Inspiratsioon ja kontaktid - sisekujundus, sisustus, ehitus, aed!

„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas

Köök pööningukorteris (Wax design sisekujundajad Inrina Kanrjova ja Tatiana Bobchinskaya)

Viimasel ajal näeb aina sagedamini tendentsi, et selliseid mitteeluruume nagu null-korrused, pööningud ja keldrid eluruumideks ümber ehitatakse. Ka meil oli õnne säärasest „eksperimendist” osa võtta. Ümberehitamine puudutas otse linna keskel asuva paljukorterilise maja ülemist korrust. Tulevase elamispinna esimesel vaatlemisel ilmus nägudele tumm küsimus: ”Kas päriselt hakkab siin olema võimalik elada?”. Asi selles, et tihtilugu asub säärastes ruumides üüratu hulk kommunikatsioone, torusid ja igasuguseid väljavõtteid, alates ühistest elektrikilpidest kogu maja kütesüsteemini välja. Ei olnud ka see ruum erandiks - mööda seinu ning lae all jooksis maja kütesüsteem oma kõikvõimalike kraanikeste, torude „väljakasvudega” ning isevärki agregaatidega. Kõige ebameeldivam oli see, et kogu seda torudest kujunenud ämblikuvõrku ei tohtinud täielikult sulgeda, oli tarvis tagada pääs kraanidele ja süsteemi võtmetsoonidele. Ruum esitas meile väljakutse ning me võtsime selle vastu. Loomingulise protsessi tulemusena valmis kahetoaline korter noorele perele. Siseruumikujunduses valitseb rahulik ja soe miljöö, mida aitavad luua õigesti sobitatud materjalid, mööbel ning valgustus.




Iga sisekujundaja teab, et kõige väärtuslikum ruumis on õhk. Ja-jah, just nimelt – õhk! Mida kõrgemad on laed, mida avaram tuba ja mida rohkem on selles toas aknaid, seda köitvam ja kallim kinnisvara näib. Kuna korteri lage polnud me võimelised tõstma, siis kõik, mis meile jäi olid seinad. Võtsime vastu otsuse jätta elutuba ning köök seinaga eraldamata (nagu arhitekt algupäraselt ette oli näinud), vaid teha hoopis avatud köögiga ühendatud elutoa. Tulemuseks saime avara toa, väga hea suurusega köögi ja koguni kaks akent, tänu millele valitseb toas valgus, hubasus ning avarus. Kõik mööda toa perimeetrit jooksvad torud said osavalt laekarpidesse peidetud või dekoratiivseteks niššideks maskeeritud. Kõik need konstruktsioonid näevad välja väga orgaanilised ning ei koorma ruumi üle. Et mitte kaotada kasuliku toapinda, otsustasime kinnitada kardinate karniise otse karpidele, mis peidavad ilutuid kommunikatsioone. Selliselt saime „integreeritud” need konstruktsioonid meie interjööri ning säilitasime ka maksimaalselt ruumi. Selleks, et hästi ja ühtlaselt valgustada elutuba paigaldasime kogu lae ulatuses mobiilsete valgustitega laesiinid. Niisugust tüüpi valgustuse võlu peitub selles, et kogu elu vältel saab muuta valguseallikate asukohta, lisada valgust ning reguleerida valguse suunda ja hulka ilma mingisuguse ehitusliku sekkumiseta. Kuna elutoa laed olid niigi mitte eriti kõrged, siis selleks et neid visuaalselt mitte veelgi madalamaks teha, otsustasime loobuda lühtritega valgustamisest. Jätsime alles ainult ühe lühtri söögilaua tsoonis, sellest sai ka üks interjööri „rosinatest”.

Ruumi planeering jättis algselt soovida. Ainukene sansõlm asus magamistoa tsoonis ning pääseda sinna oli võimalik ainult magamistoa kaudu. Ei ole just kõige mugavam, eks? Väljavenitatud kujuga magamistuba meenutas rongi vagunit. Oli võetud vastu otsus viia sanitaarsõlm üldtsooni ning ühtlustada magamistoa geomeetria „lõigates” pikerguse toa otsast jupi garderoobi jaoks. Püüdsime korraga 2 jänest – tuba paistis lõpuks proportsioonis ning tekkis ohtralt ruumi asjade hoiustamise jaoks.

Vannituba osutus suureks kompromissiks. Paari meesterahvas tahtis aurusauna, tema nais-pool aga lihtsat ja mitte rohmakat vanni. Sisekujunduses läksid soovid samuti eri teid: neiu soovis midagi lõbusat ning kergemeelset, aga meesterahvas jällegi eelistas rahulikke ja neutraalseid lahendusi. Kõik pidid tegema väikesi järeleandmisi ning selline ilmekas, kuid hele vannituba meil saigi.






Koridoriga oli kõik lihtne. See jäi samasuguseks nagu oli algselt, pikk, väljavenitatud kujuga, kuid tänu panoraamakendele väga valge. Koridori laius oli piisav, et paigaldada sinna üle 3 meetri pika kapi. Jällegi sai lahendatud asjade hoiustamise küsimus.




Pildid enne ja pärast remonti:









Tekst ja fotod:
Wax design sisekujundajad Inrina Kanrjova ja Tatiana Bobchinskaya

„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas„Pööningukorter-eksperiment” noorele paarile Tallinnas

Portaalist - Kontakt - Reklaam
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Instagram