Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Vannitoa valgustusvõimalused panevad kumama vanni ääre ja prill-laua

Kaasatud ekspert: Aivi Paju
LED-valgusega vannitoakapp

Tavaliselt räägitakse valgustuse olulisusest köögis ning elu- ja magamistoas, kuid põnev valgusemaailm on jõudnud ka vannituppa ning üha enam koduomanikke mõtleb lihtsa lae- või seinalambi soetamisest kaugemale. 

Villeroy & Boch Gustavsberg Eesti müügi- ja turundusjuht Aivi Paju sõnul ei ole vannituba juba ammu üksnes hädavajalike funktsioonidega ruum, vaid koht, kus tänapäeva kiires elutempos endale lõõgastumiseks aega võtta. Kuna valgusel on suur mõju inimese meeleolule ja enesetundele, siis aitavad just vannitoas õdusat meeleolu luua erinevad põnevad valguslahendused.

Valgustus olgu ühtaegu praktiline ja meeleolu loov

„Uues kodus vannituba sisustades või vanas pesuruumis värskendust tehes tuleb kindlasti läbi mõelda ka valguslahendused. Nutika vannitoa valgustus peab olema ühtaegu nii praktiline kui sobivat meeleolu tekitav. Valgustust planeerides ei tohiks unustada, et olenevalt aastaajast on inimese valgusvajadus ja - tajumine väga erinevad,“ kinnitab Paju.

Näiteks võimaldavad peegli või kapi äärde integreeritud dimmerdatavad leedtuled reguleerida valguse intensiivsust ja -soojust vastavalt vajadusele ja meeleolule. Eredam, kuid naturaalsena mõjuv valgus on eelistatud näiteks meikimisel. Samas on võimalik intensiivisust maha keerates nautida koduseid spaaprotseduure ja vannimõnusid mahedamas ning hubasemas valguses.

Trendikaks ja samaaegselt praktiliseks valguslahenduseks on ka seinakappide tööpinna serva alla süvistatud leedriba. See valgustab uste avamisel kapi sisu ning on dekoratiivne, kui uksed on suletud. Sama praktiline on valamukapi sahtlites peituv valgustus, mis aitab hämaras vannitoas leida sealt vajalikud esemed. Lisaks lubab kerge valgustus pimedas vannitoas nii suurtel kui väikestel hõlpsamini orienteeruda ilma, et peaks põhivalguse sisse lülitama.

LED-valgusega vannitoakpp
LED-valgusega vannitoakpp


Villeroy & Boch Gustavsbergi esindaja sõnul ei ole kapi- ja peeglimudelid ainsad, kuhu nutikad valguslahendused on pugenud. Olenevalt vannitoa disainist, aitab selle õdusaks heaoluoaasiks muuta või hoopis luksuslikku puudutust lisada vanni serva alla paigaldatud valgust kumav valgusriba. Väga olulise mugavuslahendusena saab kõikide eri valgustuselementide hämardamiseks ja lülitamiseks kasutada kaugjuhtimispulti.

Värviteraapia kappides

„Samuti ei peideta enam vannitoa interjööris kauneid vannirätikuid ja muid esemeid kinniste uste taha, vaid eksponeeritakse usteta kappides ja riiulites. Nende viimistlust on võimalik valida erinevates värvitoonides, mille võlu tuleb eriliselt esile tänu kapi sisse paigutatud leedvalgustusele. Kollane mõjub julgustavalt, rõõmsalt ja stimuleerivalt. Oranž sümboliseerib õnne ja soojust. Rohelisel on seevastu tervendav ja rahustav toime. Soojema valguskumaga kombineeritud sinine mõjub aga tõeliselt lõõgastavalt,“ lubab Paju.

Valgustus vanni all, peeglil ja riiulite sees.
Valgustus vanni all, peeglil ja riiulite sees.


Peale vannitoamööblisse integreeritud ja peeglites oleva leedvalgustuse on meeleoluvalgusega saadaval ka seina WC-pottide loputusnupud ja prill-lauad. „Eriti tänuväärsed on sellised lahendused inimestele, kes öösel tualetti kasutavad. Prill-laua serva alt kumav pehme valgus ei ärrita silmi, kuid pakub piisavat valgust öisteks toiminguteks ning ka õrnalt helendav loputusnupp on lihtsamini leitav,“ selgitab Villeroy & Boch Gustavsbergi esindaja.

Prilllaua valgustus
Prilllaua valgustus

 
A:
VILLEROY & BOCH GUSTAVSBERG EESTI, 2018
Vannitoa valgustusvõimalused panevad kumama vanni ääre ja prill-laua

Logo - VILLEROY & BOCH GUSTAVSBERG EESTI vannitoasisustus
F.R.Faehlmanni 6, 10125 Tallinn, Harjumaa
+372 646 0312

Villeroy & Boch Gustavsberg AB on üks juhtivaid vannitoatoodete tootjaid. Valikus valamud, vannid, vannitoamööbel, dušikabiinid ja -seinad, WC-potid, segistid, köögivalamud ja köögisegistid.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

AXOR x Philippe Starck: kauakestvad elegantsed valamud ja vannid

Tänu elegantsele disainile toovad maailmakuulsa looja Philippe Starcki disainitud AXOR Suite-i valamud ja vannid isikupära iga vannitoa interjööri.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

Home&You disainer jagab ideid algavaks kevadhooajaks

Home&You kodusisustuspoe valikusse on saabunud uued heledad ja õrnad toonid.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Isesulguvad nupumehhanismiga segistid: samm tõhusama veekasutuse suunas

Isesulguvate nupumehhanismiga segistid sobivad suurepäraselt kasutamiseks avalikes kohtades nagu restoranid, kontorid, kaubanduskeskused ja õppeasutused.

Stockmann avas uuenenud koduosakonna

Kuudepikkuse põhjaliku planeerimise järel on Stockmanni 4. korruse koduosakond täielikult uuendatud ning siit võib leida laia valiku sisustus-, sisekujundus- ja elustiilitooteid.

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide trendisuunad 2024. aastal on väga mitmepalgelised. Mustrit ja tekstuuri, mis muudab kodud kodusemaks, hubasemaks ja olemise üleüldiselt rõõmsamaks, on moes.

Uus Cool! Dušinurk, mis sulandub sujuvalt igasse vannituppa

Raamita dušinurkade ja -uste valiku tooteseerial Cool on uuenduslik avamissüsteem, mis tagab mugava ja avarama sisenemise duši alla.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

RAVAKi Designbloki installatsioon käsitles metsa peateemat omal moel

Ravaki uus segistite kollektsioon Espirit kasvas välja heitveetorudest tehtud kännu seest.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Laadige oma telefoni vaid USB-pistikupesast

Vajadus tasuta USB-pistikute arvu järele kasvab pidevalt ning veelgi olulisem on nende lihtne kättesaadavus.

2023. aasta arhitektuuripreemiate laureaadid

Reedel, 8. detsembril jagati Lillepaviljonis pidulikul auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ja tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid.

Ra Suni erilahendustega pehme mööbel – neile, kes ei lepi keskpärasega

Ra Sun ei ole siiski spetsialiseerunud mitte ainult uue pehme mööbli valmistamisele, vaid renoveerib ka vana. Samuti on valikus standardmööblilahendused.

Kõrgekvaliteetne sadulsepatöö annab disainile viimase lihvi

Transinterior paistab silma oma oskuslikult viimistletud sadulsepatööga, mis hõlmab pehme mööbli polsterdamist, nahatamist ja katteriide paigaldamist.

Väikese eramu planeerimine kui ruutmeetreid on vähe ja avarus oluline

Eramu sisustamisel aitas ruumipuudust aitas köögis asjade mahutamisel ja söögiala loomisel lahendada köögisaar. Elutoa osas aga nutikas kamina ja tv-sein.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Võimalusterohke disainiga Blanco köögivalamud ja akna ette paigaldatavad segistid

Blanco köögivalamu juurde kuuluvad erinevad lisatarvikud nagu puuviljakauss, puuviljakorv, lõikelaud, nurgakauss, ülarelsid, nõrutuskorv, nõrutusrest, põhjasõela kate, jpm.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Kodu remondieelne kontroll - koostame remonditööde nimistu ja eelarve

Planeerid kodus remonditöid? Siis sattusid lugema just õiget artiklit! Ehituskaitse Büroo pakub uue teenusena kodu remondieelset kontrolli.

Profilpas duširuumi kaldeliistud: efektiivsed äravoolu kaldeserva tegemiseks

Profilpasi kaldeliist on disainitud selleks, et võimalikult lihtsate töövõtetega ja kuluefektiivselt luua puhas, esteetiline ja täpne äravoolu kaldeserv.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Espirit Segisti. Vesi taltsutatud disainiga.

Espiriti segistite disain seostub Taani disaineri Arne Jacobseni võrreldamatu kujuga segistitega, mis on turul olnud juba üle 50 aasta.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

LED siinivalgustid kodus: suurepärased üld- ja fookusvalguseks

LED siinivalgustid on suurepärased fookusvalguseks, et rõhutada konkreetseid kunstiteoseid ja arhitektuurseid detaile. Neid on 3 tüüpi valgusomadustega.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Galerii: Home&You talvised interjööri soovitus

Home&You valikusse jõudsid äsja uued sisustuskollektsioonid, tuues kaasa värsket inspiratsiooni ja võimaluse kodu uuendamiseks.

Peegel – praktiline ja pilkupüüdev aksessuaar interjööris

Peegel võimendab valgust, mistõttu saab peegliga muuta ruumi valgemaks ja lisada interjööri avarust. Väga hea lahenduse pimedamas ja kitsamas toas!

Tudengikorteri sisustamise säästunipid

Ära möbleeri üle. Kõige kindlam viis näidata väikest ruumi veel väiksema, kitsama ja pimedamana, on kuhjata see asjadest üle. Mida vähem on asju, seda parem.

Lapse toa sisustamisel on oluline arvestada tema mustri- ja toonieelistusi

Lastetoa tapeedid, värvid ja mustrid vali lähtuvalt lapse loomusest.

Delabie BINOPTIC-Black Magic: elektroonilised kontaktivabad segistid

BINOPTIC seeria elektroonilised kontaktivabad segistid paistavad silma oma stiilse matt musta viimistlusega. 100% must kroom tagab, et segistid ei kaota oma esinduslikkust isegi intensiivse kasutuse korral.

Puidust seinapaneelid MELLOW: pika elueaga ja lihtne paigaldada

Siseruumidesse mõeldud puidust seinapaneelid (ribipaneelid) on valmistatud kvaliteetsest männipuidust, millele on spetsiaalse töötluse abil antud eriti hea vastupidavus.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Põranda- ja laualambid kui pilgupüüdjad

Nõuanne kodu valgustamiseks. Lisaks üldisele lae- ja seinavalgusele pakuvad kodukujunduses põnevaid võimalusi põranda- ja laualambid.

Üliõhuke Deco kivispoon - unikaalne viis pindade katmiseks

Kivispooniga saab katta betooni, keraamikat, metalli, vineeri, MDFi, PLPd ja ka kumeraid pindasid. Kasutatakse mööbli, seinte, aga ka välisfassaadide puhul.

Damixa grafiithalli pinnaviimistlusega segistid ja vannitoaaksessuaarid

Taani tootja Damixa on loonud uue grafiithalli pinnaviimistluse, mis pakub unikaalset ja stiilset välimust.

Kas valge on uus must? AXOR One vannitoa tooted mattvalges kuues

AXOR One kollektsiooni dušše, segisteid ja termostaate saab suurepäraselt täiendada mattvalgete AXOR Universal Circular vannitoatarvikutega.

Suvekodu romantika tapeedimustrites

Need kevad-suvisest värskusest, elujõust ja -rõõmust pakatavad tapeedimustrid ja -värvid aitavad lihtsalt sinu ruumi uueks muuta.

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Rippvalgusti Croissant - 4Roomi uudistoode 2023

4Roomi Croissanti rippvalgustite suured mõõtmed teevad neist sobiva valiku avaratesse ja kõrgete lagedega ruumides, kus vajatakse efektset ja unikaalset aktsenti.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Ekspert selgitab: kuidas pesu pestes elektrit säästa?

90 protsenti energiast kulub pesumasinal vee kuumutamiseks, seega tuleks pesu pesta võimalikult madalal temperatuuril.

Erilahendustega polsterseinad, voodid ja diivanid - nagu rätsepaülikond

Pehme mööbli erilahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Pikk Pink meistri Kalmer Alliku sõnul on eriti aktuaalsed on tema igapäevatöös diivanite erilahendused ja reprod (koopiad) ning polsterseinad ja voodid.

Kodu koristamise vahendid ja pisiparanduste tõhusad ning nutikad lahendused

Põhjalik ülevaade vahenditest, mis on koduses majapidamises hädavajalikud. Zep Eesti valikust leiab tõhusad lahendused rasva, katlakivi, õli, hallituse, rooste, jää eemaldamiseks. Samuti vahendid küttesüsteemi puhastuseks ja pisiremondi teostamiseks.

Frost Nova2 aksessuaarid muudavad iga vannitoa ja WC kauniks

Frost NOVA2 seerjas on saadaval rätikuribad, käterätiku hoidjad, WC-paberihoidjad, vannitoa riiulid, seebikausid, hambaharjade hoidjad.

Galerii: Kevadiselt värske ja ajatult moodne perekodu

Stuudio 88 sisearhitekt Ljudmilla Funika-Müüri loodud kaunis sisearhitektuurne lahendus. Lisaks nõuanded ja nipid ise sisustajale!

Termostaatsegisti: nutikalt energia- ja veesäästlik lahendus vannituppa

Termostaatsegistid on vannitubades populaarne valik, kuna võimaldavad täpset veetemperatuuri reguleerimist nii vanni võttes kui duši all käies.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube