina väga tugevad ning kui on tarvis liist hiljem seinast lahti võtta, võib see olla tülikas.

PS! Kui sein on kõver, võib liistu ja seina vahele jääda vahe. Vahed võib täita akrüüliga.

Liistu eest peab hoolt kandma

Puitliistudele kehtivad järgmised kasutus- ja hooldussoovitused.

Kasutamine:

  • Sobivad ruumidesse, mille temperatuur jääb 0 ja +35 kraadi vahele.
  • Niiskusprotsent ruumides võiks jääda vahemikku 35 kuni 75.
  • Vältida tasub mehaanilisi vigastusi.

Hooldamine:

  • Kuna värvitud liist talub lühiajalist niiskust, sobib puhastamiseks niiske lapp või hari.
  • Plekkide ja määrdunud liistude puhastamiseks sobivad kõik vahendid, mis on mõeldud värvitud pindade puhastamiseks. Puhastamiseks ei sobi lahustid või lahusteid sisaldavaid kemikaalid.

Enne kui tuled Karl Bilderisse liiste ostma, proovi vastata nendele küsimustele:

  • Kui suur on ruum ehk kui palju liiste mul vaja läheb?
  • Kas arvestasin ka varuga?
  • Kas mul läheb vaja niiskuskindla kattega liiste?
  • Kas panen liistud ka ustele?
  • Kas panen ustele ka nurgaklotsid?
  • Mis värvi liiste ma soovin?

 

Karl Bilder on spetsialiseerunud üldehitus- ja viimistlusmaterjalide müügile (värvikeskus, tapeedipood, parketipood, fassaadimaterjalid, ehituspuit).

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano sillutuskivi

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

SPC seinapaneelid: uudne lahendus kiireks ja vastupidavaks muutuseks sinu kodus

SPC seinapaneelide omaduste loetelu saab alustada niiskuskindlusega ning lõpetada soojus- ja heliisolatsiooni pakkumisega.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

AXOR x Philippe Starck: kauakestvad elegantsed valamud ja vannid

Tänu elegantsele disainile toovad maailmakuulsa looja Philippe Starcki disainitud AXOR Suite-i valamud ja vannid isikupära iga vannitoa interjööri.

Kutse registreerimiseks Interjööri messi disainilaadale 2024

Disainilaat toimub Eesti suurima sisustus- ja disainimessi INTERJÖÖR raames Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 21.-23.04.2023.

Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Läbipaistvus on moes – vastupidava laineprofiiliga katuse- ja seinalahendused

RENOLIT ONDEX läbipaistvad katuseplaadid ja seinaplaadid on unikaalsed - materjal ei pragune, on täiesti põlemis- ja löögikindel ning peab vastu isegi ülitugevale rahesajule.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

Home&You disainer jagab ideid algavaks kevadhooajaks

Home&You kodusisustuspoe valikusse on saabunud uued heledad ja õrnad toonid.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

Ladu6 pakub kvaliteetset puidu immutusteenust

Puidu immutusteenuse hind sõltub töödeldava puidu kogusest, kuid keskmiselt on see umbes 7,50 €/m2 töötlemise eest, lisaks väljakutsumise tasud (0,40 €/km).

Stockmann avas uuenenud koduosakonna

Kuudepikkuse põhjaliku planeerimise järel on Stockmanni 4. korruse koduosakond täielikult uuendatud ning siit võib leida laia valiku sisustus-, sisekujundus- ja elustiilitooteid.

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide trendisuunad 2024. aastal on väga mitmepalgelised. Mustrit ja tekstuuri, mis muudab kodud kodusemaks, hubasemaks ja olemise üleüldiselt rõõmsamaks, on moes.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Lucano kokkupandaval treppredelil saab olla mitu funktsiooni

Lucano treppredel on disainitud asjade kasutamise lihtsustamiseks ning interjööri osaks. Kui Sa selle parasjagu ei roni, saad seda kasutada teistmoodi.

RAVAKi Designbloki installatsioon käsitles metsa peateemat omal moel

Ravaki uus segistite kollektsioon Espirit kasvas välja heitveetorudest tehtud kännu seest.

Palazzol uus e-pood! Sisustusdisaini asjatundjate koostatud valik!

Palazzo Interiorsi e-mööblipood esindab tipptasemel funktsionaalset disaini, mis on hoolikalt valitud sobitumaks Eesti inimeste maitse-eelistustega.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Laadige oma telefoni vaid USB-pistikupesast

Vajadus tasuta USB-pistikute arvu järele kasvab pidevalt ning veelgi olulisem on nende lihtne kättesaadavus.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Miks valida vaheseinte ehitamiseks just bauroc element?

Bauroc ELEMENT vaheseinaplaadid on võrreldes alternatiivsete plokkidega oluliselt suuremate mõõtmetega, mis tagab märkimisväärselt kiirema seina ladumise ja kulu on vaid 4,17 tk/m².

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Spetsialist selgitab, mida teha, et elektroonika või auto laadimine ei põhjustaks tulekahju

Telefonide või muude väikeste elektroonikaseadmete ohutumaks laadimiseks soovitab ekspert paigaldada USB-pistikupesad.

Lindström vahetab välja kõik klientide porivaibad

Avalike asutuste sissepääsude ees asendatakse mustust püüdvad porivaibad uue tehnoloogiaga valmistatud keskkonnasäästlike vaipadega.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Uus standard laste- ja magamistoa sisutuses: pehmed ja kumerad vormid

Wall Design eristub teistest Eesti pehmete paneelide tootjatest võimekuse poolest valmistada paneele igasuguse kujuga, alates kolmnurkadest kuni pilvedeni.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Kivikatused pakuvad püsivat ilu ja suurepärast vastupidavust

Traditsiooniliselt kaetakse viilkatused keraamiliste kivide ja kiltkiviga, kuid nüüdseks on lisandunud ka betoonist ja kiudtsemendist katusekivid.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Profilpas duširuumi kaldeliistud: efektiivsed äravoolu kaldeserva tegemiseks

Profilpasi kaldeliist on disainitud selleks, et võimalikult lihtsate töövõtetega ja kuluefektiivselt luua puhas, esteetiline ja täpne äravoolu kaldeserv.

Mikrotsement – innovatsioon kaasaegses ehituses

Mikrotsementi saab kasutada nii uute hoonete ehitamisel kui ka renoveerimisel, nii märgades kui ka kuivades ruumides.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Iittala Ultima Thule 55: Iittala tähistab ikoonilist kollektsiooni uute vaasidega

Legendaarse Ultima Thule 55. aastapäeva tähistamiseks tõi Iittala oma püsikollektsiooni Ultima Thule vaasid.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Kas teadsid, et pead ka enda telerit küberrünnaku eest kaitsma?

Esimese asjana soovitab Pennar teha ära põhilised küberhügieenivõtted enda koduse wifi võrguga.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Dekoratiivne ja vastupidav: lubi marmoriino ahju ja kamina viimistluses

Lubi marmoriino suurepärane taluvus nii kõrge temperatuuri kui ka niiskuse suhtes teeb selle ideaalse lahenduse just kaminate, ahjude, soemüüride ja korstnajalgade viimistluseks.

5 ideed nutikaks renoveerimiseks

Avatud planeering on kodu renoveerimisel ja disainimisel üks tõhusamaid ja populaarsemaid lähenemisviise.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

LED siinivalgustid kodus: suurepärased üld- ja fookusvalguseks

LED siinivalgustid on suurepärased fookusvalguseks, et rõhutada konkreetseid kunstiteoseid ja arhitektuurseid detaile. Neid on 3 tüüpi valgusomadustega.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Lisaks naturaalsele kuusepuidule on head ja Eesti kliimas end väga hästi tõestanud ka termotöödeldud puidust välisvoodrilauad.

E-sisustus ehitab eksootilisest puidust terrasse, mis kestavad aastakümneid

Eksootilisest puidust kvaliteetterrass - IPE. Vaata galeriid valminud terrassidest.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Galerii: Home&You talvised interjööri soovitus

Home&You valikusse jõudsid äsja uued sisustuskollektsioonid, tuues kaasa värsket inspiratsiooni ja võimaluse kodu uuendamiseks.

Puitkäsitöö firmakingitusena: tooted, kus kokku saavad naturaalne ilu ja kasutusmugavus

Puitkäsitöö firmakingitusena sobib nii neile, kes väärtustavad traditsioone, kui ka sellele, kes hindab kaasaegsemat elustiili.

Peegel – praktiline ja pilkupüüdev aksessuaar interjööris

Peegel võimendab valgust, mistõttu saab peegliga muuta ruumi valgemaks ja lisada interjööri avarust. Väga hea lahenduse pimedamas ja kitsamas toas!

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube