Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Vanale mööblile uus ilme värske värviga

Vanale mööblile uus ilme värske värviga
Vana mööblit ei pea sugugi ära viskama, sest nii mõnelegi esemele saab anda uue elu. Sisekujundaja Merike Hirvoja sõnul võib esmapilgul väsinud ja ilmetust mööblitükist saada väga stiilne kodukaunistus. Sisekujundaja välja põhireeglid, millest renoveerides lähtuda.

Ära vali esimeseks katsetuseks suurt kummutit või emotsionaalse väärtusega eset, pigem alusta lihtsast riiulist või taburetist. Õnnestumise korral saad edasi liikuda hinnalisemate ja suuremõõduliste mööbliesemetega.

Alusta renoveerimistööd põhjalikust puhastamisest. Enamasti piisab lapist, soojast veest ja tavalisest majapidamisseebist. Riivi seep jämeda köögiriiviga ja tee tunde järgi paras seebilahus. Tegu on lihtsa, kuid hea mööblipuhastusmeetodiga ning pärast puhastamist võib selguda, et lakkida-peitsida-värvida polegi tarvis. Kui aga esemel on näiteks kleepuvaid liimiplekke või hallitust, tuleb appi võtta spetsiaalsed kemikaalid. 

Eemalda vana värv ettevaatlikult spetsiaalse värvieemaldaja ja pahtlilabidaga. Pärast värvi eemaldamist pese pind veega ja lase korralikult kuivada.

Lakitud või nõukaaegse polüesterkattega mööblitükid vajavad erilähenemist ehk alusta nende puhul lahusti baasil kruntvärviga. Kui lakk on kulunud ja ebaühtlane, siis eemalda see värvipehmendusaine abil. Kanna aine mööblile, lase pool tundi mõjuda ja eemalda lakk pahtlilabidaga.

Enne viimistlema asumist karesta pind kergelt lihvimispaberiga ja eemalda seejärel lihvimistolm, et värv pinnale paremini nakkuks.  Täida mööbli pinnas olevad defektid puidupahtliga ning järgi raudset reeglit: naturaalsete karvadega pintsel lahustipõhistele, sünteetiline pintsel vesialuselistele värvidele-lakkidele.

Mööbli värvimiseks sobib nii lahusti baasil tehtud spetsiaalne mööblivärv kui ka matt või läikiv vesialuseline mööblivärv. Kahtluse korral küsi ehituspoest nõu, sest iga värv mööbli jaoks ei sobi. Võid kasutada nii ühte kui mitut värvitooni, näiteks lastetoa kummutil saad värvida kõik sahtlid erinevat värvi. Kolletunud männipuidule saad anda elegantse ilme valge värviga.

Kui soovid säilitada puidu soojust ja looduslähedust, saad seda teha õli ja vaha abil. Need eri värvitoonides viimistlusvahendid toovad esile puidust esemete loomuliku olemuse, parandades samal ajal kulumiskindlust.

Puitpinna peitsimisega on võimalik rõhutada puidu loomulikku tekstuuri, aga ka varjata puidusina või tõsta heledate puiduliikide vastupidavust päikesekiirgusele. Peitsitud pinna võid üle lakkida vesialuselise mati mööbli- või põrandalakiga. Vedelda esimene lakikiht veega ning kanna seejärel teine ja kolmas kiht lakki peale vedeldamata kujul. Laki kihtide vahel tuleb teha kerge vahelihvimine liivapaberiga.

Antiiklakiga saad anda lihtsale kummutile vana, väärika ja kulunud ilme. Vanutatud efekti on võimalik saavutada ka värvitud puidupinnalt osaliselt vana värvi eemaldamisega kuumaõhupuhuriga, kuid selle töö käigus peab olema ettevaatlik, et puitu ei kõrvetaks.

K - r a u t a 
Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Palazzol uus e-pood! Sisustusdisaini asjatundjate koostatud valik!

Palazzo Interiorsi e-mööblipood esindab tipptasemel funktsionaalset disaini, mis on hoolikalt valitud sobitumaks Eesti inimeste maitse-eelistustega.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Radis Furniture riiulid GRID ja CRANE on sirgunud suurteks

Nutikad riiulilahendused kodukontori töönurga eraldamiseks ja töölaua sisseseadmiseks, näiteks elutuppa.

Uus standard laste- ja magamistoa sisutuses: pehmed ja kumerad vormid

Wall Design eristub teistest Eesti pehmete paneelide tootjatest võimekuse poolest valmistada paneele igasuguse kujuga, alates kolmnurkadest kuni pilvedeni.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Eesti Näitused AS kutsub Teie ettevõtet osalema messil INTERJÖÖR 2024

Hea mööbli-, sisearhitektuuri-, disaini- ja kinnisvara valdkonna ettevõtja! Kutsume Teid osalema messil INTERJÖÖR 2024

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Kontoritool RH Logic: loodud edendama aktiivset istumist

RH Logic on tippklassi kontoritool, mis on loodud toetama ergonoomilist kehahoiakut ja edendama aktiivset istumist, aidates sellega suurendada tööjõudlust.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

Riiete ja jalanõude uputus esikus?

Kes meist poleks tundnud tunnet, et koos algava sügisega tekib esikusse ka jalanõude uputus?

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Tervise ja meeleolu seos: madratsite ja voodikatete roll magamistoas

Nii teie madrats kui voodipesu koos toatemperatuuriga loovad keskkonna, mis mõjutab teie puhkuse kvaliteeti ja üldist heaolu.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

Reguleeritava kõrgusega mööbel - parim lahendus koolilapse tuppa!

Kirjutuslaua ja tooli kõrgused on astmevabalt reguleeritavad ja sobituvad muutunud kehakasvuga. Lapsed võtavad automaatselt sisse tervisliku kehaasendi.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Lastetubade kujundamise stiilid ja trendid

Lapsed on kahtlemata kõige julgemad sisekujundajad. Nad teavad, kuidas muuta ruum rõõmsaks. Laste jaoks ei eksisteeri ühtegi sellist värvikombinatsiooni, mis ei sobiks kokku.

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Välidiivan MOOD ei vaja kaitset vihma ega liigse päikese eest

Oot-Oot Stuudio uue terrassimööbli MOOD vorm on minimalistlik, kuid hoolimata sellest on see siiski väga mõnus istumiskoht.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

CRANE kui sotsiaalne perfektsionism

Radis Furniture riiul CRANE, on enamat kui lihtsalt mööbliese - see on sümbioos materjalivalikust ja läbimõeldud disainist.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Kuidas valida vaipa?

Esikus ja köögis kasutatakse vaipu võrreldes teiste tubadega märksa intensiivsemalt ja seetõttu tasub sinna valida vaibad, mis on vastupidavad ning lihtsasti puhastavad.

Hoiusüsteem Smartlift - luksuliku kodu kohustuslik mugavuslahendus

Smartlift hoiusüsteem on kompaktne versioon maakelder-veinikedrist.

Samsung esitles uusi telereid ja pulti, mis laeb end raadiolainete kaudu

Samuti on OLED telerid loodud mänguritele mõeldes. Nimelt pakuvad uued ekraanid 144Hz värskendussagedust ning toetavad AMD FreeSync Premium Pro tehnoloogiat.

Amello tööpinna õli ehk nn Danish Oil: hinnatud toode hobirestauraatorite seas

Parim viimistlusõli puitpinna kaitseks sisetingimustes! Amello tööpinna õli, nagu ka Danish Oil, sisaldab värnitsat, tungõli, tärpentiini ja looduslikku vaiku.

Nutikad lahendused vannitoa ja majapidamisruumi sisustamiseks

Puntore vannitoamööbel on loodud vastu pidama niiskusele ja kulumisele, tagades pikaajalise kasutamise. Ruumisäästvad kapid, uudsed kujud peeglitel, mööbliga samas toonis tööpind jpm.

Radise riiulikollektsiooni uus hästi peidetud juveel - riiul STEP

STEP riiulid pakuvad piisavalt ruumi, et mahutada raamatuid ja kaustu, mis teeb neist ideaalse kaaslase nii kontorisse kui ka kodukabinetti.

Kuidas kujundada endale ergonoomiline köök?

Selleks, et kööki oleks ergonoomiliselt mugav kasutada, peaks silmas pidama järgmisi aspekte: liikumistrajektoorid, töötamise kõrgus, ulatuskõrgus,...

Oluline köögimööbli stiili valimisel: sise- ja välisruumi kooskõla

Maja välisilme võib anda ka olulisi vihjeid köögimööbli stiili, värvi ja materjali valiku osas.

Taaskohtumine kapiga  – NOBLE kollektsiooni uuenemine

NOBLE riidekapi disain pürib eelkõige kõrgustesse. Riidekapil on mitu erinevat sektsiooni ja ust, mis tähendab, et asjade organiseerimine on mugavam.

5 lihtsat näpunäidet uue teleri valimiseks

LG tehnikaeksperdid jagavad viis väärtuslikku näpunäidet, kuidas erineva suuruse ja hinnaklassiga mudelite seast just endale sobivaim teler leida.

6 olulisemat sisustuse trendisuunda

Järgnevatel aastatel pannakse sisustuses veel enam rõhku sellele, kuidas kodu inimest tundma paneb, kuidas see muudab teda õnnelikumaks, tervislikumaks ja produktiivsemaks.

Kirjutuslaud VISTA võimaldab istumise ühe nupuvajutusega vahetada seismise vastu

Reguleeritava kõrgusega kirjutuslaud Vista võimaldab sobiva kõrguse valida sentimeetri täpsusega ning salvestada selle ka mällu.

Miks diivani konstruktsioon vastu ei pea: liigne raskus, laste hüppamine, lemmikloomad

Telereklaamides näeme ikka ja jälle hooga diivanile potsatavaid täiskasvanuid ja nendel rõõmsalt hüppavaid lapsi. See on reklaamides tavapärane ja mõjub inspireerivalt. Aga diivan ei ole batuut!

Sobiva söögilaua valimine – millest lähtuda?

Õige söögilaua valimine ei pruugi olla sugugi lihtne ülesanne. Kuigi tahaks esimeses järjekorras lähtuda valiku tegemisel disainist, peaks..

Uuring: Eesti inimesed hindavad säästlikku ja kauakestvat vannituba

Baltikumi inimestele on tähtis, et vannituba oleks kvaliteetne ja kestaks kaua. Samuti on olulised vett säästvad lahendused.

Uus visioon vannitoast: geniaalselt ruumisäästlik ja funktsionaalne

Uue põlvkonna elegantne, mugav ja ruumisäästlik vannitoamööbel. Kõik vajalik vannitoas on silme alt peidus, aga sama kiirelt ka leitav - lihtsalt geniaalne!

Unikaalse vannitoamööbli sünnilugu

Põneva lahenduse on välja mõelnud Anvar Valge, kes tutvustab efektset taaskasutatud materjalist mööblit, mille vormiks on bauroci plokid ja mis on viimistletud loodusliku tadelaktiga.

Radis Furniture: söögilaudade ABC

Teeme ülevaate Radis Furniture söögilaudadest, mis võimaldavad mugavalt transformatsiooni.

Uut diivanit valides ei tasu piirduda vaid hinna ja mõõtude sobivusega

Osadel diivanitel ja nurgadiivanitel on olemas nn relax-funktsioon, mis võimaldab istme sügavust vaid nupuvajutusega reguleerida. Samuti seljatuge sättida.

Lastetoa sisustamise 5 nippi

Lastetuba sisustades tuleks lähtuda lapse pikkusest. Väiksemate laste puhul tasub vältida maast laeni riiuleid või siis panna olulised esemed madalamale.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli Naantali elamumessist: “Unikaalsed sise- ja välisruumid sulavad loodusega üheks”

2022. aastal on Soome elamumessi majades erilist rõhku pandud avatud köök-elutoa alale. Need on avarad, kõrgete lagede ja suurema pinnaga. Köögis on olemas ruum nii söögilauale kui köögisaarele.

Arhitekt-disainer Maritsa Lukk Soome elamumessist: „Selle tunneb kohe ära, kui kodu loomisse on kaasatud eksperdid.“

Naantali elamumessil jäi silma mõistlik ruumikasutus. Majad olid ruutmeetritelt pigem väiksemad, aga nii põhjalikult läbimõeldud, et kõik vajalik mahtus ära.

Väikese lastetoa sisustamine: 3D visualiseering

Õpetusi, kuidas kujundada väike, vaid 11 m² lastetuba kahele eri soost lapsele, kel vanust viis ja seitse, jagab sisekujundaja Heily Kaarna.

Colombini Casa köögimööbel: uudsed materjalid ja palju kombineerimisvõimalusi

Valgustus, klaasvitriinid ja alumiiniumprofiilid lisavad köögimööblile efekti. Köögisaared ja erikõrgustel tööpinnad loovad kombineerimisvõimalusi.

Puidust aiamööbli renoveerimine – tõhusad ja lihtsad lahendused!

Immutusaine Holz Bio kaitseb puitu tõhusalt mädanemise, hallituse, puidukahjurite ja seeneeoste tekkimise eest. Puitmööbli viimistlemisel asendamatu!

Väikese lastetoa sisustamisel on esikohal ruumi säästvad lahendused

Väikeses lastetoas on sageli ainuvõimalik lahendus voodi päevaks kappi lükata ja õhtul magama minnes välja tõsta. Aga on ka teisi lahendusi!

Ideaalse telerivaatamiskoha loomine nõuab planeerimist

Kui elutoa suurus on mitte rohkem kui 4x4 m, siis on ka kõige parema tahtmise juures 75" liiga suur. Küll aga sobib sellisesse ruumi panna 65" teler.

Skandinaavialik vannituba võlub värviga

Gustavsberg üllatab uue Artic vannitoamööbli sarja nelja värvitooniga: Peach, Ash Grey, Black Ash ja valge.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube