Kaabsoo unikaalsed taimsest steariinist käsitööküünlad

Kuigi küünalde valik on ääretult suur, suudetakse ikka veel leiutada midagi täiesti uut ja originaalset. Uued tooted tekivad tavaliselt siis, kui keegi julgeb raamidest välja mõtlema hakata ja tahab midagi teistmoodi teha. Küünlaid tehakse enamasti parafiini, soja-, mesilas- ja rapsivahast, aga Kaabsoo käsitööküünlad valmivad hoopis oliivi steariinist, on palmisaaduste vabad.
Mis on taimne steariin?
Steariini saadakse taimsetest rasvadest (oliiv ja palm), mis on biolagunev ega ole keskkonnale ohtlik. Taimne steariin ei sisalda liigseid õlisid-rasvu ning ei erita seetõttu ka kahjulikku tahma ja tõrva, sobides seega kasutamiseks ka allergikutele, astmaatikutele ja ülitundlikele inimestele, kes peavalude, kinnise nina või astmaohu tõttu ei saa enamikke küünlaid põletada.
Steariinküünlad põlevad kaua ja lõpuni ning leek on teistest küünaldest mõnevõrra eredam, tuues ruumi rohkem valgust. Tänu spetsiaalsele tahile saab küünla pärast kustutamist korduvalt uuesti süüdata. Põlemise tulemusena tekib ainult veeaur ja süsihapegaas.
Kristalne võrkpits - suurepärane sisustuselement
Puhas ja kristalne steariin muudab küünlad suurepäraseks sisustuselemendiks, seepärast on need tuntud ka kui kristallküünlad. Valmistamisel tekkiva unikaalse kristalse pealispinna tõttu on iga küünal kordumatu. Kristall muudab värvi pastelseks ja paneb selle elama.
Steariinküünla tekstuuri ei saa kunagi ette määrata, ainult kuju ja värvi.
Põledes jääb küünla välisseinast natuke alles, moodustub ilus kristalne võrkpits, mis näeb välja justkui latern.
Kaabsoo looduslikud steariinküünlad valmivad Võrumaal. Ettevõtmise taga on kaks ettevõtlikku Eesti meest: Agur Piirisild ja Reimo Ani. Nagu paljud huvitavad ideed, on ka küünlatootmine alguse saanud asjade juhuslikust kokkulangevusest. Nimelt soovisid mehed osaleda omavalitsuse reklaamkingituste konkursil. Kuna nende senised tooted sinna justkui väga ei sobinud, leidsid nad tee küünaldeni. Steariin on oma tehniliste omaduste poolest väga keeruline materjal. Tootmiseks õige tehnoloogia väljatöötamine võttis küünlameistritel aega lausa 6 kuud. Tänaseks on olemas jõudlus toota küünlaid juba suurtes kogustes.
A: Inkodu.ee