Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Päikesekaitsekile ja nutikile – tõhus kaitse liigse kuumuse eest ja privaatsuse tagamiseks

Kaasatud ekspert: Daniel Kotkas
Päikesekaitsekile ja nutikile – tõhus kaitse liigse kuumuse eest ja privaatsuse tagamiseks
Päikesekaitsekile ja nutikile – tõhus kaitse liigse kuumuse eest ja privaatsuse tagamiseks

Vaatamata põhjamaisele kliimale, meile siin Eestis kohe meeldivad suurte akendega kodud. Võibolla see ongi omamoodi arusaadav, sest suured aknad võimaldavad tuppa meelitada alati rohkem valgust, isegi pikal ja pimedal talveperioodil. Soov valguse ja avaruse järele kaalub üles isegi selle, et suured aknad ei ole kunagi väga praktilised. Talvel lisavad küttekulu, kuna aknapind ei hoia sooja, ja suvepäikesega kaasneb ülekuumenemise oht.
 
Suurte akendega tõuseb üles ka privaatsuse teema. Toast õue vaadata läbi suure ja avara akna on tore, aga vastupidi enam mitte eriti. See oleks justkui hommikukohvi joomine koos naabritega nii, et kumbki pool ei ole sellest eriti huvitatud.
 
Kõigi mainitud probleemide jaoks muidugi olemas ka kõigile teada olevad lahendused: saame kasutada pimendavaid ja soojust reguleerivaid kardinaid, jahutuseks ventilatsiooni, jahutussüsteeme jne. Kõigi nende vahendite kasutamine eeldab aga omakorda korralikku investeeringut ja elektriseadmed püsikulu. Siiski on olemas ka soodsamad ja jätkusuutlikumad alternatiivid ehk nn passiivlahendused, nagu näiteks klaasikiled.
 
Eesti ettevõte Sperkoda on spetsialiseerunud erinevate otstarvetega klaasikiledele nagu päikesekaitsekile, nutikile ja dekoratiivkile. Ettevõtte juhi Daniel Kotkase sõnul on need tõepoolest efektiivsemad ja soodsamad lahendused, millega ta ise 7 aastat tagasi esmakordselt Hiinas kokku puutus ja vaimustusse sattus. Seal olid erinevate kiledega kaetud nii avalikud tualetid kui lähikondsed bürood, mis vaid ühe nupuvajutusega teise ilme said. See oli midagi nii erakordset, mida mees tahtis kindlasti ka Eestisse tuua ja jagada. Meil teatakse kiletamise võimalustest ikka veel väga vähe, sest valdkond on alles arengujärgus, aga piisavalt palju, et aru saada, kui asendamatu mugavuslahendusega on tegemist.

Päikesekaitsekile – hädavajalik mugavuslahendus meie kliimas

Päikesekaitsekile kaitseb liigse kuumuse eest

Suured aknad kuumas suvesoojas tähendavad seda, et ruumide jahutamiseks tuleb kasutada jahutusseadmeid, mis omakorda tarbivad elektrit ja nõuavad hooldust. Inimesed otsivad täna energiasäästlikke ja jätkusuutlikke lahendusi ning päikesekaitsekile on seda kindlasti. See on hea alternatiiv ja passiivne lahendus, sest investeering seadmetele on kordades suurem.
 
Danieli sõnul on päikesekaitsekile vahel vajalik ka lisaks jahutusseadmetele. Hiljuti paigaldas Sperkoda päikesekaitsekile ühe Tallinna büroo kõikidele katuseakendele, sest jahutusseadmetest ei piisanud, päike küttis ikka ruumid liiga kuumaks ja kardinate paigaldamine polnud võimalik.
 
Katusekile on sellises olukorras ideaalne. Päikesekaitsekile peegeldab 99% UV- ja infrapunakiirgusest tagasi ja just need kuumust tekitavadki. Ruumis saavutati 25% jahedam temperatuur. Päikesekaitsekile eluiga on 10-15 aastat, siis on vaja seda uuendada.

Efektiivne sisustuse pleekimiskaitse

Päikesekaitsekile kaitseb hästi ka siseruumide pindu, nagu mööbel ja põrand, pleekimise eest.

Privaatsuse tagamiseks

Päikesekaitsekilel on veel üks huvitav omadus, et valgel ajal sellega kaetud aknast sisse ei näe. Kile toimib valguse peegeldumise põhimõttel. Õhtul, kui toas tuled põlevad ja väljas on pime, see enam ei toimi, aga päeval on möödakäijate pilgu eest kõik peidus. Valikus on ka isetumenevad kiled ja peegliefektiga variandid.

Päikesekaitsekilel on selline huvitav omadus, et valgel ajal sellega kaetud aknast sisse ei näe.
Päikesekaitsekilel on selline huvitav omadus, et valgel ajal sellega kaetud aknast sisse ei näe.

Küttekulude kokkuhoid

Talvel on aknapind soojem, sest kile annab klaasile lisasoojuskihi. Seda on testitud väljastpoolt isegi termokaameraga. Test näitas, et soojusleke aknapindadelt on väga minimaalne ja kütmise vajadus väheneb.

Päikesekaitsekilede paigaldus eeldab oskusi ja kogemusi

Kuigi alati võib kõike ise teha, siis klaasikile paigalduse tehnoloogia sarnaneb mobiiltelefoni kaitsekile paigaldusele, mida pole üldse lihtne mullivabalt ja puhtalt paika saada. Kuna pind on kordades suurem, eeldab see spetsiifilisi oskusi ja kogemusi. Töö vajab väga puhast ja tolmuvaba pinda. Palaval suvel on see näiteks korralik katsumus, mis nõuab täpsust ja kannatust. Kui keegi soovib ise aknakilet paigaldada, soovitab Daniel teha seda kerge uduvihmaga, sest siis ei ole tolmu ega putukaid. Liigne vesi eemaldatakse aknapuhastuslastiga ja kile tõmmatakse vee abil klaasi paika. Päikesekaitsekile paigaldatakse akendele peamiselt väljapoole. Kui paigaldada sissepoole, võib kuumus akna vahele koguneda ja klaasi paisuma panna. Eriti kehtib see täna levinud 3-kordsete klaaspaketiga akende kohta.

Kiletamise hind sõltub ajakulust ja objekti keerukusest. Paigaldus maksab keskmiselt 30-35 €/m² materjali kohta (isekleepuv kile 90 €/m² kohta) + paigaldus umbes 30 €/m² kohta, sõltuvalt objektist. Tartu piirkonnas transporditasu ei lisandu. Teiste objektide puhul lisandub transporditasu 40 senti kilomeetri kohta. Keerukamatel objektidel on täpselt paigaldushinda enne töö teostamist raske öelda, nt katuseaknad, kaldfassaadid jms. Aga avatud "open book" mõtteviisiga leitakse tavaliselt lahendus ja jõutakse kokkuleppele.

Nutikile – privaatsus ühe nupuvajutusega

Nutikile on põnev leiutis, mis annab võimaluse muuta hetkega ruum nähtamatuks või nähtavaks. Privaatsuse teema on oluline nii suurtes elurajoonides, kontorites kui ka avalikes ruumides, näiteks kaubanduskeskustes. Nutikile lahendused saavad olla eraldiseisvalt juhitavad või ühildatud nutikoduga. Näiteks kiire koosolek klaaskabinetis või naabri aken sinu elutoa akna vastas. Vajadusel ainult üks nupuvajutus ja kõik on väliste pilkude eest varjatud.
 
Nutikile eeldab elektriühendust. See tähendab, et kile jaoks vajalikud elektrikaablid ja lülitid peaksid olema ruumi juba selle planeerimise ja ehituse faasis sisse arvestatud. Võimalikud on ka patareitoitel lahendused, aga majaga haakuv ühtses stiilis lülitamise võimalus on kindlasti visuaalselt kaunim. Nutikile lülitussüsteemi on võimalik integreerida ka tavalülitisse.
 
Näiteks ehitusjärgus maja puhul, kuhu alles aknaid tellitakse, on soovitav lasta kiled paigaldada aknaklaasidele juba tehases enne akende raami panemist. Nii on see töö paigaldajale palju mugavam ja kiirem. Sperkoda aitab sellisel juhul aknatootjaga asjad korda ajada.
 
Nutikilel on sarnaselt päikesekaitsekilele soojuskaitse funktsioon. Läbipaistvana on päikesekaitse 20%, tumedas staadiumis ehk läbipaistmatuna kuni 80%. Lõpuks sõltub kõik muidugi ka sellest, mis nurga alt päike paistab.

Nutikile olemus ja tööpõhimõte

Nutikile on spetsiaalne kile, mille kahe kihi vahel on vedelad kristalsed osad. Kui lasta nõrkvool (nagu staatiline elekter) kile kahele küljele, moodustavad kristalsed vedelad osad ühtse jada ja tekib läbipaistev efekt. Ilma vooluta hakkavad osakesed põrkuma, tekitades läbipaistmatu mati pinna.
 
On ka vastupidise tööpõhimõttega kilesid, mille kasutamine sõltub kohast. Oluline on, kas peamine olek peaks olema läbipaistev või matt ja läbipaistmatu. Näiteks koosolekuruumi jaoks sobib viimane variant paremini. Nutikilesid on eluea pikendamiseks soovitav iga 8-10 tunni järel välja lülitada. Kile eluiga üldiselt on ca 12 aastat.

Mitmekülgne värvivalik, erinevad kasutuskohad ning poolitamise võimalused

Põhiliselt on nutikile piimjat halli värvi, mis sobib tagasihoidlikkuse poolest tegelikult kodude ja kontorite interjööridesse kõige paremini. Olemas on ka pimendava efektiga must kile, mille läbipaistev efekt on 20%. Selline kile sobib hästi näiteks välisukse klaasidele. Lisaks on saadaval ka punased, oranžid ja sinised variandid, kuid need ei ole väga levinud.

Nutikilet ei paigaldata ainult aknaklaasidele ja klaasfassaadidele. Seda kasutatakse ka lahtikäivatel ustel ja liugustel. Kuna tavaliselt on seal lähedal kiibi või koodiga avatavate ukselukkude süsteem, on vajalik vooluühendus olemas.
 
Nutikilega saab luua ka poolitatud pindu, mida juhitakse läbi erinevate kanalite. Miinusena võib välja tuua selle, et täna on siin võimalused fikseeritud ning sõltuvad kiletüki suurusest ja kilede arvust. Aga küll see ka peagi muutub!

Nutikile kui markeritahvel ja projektorisein

Nutikile seina saab koosolekute ruumis kasutada markeritahvli või projektoriseinana. See tähendab, et neid asju eraldi enam vaja ei ole. Projektorilina maksab ca 1000-1500 € ja ratastel tahvlid ca 500-1000 €. Nutikile on hea alternatiiv ja võimaldab täita mitut funktsiooni.

Nutikile paigaldus ja hind

Nutikilet saab paigaldada aastaringselt ja kasutatakse seda ainult siseruumides. Paremini sobib nutikile kuivadesse ruumidesse. Seda on võimalik kasutada ka vannitoas, aga siis on vaja happevaba isolatsiooni ja väga oskuslikku paigaldust. Vannitoas soovitaks kasutada pigem pimenevat ehk peegelkile varianti.
 
Nutikile materjali hind on 170-180 €/m² ja paigaldus väiksemal objektil kahe inimesega 35 €/h. Lisandub 40 senti/km transpordi eest üle Eest (va Tartumaa). Suuremahulised objektid on teise hinnaga. Sperkoda OÜ võimaldab ka kolmes osas järelmaksuga maksta.

Dekoratiivkiledest mustrid, kujundid ja logoseinad koosolekuruumidesse

Sperkoda tegeleb ka dekoratiivkilede paigaldamisega. Kilede hinnad jäävad sõltuvalt valikust 10-30 euro juurde ruutmeetri kohta. Spetsiaalne printer võimaldab seinale luua erinevaid kujundeid, mustreid või näiteks logosid. Dekoratiivkile puhul peab arvestama, et see on passiivne lahendus, mida ei saa muuta nagu nutikilet.

Dekoratiivkile büroo koosolekuteruumi seinal
Dekoratiivkile büroo koosolekuteruumi seinal

Sperkoda lahendab klaaside asju ja väga professionaalselt

Sperkoda pakub professionaalset akende ja klaasfassaadide kiletamise teenust üle Eesti. Igale projektile lähenetakse personaalselt, et leida just selle koha jaoks kõige parem lahendus eesmärgist lähtuvalt. Olgu eesmärgiks siis kuumuse vähendamine, liigse valguse filtreerimine, ruumi dekoreerimine, privaatsuse loomine või hoopis turvalisuse suurendamine.
Ettevõte on spetsialiseerunud innovaatiliste lahenduste väljatöötamisele keskkonnasõbralike materjalidega ja annab töödele garantii kuni 3 aastat.
 
Kasutatavad kilematerjalid tulevad tuntud Aasia suurtootjalt. Vastupidavad ja keskkonnasõbralikud materjalid vastavad kõikidele Euroopa turu standarditele ja on sertifitseeritud, sobides meie kliimasse suurepäraselt. Kasutatavad elektroonika komponendid on Euroopa tootjatelt ning toiteplokid ettevõtte enda loodud, millele kehtib 3-aastane garantii.
Tiim koosneb kogenud spetsialistidest, kellest igaühel on ette näidata vähemalt 1000 m² kilepinna paigaldamise kogemus.

A: Inkodu.ee (J. Rohtsalu; K. Viksne)
Päikesekaitsekile ja nutikile – kellele, kuhu ja miks?

 

Päikesevari on palju enamat kui vaid kaitse päikese eest

Päikesevarju valides arvesta ümbritsevaga. Lähtepunktiks võib olla maja või välisisustuse stiil ja värv vms. Mida rohkem see ümbrusega harmoneerub, seda kaunim tulemus.

Roostevabast terasest või messingist käterätikuivati - kumb on parem?

Messingist käterätikuivatid on kallimad, kuid stiilsed ja vastupidavad. Roostevabast terasest käterätikuivatid on soodsamad, kuid siiski kvaliteetsed.

Sisekujundaja annab nõu: kuidas luua endale ideaalne kodukontor

Kodukontori sisustamise juures on palju varjatud nippe, kuidas seal veedetud aeg meeldivamaks teha.

Suvise välkremondi ABC

Väiksema viimistlusremondi või kuude kaupa tegemata koduste kõpitsemiste lõpetamise puhul on tööga alustamine pool võitu.

Logitechi Rally Bar Huddle - parim lahendus väikeste hübriidtöö koosolekuruumide jaoks

Logitech tõi välja uue kõik ühes videokonverentsi seadme Rally Bar Huddle väikestele koosolekuruumidele.

Miks on minu uuel puitparketil juba täkked ja käigurajad sisse kulunud?

Põrandakatete asjatundja sõnul on väga tavapärane, et ei osata valida põrandamaterjali, mis oleks inimeste reaalsete vajaduste ja elukorraldusega kooskõlas.

Elamuarendusettevõtte juht: ehitussektori tööohutuskultuuri kujundavad suured tellijad

Tööohutuskultuur ei teki trahvide, kontrolli ja mõõdikutega, vaid pikaajalise selgitustöö ning kaasamisega, milles suured arendajad peavad eeskuju näitama.

Kui palju on mõistlik maksta kodulaenu omafinantseeringut?

Eluaseme ostuga kaasnevad lisaks omafinantseeringule ka ühekordsed kulutused nagu lepingutasu, notaritasud ja riigilõiv, investeeringud sisustusele.

Siidimaali Laager Salevere Salumäe Loovkojas 2-11. august 2024

Kodade Loovkojas toimuvad ka sel aastal Siidimaalilaagrid, mille käigus Ilme Rätsep annab huvilistele baasteadmised kuumbatik siidimaalist ning juhendab iga osalejat siiditöö teostamisel.

Kokkad suviseks grillpeoks? Jälgi neid nõuandeid, et toit raisku ei läheks

Ilmselt külastame me kõik suvel vähemalt paari grillpidu. Külla tuleb rohkelt inimesi, seega tuleb kokata ning säilitada suures koguses toitu.

Puitfassaad ja terrassid korda! Pinotex lahendused Karl Bilderi esindustes väga hea hinnaga!

Pinotexi terrassiõlid, puidukaitse ja fassaadivärvid on kuni 31. augustini märkimisväärse allahindlusega. Lisaks ei pea nende toodete toonimise eest maksma.

Tekstiilikunstnik Ilme Rätsep jäädvustab unikaalsed loodusmaalid kangastele

Tekstiilikunstnik Ilme Rätsep loob pintsli ja värvi abil unikaalseid hetki loodusest ning jäädvustab need kangastele.

Suvekodu romantika tapeedimustrites | Tapeedistuudio valik -10% kuni 31.08!

Romantilise hõnguga kodu juurde sobivad ideaalselt  aasa- ja heinamaa-mustrid, umbrohuteemalised ja botaanilise mustriga tapeedid.

Ekspert selgitab: mida eestlased oma koduhoovi puhul ihalevad

Ihaletakse seda, et saaks oma lapse turvaliselt koduuksest välja mängima saata, õues omaette lõõgastuda, aga ka sõprade või naabritega grillida ning vahest aiatöö kallal nokitseda.

Elitis | Tapeedid, mis loovad ruumilise illusiooni ja suhtlevad vaatajaga

Eksklusiivsed Elitise tapeedid on struktuursed ja ruumilised ning valmistatud looduslähedastest ja loodust imiteerivatest materjalidest nagu pilliroog, puit või paber.

Uus lamekatuse standard toob kaasa rangemad nõuded

Uus lamekatuste standard esitab senisest selgemad nõuded aurutõkkele ja soojustusele ning käsitleb põhjalikult bituumen-, plast- ja kummirullmaterjalist katuseid, samuti vedelplastikust, pööratud, käidavaid, liiklusega koormatud ning haljas- ehk rohekatuseid.

Kiltkivist katuse-, fassaadi- ja müürikattekivid

Juba aastasadu on kiltkivi kui looduslik materjal olnud kasutusel kogu maailmas. Kiltkivist katusekivid ja fassaadikivid on arhitektuuri lahutamatuks osaks nii renoveerimisel kui uue ehitamisel.

Turule jõudsid uued madala keskkonnamõjuga ehitusplokid

bauroc GREEN on uus toode bauroci nomenklatuuris, mille GWP on ainult 50 kg CO₂e/m³.

Palkmaja maakivist vundamenti ei tohi uue betoonpõrandaga kokku valada

Kogenud palkmajade renoveerija Aigar Zahkna sõnul on vana palkmaja vundamendi renoveerimisel üks levinumaid probleeme maakivist vundamendi kokku valamine uue betoonpõrandaga. Seda ei tohi teha.

Dekoratiivklotsid muudavad ukse- ja põrandaliistude paigaldamise lihtsaks

Dekoratiivklotsid muudavad ukse- ja põrandaliistude paigaldamise lihtsaks ning pakuvad võimalust loovalt kombineerida erineva mõõduga liiste.

Puidust seinapaneelid Mellow ja Whisper: pika elueaga ja lihtne paigaldada

Siseruumidesse mõeldud puidust seinapaneelid (ribipaneelid) Mellow on valmistatud kvaliteetsest männipuidust, millele on spetsiaalse töötluse abil antud eriti hea vastupidavus ja Whisper paneelil on lisaks helisummutavad omadused.

Lindström: aeg on loobuda ebahügieenilistest kätepuhuritest tualettides!

Puhurite ohtlikkust illustreerivad hästi Euroopa tekstiililiidu läbiviidud uuringu tulemused. Üha rohkem ettevõtteid paigaldab oma tualettidesse puuvillast kätekuivatusrulli, mis on keskkonnasõbralik valik.

Vahumöll Milano Fieras. RAVAK Itaalias.

Tuntud Tšehhi tootja RAVAK koostas Euroopa prestiižsema disainisündmuse Salone del Mobile esmaesitluseks põhjalikult läbimõeldud ja visuaalselt kütkestava väljapaneku.

Võhma Valgusevabrikust leiab suviseks sääsetõrjeks spetsiaalsed küünlad

Kuidas peletada sääski? Võhma Valgusevabrikus oleme loonud pilkupüüdvad, aprikoosivärvi oranžid sääsetõrjeküünlad.

Fabricor stuudio elegantne kardinadisain Kuressaare butiikmajutuses

Õhulise ja helge disainikeelega interjööris kohtub uudne disain väärika ajalooga, kõneledes endisaegsete aadliperede heast maitsest, jõukusest, uhkusest ning pühendumisest.

Kipsivalu – asendamatu vahelaele põrandakütte paigaldamisel ja põranda tasandamiseks

Välimuselt sarnaneb kipsivalu põranda tulemus betoonpõrandaga. Kipsivalus on sideaineks kips, betoonis tsement. Ideaalne vahelagedele põrandakütte paigaldamisel.

Citadele uuring: kolmandik inimestest ei saa endale tänavu koduremonti lubada

Pikalt kestnud kõrge inflatsioon ja ebakindel aeg majanduses on selgelt pausile pannud paljude inimeste ehitus- ja remondiplaanid.

Kardinate hooldamine on lihtne, kui tead õigeid nippe

Kardinate hooldamine võib tunduda tüütu kohustus, kuid õigete meetodite abil on võimalik säilitada nende värske välimus.

Mida silmas pidada kevadiste betoonitööde puhul?

Oluline on olla valvas ja võtta kasutusele ennetavaid meetmeid, et vältida värskelt valatud betoonisegu külmakahjustusi.

Kuidas transportida televiisorit, pesumasinat ja külmikut nagu proff

Kindlasti tasub enne teleri lahti ühendamist teha foto teleri tagumisest küljest, et hiljem sujuks uues kodus teleri ühendamine hõlpsalt ja kiirelt.

33 m2 tüüpkorteri planeeringu muutmine avaraks ja helgeks

Kõnealuse korteri puhul sai sisekujundaja lähteülesandeks luua pisikesest 1-toalisest köögi ja elutoaga vana maja tüüpkorterist valge, helge, nutikalt organiseeritud ja näiliselt avar kodu, mille põhielementideks valge marmor ja kuldsed detailid.

Eksperdid: elektriautode laadija rajamise kohustus ootab ka vanemaid hooneid

Elektriautode kasutamise soodustamiseks näeb seadus ette kohustuse paigaldada teatud hoonete juurde autode laadimiseks vajalik taristu.

Ekspert selgitab: kuidas tunda ära läbimõeldud planeeringuga kodu

Bonava arhitekt Erko Leo selgitab, kuidas ära tunda hästi läbimõeldud planeeringuga kodu.

SleepCity on keskendunud premium klassi une- ja puhketoodete müügile

Uue magamistoasisustuse poe SleepCity eesmärk on pakkuda lahendusi, mis aitavad inimestel paremini magada ja seeläbi parandada nende elukvaliteeti.

Minimalistlik metall-puitmööbel

Ruumi ja mööbli kujundamisega tegeleme juba üle 30 aasta, pakkudes samas ka sisustuse valmistamist ja paigaldamist terviklahendusena.

Bonava müügijuht Lauri Laanoja: uute korterite turu nõudlust veab noorte perede soov parendada elamistingimusi

Aiandi 14 aadressile valmivad kaasaegse planeeringuga 1-4-toalised kodud, mis on suuruses 28,4-112,3 m2, neist suurimad läbi kahe korruse paiknevad katusekorterid.

Ingrid Kuuli: Sisekujunduse konsultatsioonid veebi põhiselt

Vastused kõigile sisekujundust puudutavatele küsimustele saab kiirelt arutelu käigus.

UV-C õhupuhastusseade muudab siseruumi õhu viirustevabaks

Bakterite ja viiruste hävitamiseks siseruumides on suurepärane lahendus ultraviolett ehk UV-C õhupuhastusseadmed (UV-C lambid). Koduseade 20 m² põrandapinnaga ja lae kõrgusega 2,5 m ruumi maksab 350-500€.

"Mitte minu tagahoovis" mentaliteet pärsib innovatsiooni

Eesti ehitussektor on tuntud oma konservatiivse lähenemise poolest uutele ideedele, tehnoloogiatele ja sektori üldisele arengule.

Isiklikust elektriauto laadimispunktist kortermajas on saamas uus normaalsus

Enefit ja Arco Vara pakuvad elektriauto omanikele võimalust oma isiklikul parkimiskohal Enefit Volti laadimisteenust kasutada.

BLEUU lastetoa vaibad

BLEUU lastetoa vaibad on 100% orgaanilisest puuvillast, mis on GOTS sertifitseeritud. Vaipade kiupikkus on veidi alla 1cm, et nendesse ei ladestuks liigselt tolmu.

SPC seinapaneelid: uudne lahendus kiireks ja vastupidavaks muutuseks sinu kodus

SPC seinapaneelide omaduste loetelu saab alustada niiskuskindlusega ning lõpetada soojus- ja heliisolatsiooni pakkumisega.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Bonava alustab Pikaliiva Kaarmaja II etapi ehitusega

Tegemist on neljast majast koosneva hoone viimase etapiga. Pikaliiva Kaarmaja kaks viimast hoonet valmivad 2024. aasta lõpuks.

Arco Vara alustab Kodulahe kvartalis eelviimase etapi väljaarendamist

Tallinna linn andis heakskiidu Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistu detailplaneeringule, kuhu terviklike piirkondade arendaja Arco Vara rajab kolm uudse välisilmega kortermaja

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

AXOR x Philippe Starck: kauakestvad elegantsed valamud ja vannid

Tänu elegantsele disainile toovad maailmakuulsa looja Philippe Starcki disainitud AXOR Suite-i valamud ja vannid isikupära iga vannitoa interjööri.

Merko käivitas Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme elukvartali viienda etapi ehituse

Tartu linna ja valla piiril asuv Erminurme on hubane elukvartal, milles on tänaseks valminud üheksa kahe- kuni kolmekorruselist korterelamut.

ABLOY ukselukud: valik ja võimalused

Välisukse lukukomplekt peab vastama kõrgematele turvanõuetele ja olema ilmastikukindel. Lisaks on välisuksel soovitatav kasutada lisalukku (turvalukku).

Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Läbipaistvus on moes – väga vastupidava laineprofiiliga katuse- ja seinalahendused

RENOLIT ONDEX läbipaistvad katuseplaadid ja seinaplaadid on unikaalsed - materjal ei pragune, on täiesti põlemis- ja löögikindel ning peab vastu isegi ülitugevale rahesajule.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Stockholmi mööblimess – jõud tulevikuks

6.-10. veebruaril toimus Stockholmis põneva katselavana interjöörimess eelkõige ka uutele ideedele - see on kokkuvõttes ka uhtiv Skandinaavia sisustussündmus.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Eksperiment: mida lapsed mänguväljakutel päriselt kasutavad

Selgus, et köitvaimad mänguväljakud on need, mis pakuvad võimalusi ühisteks tegevusteks ja mängudeks sõprade või vanematega ning kus on mõeldud ka täiskasvanute peale.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Eesti projekteerimise tulevik: vabakutselisena edu saavutamine

Eesti projekteerimise sektoris on märgata olulist trendi: üha enam projekteerijaid otsib paindlikumat ja rahuldust pakkuvamat tööviisi, pöördudes vabakutselise töö poole.

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube