Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Sisekujunduse VÄRVITRENDID aastaks 2013

Sisekujunduse VÄRVITRENDID aastaks 2013
Elame Interneti ajastul. Virtuaalmaailmaga samastumine on sama lihtne kui hingamine, kõik vastused ja unistused on ühe kliki kaugusel. Kõikvõimas Internet, täidab kõik soovid… Samas eksisteerib meie ümber ka reaalne maailm, mida igapäevaselt tajume nii silmade, kõrvade kui teiste meeltega.

Keskkond, kus elame, võiks ideaalis olla selline, kus ennast hästi tunneme, mis meid piisavalt inspireerib, annab jõudu ja jagab hulgaliselt positiivsust, et muredega toime tulla. Just seepärast püüavadki maailma tippdisainerid juba aegsasti ennustada, millised värvitrendid vallutavad maailma järgmisel aastal ehk milliseid värve soovivad inimesed lähiajal enda ümber näha.

Aasta värv 2013 - sügavsinine ehk indigo

Indigo on nagu lõputu ookean: võimas, hingeline, rahustav ja stabiilne. Indigo tooni seostatakse ka tarkuse ja aususega. See värv lihtsalt hämmastab, mõjudes üheaegselt nii turvalise ja teisalt elegantsena, lausa suursugusena. Oma mitmekülgsuses sobib ta suurepäraselt kokku nii tsitrusetoonide, pastellide, lillade, roheliste kui teiste siniste toonidega, peaaegu kõigega.

Aasta värv 2013 - sügavsinine ehk indigo
Aasta värv 2013 - sügavsinine ehk indigo


Aasta 2013 üldine värvigamma on oluliselt mahedam kui viimastel aastatel, tulvil küpsust ja elegantsi, ühendades värve täiesti uuel ja rõõmsal moel. Üldse ei ole popp enam nn õunaroheline, vaid hoopis looduslikumad, mahedamad rohelised toonid. Sisekujunduses luuakse uusi ja ootamatuid kombinatsioone, kasutades koos lugematul hulgal toone. Kõrvuti on näiteks mitmed erinevad tumedad,  kodudesse leiavad tee impressionistlikelt maalidelt pärit hajusad toonid, viiekümnendatest inspireeritud pentsikud toonid ja loomulikult värvid otse loodusest.

2013. aasta toonid on kõike muud kui kunstlikud, koloriit on välja arenenud meist endist, meie nõudlikust ja kiirest eluviisist ning valikutest, mis lubavad meil elada nii, nagu meile parajasti meeldib.

2013 aasta trendivärvide palett
2013 aasta trendivärvide palett

5 trendikat värvipaketti aastal 2013

Collective Passion: nii paljude erinevate värvide koos kasutamine annab täiesti uudse elamuse, võtab sõna otseses mõttes sõnatuks. Ühes interjööris on kokku saanud hulk ootamatuid toone, korraga on esindatud ühe põhitooni mitmed erinevad varjundid, kasvades heledast tumedaks ja vastupidi. Üleminekud ühelt toonilt teisele on naturaalsed, võimaldades rõhutada eraldi mõnda ruumi osa. Kokku miksitakse külmad ja soojad toonid ning kokkuvõttes  jääb mulje, et kõik peabki nii olema. Võimalusi on tuhandeid ja kõik on lubatud.

Collective Passion
Collective Passion


Collective Passion
Collective Passion


Collective Passion
Collective Passion


Collective Passion
Collective Passion


Switching Off: nauditav rahulikkus, mis saavutatakse ühe tooni erinevate varjunditega.
Puuduvad tugevad kontrastid, mängitakse pigem erinevate tekstuuridega. Kokku saavad mitmed tumedad toonid, mis kokkuvõttes sobivad omavahel nagu valatult. Leidub ka mõni heledam laik, kuid seegi peab olema valdava värvigamma heledamatest toonidest.

Switching Off
Switching Off


Switching Off
Switching Off


The Art of Understanding:  sageli unustame, et võime asju ja inimesi mõista läbi detailide. Me ei räägi enam sõnadega, vaid detailide ja piltide kaudu. Interjööris rõhutatakse täiesti ootamatuid detaile. Miks mitte eksponeerida kõiki kodus leiduvaid mõõteriistu seinal või näidata oma erivärvilisi peokingi avatud seinariiulil? Rõhk on ettearvamatutel detailidel,  näiteks värvilised aknalauad heledas toas.

The Art of Understanding
The Art of Understanding


The Art of Understanding
The Art of Understanding


Home Factory: 
Inspireeritud loodusest endast: kahvatud, matid, rahulikud toonid. Interjööris on kokku sobitatud taaskasutus, uued ja vanad esemed ning käsitöö. Too oma koju täpselt sellised asjad, nagu ise tahad, miski pole keelatud. Miks ei võiks toas olla näiteks jalgratas? Või soovid seinal eksponeerida potte, panne otse vanaema köögist? Sobita koju kasvõi vanaonu tööriistakast! Peaasi, et sinu ümber on need asjad, mille keskel ennast hästi tunned.

Home Factory
Home Factory


Visual Solace: kunst ja loodus käivad käsikäes. Mahedad matid toonid on ergastatud ekstravagantsete detailidega. Puhas ja tõeliselt kaunis üldmulje saavutatakse toon-toonis värvide  ja kaunikujuliste aksessuaaride ning mööbli abil.

Visual Solace
Visual Solace




Autor: Inkodu.ee (tekst: K. Viksne, J. R)
Fotod: A
kzoNobel's Aesthetic Center to form ColourFutures
Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube