Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Ruduse sillutuskivide uudised 2023

Uude sammukivi ning kaari ja kaldeid võimaldav mosaiik!
Kaasatud ekspert: Jaanus Järve
Uus Premium sillutuskivi Gaala on unikaalne suure pinnaga ja lihtsasti hooldatav ilma faasita kivi, mis jätab rahuliku ja ühtlase pinna.
Uus Premium sillutuskivi Gaala on unikaalne suure pinnaga ja lihtsasti hooldatav ilma faasita kivi, mis jätab rahuliku ja ühtlase pinna.

Koduaia ja linnaruumi kujunduses käivad kiviteed ja taimestus, sh muruala ikka käsikäes. Nii säilitatakse tasakaal. Seega on kõige olulisem leida iga koha jaoks sobiv proportsioon.

Koduaedade disaini puhul rõhutatakse sageli, et liialdatud kivipinna kasutus võib ohustada õueala hubasust. Samas on kivi praktiline lahendus, mida oskab hinnata igaüks, kes on kunagi suure muruplatsiga aia omanik olnud. Teisalt jällegi ei tähenda suuremahuline kivipinna kasutus ju automaatselt hubasuse kadu, sest sillutise ala sisse saab näiteks taimestuse paigutada. Samuti lisavad kivide kaunid ladumismustrid ning erinevad toon-toonis struktuursed pinnad aiale omaette vaatamisväärsuse mõõdet. Ja olgem ausad, kivil ja kivil on ikka vahe küll!

Kvaliteetsillutuskivide valdkonna suunanäitaja Rudus toob igal aasta turule uued unikaalsed kivid ning pakub välja ka ladumismustrid. Uuendusteks on ka põhjust, sest Rudus Eesti esindaja Jaanus Järve sõnul on sillutuskivide maailmas õhkkond jätkuvalt positiivne. Inimesed mõtlevad täna rohkem läbi mida ja kui kauaks nad ostavad ning Premium sillutuskivide jaoks vahendeid leitakse. Panustatakse kvaliteeti, erilise välimusega ja ainulaadsetesse kividesse, mis kestavad. Kui ikka juba investeerida, siis millessegi väärtuslikku, mis annab maja ja aia üldilmele palju juurde.

Sillutuskivi Gaala – uudse lähenemisega sammukivi

Sillutuskivi Gaala on unikaalne suure pinnaga ja lihtsasti hooldatav ilma faasita kivi, mis jätab rahuliku ja ühtlase pinna. Gaala ise ei kerki otseselt küll esile, aga tänu erinevatele küljepikkustele võimaldavad erinevad ladumismustrid sellest kordumatuid lõpptulemusi saada.
Midagi uut ja huvitavat, täpselt see, mida Ruduselt oodatakse!

Gaala sobib hästi nii suurte pindade katmiseks kui ka üksikuteks sammukivideks kõnniteedele. Kivi mõõdud on 560x430 mm. Vastavalt kasutuskohale on valikus erinevad paksused, toonid ja viimistlused:

  • 80 mm paksune kivi sobib hästi platsidele, kus on ka autokoormus. Värvivalikus on maalähedased grafiitliivapruun, grafiitvalge ja looduskivi sarnane kuloautere (valkjashall liivapritsitud ehk karestatud pinnaga).
  • 45 mm paksune kivi on mõeldud kõnniteedele. Värvideks on must, hall, hehku ja savu.

Mosaiikkivi Artik-noppa võimaldab luua kaldeid ja kaari

Artik-noppa on mosaiikkivi, mis sarnaneb oma välimuselt graniittäringukivile. Kivi profileeritud pealispind moodustab looduskiviga sarnase efektse krobelise pinna. Mitmekesine toonide ja struktuuride valik võimaldab neist laduda erinvaid mustreid, sealhulgas tänu väikestele mõõtudele lausa piltmustreid ning erinevaid kaarjaid või kalletega teid ja platse. Kivi mõõdud on 92x92 mm ja paksus 80mm, 6 erinevas värvis ja pinnastruktuuris.
 
Linnaarhitektuuris kasutatakse Artik-noppat erinevate platside piiritlemisel ja eraldamisel, et ala huvitavam välja näeks. Näiteks eraldusjoonte tekitamiseks suurte asfalt- või kiviplatside vahele või hoopis parkimiskohtade märgistamiseks.

Toon toonis struktuurid aitab tuua mängulisust õuealale. Piano ja Artik-noppa kivide kombinatsioon linnaruumis @RudusPremium
Toon toonis struktuurid aitab tuua mängulisust õuealale. Piano ja Artik-noppa kivide kombinatsioon linnaruumis @RudusPremium

Ruduse esindaja sõnul sobivad näiteks erineva halli tooni ja struktuuriga Artik-noppa kivid eriti hästi loodusvalge vuugitäite materjaliga. Tulemus jääb erakordselt mitmekesine ja kaunis.

Mosaiikkivid Artik-noppa. Erinevate struktuuridega sillutuskivide toon toonis ladumine on hetkel väga populaarne lahendus. @RudusPremium
Mosaiikkivid Artik-noppa. Erinevate struktuuridega sillutuskivide toon toonis ladumine on hetkel väga populaarne lahendus. @RudusPremium

Uuenduskuuri läbinud näidisteplats Tallinnas

Kel suurem huvi kivide valikuga lähemalt tutvuda või saada inspiratsiooni sillutise mustrite ladumiseks, soovitame külastada Rudus Eesti äsja uuenduskuuri läbinud näidisteplatsi aadressil Ketta 5 Tallinnas, kus kõik uuemad ja aktuaalsemad kivide väljapanekud on kohapeal olemas.
 
Samuti on kodulehel Ruduspremium.ee kõik vajalik lisainfo olemas: kataloog, hinnakiri, juhendid ja ladumismustrid.

A: Inkodu.ee (J. Rohtsalu; K. Viksne)

Logo - RUDUS AS sillutuskivide, betooni ja graniitkillustiku müük
Valukoja 8, 11415 Tallinn, Harjumaa
+372 634 9560

RUDUS AS-i põhitegevuseks on betooni ja graniitkillustiku müük. Samuti Premium klassi betoon sillutuskivide, liimitavate äärekivide ning graniidist sillutus- ja äärekivide müük jpm.

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano tänavakivid

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

Kõnniteekivide ladumise mustrid - õpetused, nõuanded, galerii

Tänavakivide ladumismustrid. 34 sillutiste näidist ja ideede galerii. Erinevaid sillutuskivide tüüpe kombineerides saab luua kordumatuid mustreid.

Tänavakivide paigaldusel on aktuaalne erineva struktuuriga kivide mäng

Erinevat tüüpi tänavakivide ja pinnaviimistluste suur valik võimaldab luua maja esisesse parklasse ja aia kõnniteedele väga erilisi disainilahendusi.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube