Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Kinnisvara Ostuabi – ehk kinnisvara ostueelne kontroll. Oluline!

Kinnisvara Ostuabi – ehk kinnisvara ostueelne kontroll. Oluline!

Oled ostmas uut korterit või maja. Kas Sa tegelikult tead, mida ostad?

Kodu ost on tavaliselt inimese elu kõige suurem ostuotsus. Kas põhineda otsust tehes ainult müüjalt saadud infole või lasta ostetavat kinnisvara südamerahu saavutamiseks kontrollida ka kolmandal osapoolel, kes on nii ostjast kui ka müüjast sõltumatu?

Kui otsustad viimase kasuks, saab Sind aidata Kinnisvara Ostuabi - ehk kinnisvara ostueelne kontroll. Soovid kindlustunnet uue kodu ostul?

Kinnisvara Ostuabi:

  • Teeb kindlaks, kas hind on põhjendatud
  • Selgitab välja ehituspraagi ja varjatud puudused
  • Annab infot vajalike remonditööde ja nende hinnangulise maksumuse kohta
  • Kontrollib, kas kodu on tervisele ohutu
  • Kaitseb Sinu huve korteri või maja ostmisel
  • Annab kindlustunde, sest saad põhjaliku ülevaate sellest, mida ostad.

Kinnisvara Ostuabi on väga sarnane auto ostueelsele ülevaatusele tehnoülevaatuspunktis. Selle käigus kontrollitakse auto tehniline seisukord üle ja tuvastatakse probleemid – näiteks vigane elektrisüsteem, rikkis käsipidur või isegi avariilisus – mida heauskne ostja ise tuvastada ei oska (kui ta just mehaanik ei ole). Teisalt võib nende probleemide teada saamine anda võimaluse hinnas tingida ja südamerahu, sest tead mida ostad.

Kinnisvara ostuabi on sarnane teenus korteri või maja tegeliku seisukorra hindamiseks. Ehituskaitse Büroo on sõltumatu kolmas osapool, kes annab ülevaate vajalikest remonditöödest ja aitab seeläbi vältida ootamatuid kulutusi planeerimata remondile. Nii saad teha informeeritud ostuotsuse, mis aitab säästa aega ja raha.

Mõned näited sellest, mida Kinnisvara Ostuabi ülevaatuse käigus kontrollime

Kinnisvara Ostuabi - ostueelne kontroll
Kinnisvara Ostuabi - ostueelne kontroll


Viimistluse alla peidetud ehitusvead, aegunud tuleohtlikud elektrisüsteemid ja hallitavad vannitoad on tänasel kinnisvaraturul liiga tihe nähtus. Kinnisvara Ostuabi kogemusest võib näitena tuua järgmise juhtumi: klient soovis osta korterit, mis ehitati uusarendusse viimase kinnisvarabuumi ajal, ligikaudu 10 aastat tagasi. Vannitoa ülevaatusel vetrus põrand tuntavalt. Selgus, et vannitoa seintele ja põrandale oli jäetud hüdroisolatsioon tegemata. Sellest tulenevalt hallitas kogu vannituba ning rikutud olid põranda ja seina aluskonstruktsioonid.

Antud olukorras algab vannitoa kapitaalremont paratamatult aluspõranda ja seinakonstruktsioonide uuesti ehitamisest. Mahuka remonditöö maksumus ulatub tuhandetesse eurodesse. Kas oled kodu ostes selle lisakuluga arvestanud?

Teise näitena võib tuua korteri ostu vanas puitmajas. Põrandal olid nähtavad lohistamisjäljed, mille oli sinna jätnud kummut. Tuli välja, et see oli korteri ülevaatuse ajaks seina äärde paigutatud, varjamaks suurt hallituslaiku toa välisseinal. Põhjalikumalt uurides selgus, et hallituse tekitas lagunenud välisfassaad. Tuule ja vihmaga tuli niiskus seinakihtidest läbi, mis lasi tekkida hallitusel toas sees.

Lisaks kodu seisukorra kontrollile aitab Kinnisvara Ostuabi hinnata hädavajalike remonditööde mahtu ja ligikaudset maksumust. Selliselt saad ülevaate, kas ostetav kodu on oma hinda väärt või tekitab liigseid probleeme. Samuti saad soovi korral hinnas tingida, et vajalikud remonditööd koduostu eelarvesse mahutada või veel parem – saad lasta müüjal vead enne kodu ostmist parandada.

Kinnisvara ostueelse kontrolli teostab Ehituskaitse Büroo

Ehituskaitse Büroo spetsialistidel on rohkem kui 20 aastat kogemust Eesti ehitusturul. Lisaks Eestile on meil mitmekülgne ehituskogemus Põhja- Euroopast. Nagu euroopalikus klienditeeninduses kombeks oleme orienteeritud kliendi kasule.

Igapäevase järelevalve käigus näeme, et ehituskvaliteet on ebaühtlane ja sageli isegi vastuvõetamatu. Korterid ja majad peidavad endas tihtipeale ootamatuid ja hästi varjatud vigu, mille avastamine on keeruline ja parandamine võib osutuda ettearvamatult kalliks.

Ehituskaitse Büroo oskab ülevaatuse põhjal öelda, kas Sinu tulevane korter või maja on ehitatud kvaliteetselt, on tervisele ohutu ja vastab müüja poolt esitatud kirjeldusele. Nii aitame Sul ennetada probleeme ja planeerimata kulutusi.

Soovid rohkem infot Kinnisvara Ostuabi teenuse kohta? Vaata lähemalt: www.ehituskaitse.ee
 

Logo - EHITUSKAITSE BÜROO OÜ Kinnisvara Ostuabi. Kinnisvara Müügiabi
Pärnu mnt 105, 11312 Tallinn, Harjumaa
+372 506 3888

Sõltumatu professionaalne hinnang kinnisvara seisukorra kohta. Leiame varjatud puudused, tuvastame remondivajaduse ja aitame teha informeeritud ostuotsuse.

Korter paneelmajas. Milliste probleemidega tuleb arvestada?

Kinnisvara ostueelse kontrolli teenus aitab need nii järelturukorteri kui uusarenduse korteri puhul tuvastada.

Korteri remondi maksumus ja remondi eelarve koostamine

4-toalise 90 m² korteri remondi maksumus on umbes 420€/m². Kestus on 11-12 nädalat. Korteri renoveerimise hind sõltub tehtavate tööde mahust.

Kasutusloa dokumentatsiooni tegemine võiks alata ehituse algjärgus

Kasutusloa taotlemiseks on vaja esitada mitmeid dokumente, millest osad on väga spetsiifiliselt seotud geodeesia ehk maa mõõdistamise valdkonnaga.

Täpne GPS mõõdistamine aitab vältida krundi piiridega seotud probleeme

Täpne GPS mõõdistamine on oluline nii majade ehituses, metsa või maa ostu-müügi tehingute korral, samuti trasside, teede, sildade ja raudteede ehituses.

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano sillutuskivi

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

Bonava alustab Pikaliiva Kaarmaja II etapi ehitusega

Tegemist on neljast majast koosneva hoone viimase etapiga. Pikaliiva Kaarmaja kaks viimast hoonet valmivad 2024. aasta lõpuks.

Arco Vara alustab Kodulahe kvartalis eelviimase etapi väljaarendamist

Tallinna linn andis heakskiidu Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistu detailplaneeringule, kuhu terviklike piirkondade arendaja Arco Vara rajab kolm uudse välisilmega kortermaja

Merko käivitas Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme elukvartali viienda etapi ehituse

Tartu linna ja valla piiril asuv Erminurme on hubane elukvartal, milles on tänaseks valminud üheksa kahe- kuni kolmekorruselist korterelamut.

Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Läbipaistvus on moes – vastupidava laineprofiiliga katuse- ja seinalahendused

RENOLIT ONDEX läbipaistvad katuseplaadid ja seinaplaadid on unikaalsed - materjal ei pragune, on täiesti põlemis- ja löögikindel ning peab vastu isegi ülitugevale rahesajule.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Eksperiment: mida lapsed mänguväljakutel päriselt kasutavad

Selgus, et köitvaimad mänguväljakud on need, mis pakuvad võimalusi ühisteks tegevusteks ja mängudeks sõprade või vanematega ning kus on mõeldud ka täiskasvanute peale.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Pottsepa nõuanded ahju või kamina valimiseks ja õigeks kütmiseks

Ahju ehitus algab kolde tüübi valikust. Kõige efektiivsem ja keskkonnasäästlikum kolde tüüp hetkel tavakasutaja jaoks on pilukolle.

Merko alustab Rae vallas uue elukvartali ehitust

Merko Ehitus kontsernis kinnisvara arendamisega tegelev Merko Kodud alustab Jüri alevikus Õielehe elukvartali ehitust.

Ladu6 pakub kvaliteetset puidu immutusteenust

Puidu immutusteenuse hind sõltub töödeldava puidu kogusest, kuid keskmiselt on see umbes 7,50 €/m2 töötlemise eest, lisaks väljakutsumise tasud (0,40 €/km).

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide trendisuunad 2024. aastal on väga mitmepalgelised. Mustrit ja tekstuuri, mis muudab kodud kodusemaks, hubasemaks ja olemise üleüldiselt rõõmsamaks, on moes.

Vastutuskindlustuse suurus peaks kasvama iga korrusega

Olgu tegemist veeõnnetuse, tulekahju või tormituules kukkuvate puudega, vastutuskindlustuse juhtumid on enamasti seotud kahju põhjustamisega naabrile.

Tarnekriisis alanud Arco Vara arendus sai valmis kvartali jagu enne tähtaega

Elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara ehituse peatöövõtuga tegelev tütarettevõtte Arco Tarc lõpetas Kodulahe kvartali Rannakalda arenduse projekti vaatamata muutlikule turuolukorrale ennetähtaegselt.

Vana rooma arhitektuur: rikka ajalooga linn

Rooma arhitektid ja insenerid olid tuntud oma uuenduslikkuse poolest, eriti seoses ehitusmaterjalide ja -tehnikatega. Nende panus arhitektuuri on hindamatu!

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Miks valida vaheseinte ehitamiseks just bauroc element?

Bauroc ELEMENT vaheseinaplaadid on võrreldes alternatiivsete plokkidega oluliselt suuremate mõõtmetega, mis tagab märkimisväärselt kiirema seina ladumise ja kulu on vaid 4,17 tk/m².

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Kivikatused pakuvad püsivat ilu ja suurepärast vastupidavust

Traditsiooniliselt kaetakse viilkatused keraamiliste kivide ja kiltkiviga, kuid nüüdseks on lisandunud ka betoonist ja kiudtsemendist katusekivid.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Merko Lahekalda kvartalis algas uute korterite müük

Merko jätkab Kadrioru ja Pirita vahel Maarjamäe looduskaunil kõrgendikul Lahekalda elukvartali ehitamist. Järgmisena valmib Paekalda 21 eluhoone, mille 54 korterit on nüüd müügis.

Mikrotsement – innovatsioon kaasaegses ehituses

Mikrotsementi saab kasutada nii uute hoonete ehitamisel kui ka renoveerimisel, nii märgades kui ka kuivades ruumides.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Helsingis avatakse jaanuaris Soome esimene Radisson RED hotell

Radisson RED Helsinki avatakse modernistlikus uushoones, mille projekteeris kuulus Soome arhitektuurifirma Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Dekoratiivne ja vastupidav: lubi marmoriino ahju ja kamina viimistluses

Lubi marmoriino suurepärane taluvus nii kõrge temperatuuri kui ka niiskuse suhtes teeb selle ideaalse lahenduse just kaminate, ahjude, soemüüride ja korstnajalgade viimistluseks.

5 ideed nutikaks renoveerimiseks

Avatud planeering on kodu renoveerimisel ja disainimisel üks tõhusamaid ja populaarsemaid lähenemisviise.

LED siinivalgustid kodus: suurepärased üld- ja fookusvalguseks

LED siinivalgustid on suurepärased fookusvalguseks, et rõhutada konkreetseid kunstiteoseid ja arhitektuurseid detaile. Neid on 3 tüüpi valgusomadustega.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Bonaval valmis Haaberstis Järveotsa Kodude arendus

Astangul on valmis saanud Bonava Järveotsa Kodude arenduse viimane etapp. Kokku ehitati nelja aasta jooksul piirkonda viis uut energiatõhusat B-energiaklassi kortermaja 184 korteriga.

Välisvoodrilaud jääb, vaid trendid muutuvad ajas!

Lisaks naturaalsele kuusepuidule on head ja Eesti kliimas end väga hästi tõestanud ka termotöödeldud puidust välisvoodrilauad.

E-sisustus ehitab eksootilisest puidust terrasse, mis kestavad aastakümneid

Eksootilisest puidust kvaliteetterrass - IPE. Vaata galeriid valminud terrassidest.

Päikesepaneelide isepuhastussüsteem tagab suurema tootluse

Nano vahenditega töödeldud päikesepaneelid pinnale ei kinnitu mustuseosakesed enam nii tugevalt ja suuremate vihmasadude korral puhastuvad praktiliselt ise, toimib päikesepaneelide isepuhastussüsteem.

Ehitisregistri arendus tõotab lubade kiiremat menetlust

Wenture ja Finestmedia asuvad ellu viima ehitisregistri järgmist arendusetappi, mille tulemusena muutub ehitus- ja kasutuslubade menetlemine senisest märkimisväärselt kiiremaks.

Uus-Veerennis alustas tööd uuenduslik lasteaed

Kalli-kalli Uus-Veerenni lasteaia majas on neli hoiurühma pere pisematele ja viis lasteaiarühma.

Innovatsioon suitsusauna ehituses. Hoiame traditsioonid au sees!

Innovatsiooniks suitsusaunade ehituses saab pidada väljast kütmise võimalust ja puhkemaja lahendust koos saunaga.

Puitkäsitöö firmakingitusena: tooted, kus kokku saavad naturaalne ilu ja kasutusmugavus

Puitkäsitöö firmakingitusena sobib nii neile, kes väärtustavad traditsioone, kui ka sellele, kes hindab kaasaegsemat elustiili.

Bonava ehitab Uus-Mustamäele 44 uut korterit

Bonava Eesti alustas Uus-Mustamäe elurajoonis aadressile Aiandi 14 valmiva 44 korteriga B-energiaklassi maja ehitust.

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Lapse toa sisustamisel on oluline arvestada tema mustri- ja toonieelistusi

Lastetoa tapeedid, värvid ja mustrid vali lähtuvalt lapse loomusest.

Delabie BINOPTIC-Black Magic: elektroonilised kontaktivabad segistid

BINOPTIC seeria elektroonilised kontaktivabad segistid paistavad silma oma stiilse matt musta viimistlusega. 100% must kroom tagab, et segistid ei kaota oma esinduslikkust isegi intensiivse kasutuse korral.

Puidust seinapaneelid MELLOW: pika elueaga ja lihtne paigaldada

Siseruumidesse mõeldud puidust seinapaneelid (ribipaneelid) on valmistatud kvaliteetsest männipuidust, millele on spetsiaalse töötluse abil antud eriti hea vastupidavus.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Galerii: 2023. aasta Soome elamumess Loviisas

Sel aastal toimub elamumess Helsingi lähedal Loviisas 07.07 - 06.08.2023. Uude mereäärsesse linna elamurajooni rajatakse kaasaegsed väikeelamud, ridaelamud, korterelamu ja ujuvelamute kvartal.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube