Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

Vesi mõjutab küpsetiste kvaliteeti

EKSPERDI NÕUANNE
Vesi mõjutab küpsetamist. Näiteks kare ja liigselt minaraalirikas vesi muudab pärmi toimet.

Kui vahel oma kokkamise oskustes kahtlema hakkad, sest oleksid justkui kõik õigesti teinud, aga toit ei maitse ikka nii nagu peaks, võib asi olla hoopis muus.

Raske uskuda, aga üks oluline asi, mis toidu maitset ja omadusi mõjutab, on vesi. Kui toidu kasutamiseks mõeldud vesi sisaldab näiteks liigselt kaltsiumi, magneesiumi või muid mineraale, ei tule maitse õige. Tegelikult ei saagi tulla ja keegi ei ole sellepärast veel halb kokk.

Liiga kare ja mineraalirikas kraanivesi mõjutab otseselt toidu maitset ja värvi, muutes sinu töö köögis väga keeruliseks. Eriti hea näide on Tallinna kraanivee kerelt kloorine maitse, mida kohalikud ei erista, aga külaliste jaoks vee ja kohvi joomise kõlbmatumaks muudab.

Ka samast veest tehtud toidule jääb paratamatult maitse juurde. Siinkohal on suureks abiks veepuhastusfiltrid, mis suudavad veest kaotada ka tugeva kloori maitse ja eemaldavad muud lisaained, muutes toidu valmistamise oluliselt lihtsamaks.

Veemõju küpsetistele

Kõige paremini saab vee koostise mõjust toidu kvaliteedile aru küpsetades. Kui oled pettunud, et retsepti järgi tehtud küpsetised ei tule välja, võib põhjus peituda hoopiski selles, et kare ja liigselt minaraalirikas vesi muudab mõningate toidu koostisosade, sh pärmi, toimet. Taina gluteenistruktuur muutub ja sellega koos ka käärimisprotsess.

Filtreeritud ja pehmendatud vett kasutades on garanteeritud, et saate küpsetada paremat leiba ja pehmemaid küpsiseid. Teadaolevalt varjutab intensiivne kloor isegi kaneeli maitset. Mõelda vaid, kui peaks sellise kehva veega kodust pagariäri pidama…

Liigne kloor vees muudab köögiviljade värvi

Oled vahel mõelnud, miks köögiviljad toidu valmistamisel elava värvi kaotavad? Tõenäoliselt on jälle süüdlane kõrge kloorisisaldus vees. Kuna kloor on teatavasti üks valgendi koostisosa, on üsna  loogiline, et see eemaldab ka toidust värvid, jättes tuhmunud ja kollaka tulemuse. Siinkohal tekibki küsimus, kas oled kodust kraanivett uurinud, on sellega ikka kõik korras?

Liigselt kareda või mineraalirikka vee puhul on hea lahendus valamusisene pöördosmoosi veefilter Aquaphor Crystal  või siis Aquaphor Morion.

A: Inkodu.ee ja Aquaphor, 2018
Vesi mõjutab küpsetiste kvaliteeti

 

Logo - AQUAPHOR veefiltrid, filterkannud, veepuhastusseadmed
Narva mnt 53, 10154 Tallinn, Harjumaa
+372 600 2255

Aquaphor on juhtiv veepuhastusseadmete tootja ja valdkonna tehnoloogialiider maailmas. Premium klassi filtrisüsteemid, veefiltrid, filterkannud.

Uue põlvkonna filterkannul J. SHMIDT 500 on nutikas elektrooniline puhastussüsteem

Maailma esimene nutifilter, mis on pea sama võimas, kui valamualaune filtersüsteem! See ei lisa puhastamiseks ühtegi keemilist ainet! Sobib hästi beebitoitude valmistamiseks ja allergikutele.

Filtreeritud puhas vesi päästab kohvimasina ja juuste värvi

Selge ja läbipaistev vesi ei tähenda veel, et see on puhas. Isegi kui vesi on tunnistatud joogikõlblikuks, võib selles sisalduda erinevaid ühendeid

Vesi plastikpudelis – kas ikka kõige puhtam joogivesi?

Eestis villitud pudelivesi on põhimõtteliselt tavaline kraanivesi, millele on lisatud säilitusained, et vesi 6 ja rohkem kuud säiliks. Kui keskendume nüüd veel ka plastikpakendile, mille kahjulikkusest tervisele on viimasel ajal väga palju rääkima hakatud, paneb mõtlema, miks me seda kõike teeme, kas tõesti ettevõtluse toetamiseks?

Ära joo radioaktiivset kraanivett

Ilustamata kujul väljaöelduna joob viiendik Eesti inimestest radioaktiivset kraanivett. Peamiselt puudutab see Harjumaa, Lääne- ja Ida-Virumaa, Tallinnas Nõmme ja Pirita linnaosa elanikke, kelle kodune kraanivesi saadakse 60-70 meetri sügavuselt kambrium-vendi veekihist.

Eelista värsket kraanivett ka kontoris

Vesi on elus ja seismisel tekib sinna elu juurde. Sellest tulebki soovitus kasutada ainult värsket vett.

SPC seinapaneelid: uudne lahendus kiireks ja vastupidavaks muutuseks sinu kodus

SPC seinapaneelide omaduste loetelu saab alustada niiskuskindlusega ning lõpetada soojus- ja heliisolatsiooni pakkumisega.

Kesktolmuimeja süsteemi planeerimine: lihtne ja soodne

Kestolmuimeja süsteemi täislahenduse hind u. 200 m² 2-korruselise eramaja puhul on 1500-2500€. Hind sõltub, kas tellitakse ainult torustik, seadmed ja tarvikud ning kas koos paigaldusega või ilma. Kui peremees saad hakkama lihtsamate torutöödega, siis saab ta hakkama ka selle paigaldamisega.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Kuidas valida enda koju õige robottolmuimeja?

Mitmed robottolmuimejad on koos spetsiaalse tühjendusjaamaga, mis teevad masina tolmukoguja automaatselt tühjaks ja koristavad edasi.

Kas sina puhastad oma teleriekraani õigesti? Ekspert jagab nippe.

Tehnikaeksperdi sõnul on teleriekraani suurimateks vaenlasteks tolm ja mustus, mille eemaldamisel teevad inimesed palju vigu.

Kutse registreerimiseks Interjööri messi disainilaadale 2024

Disainilaat toimub Eesti suurima sisustus- ja disainimessi INTERJÖÖR raames Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 21.-23.04.2023.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

Parimad ahjunipid – kuidas valmistada pidupäeval parimad road?

Toidu ahju panemine, välja võtmine ja vajadusel vahepealne kontrollimine, liigutamine ja maitsestamise lihtsustamiseks soovitatakse paigaldada teleskooprööpad.

Home&You disainer jagab ideid algavaks kevadhooajaks

Home&You kodusisustuspoe valikusse on saabunud uued heledad ja õrnad toonid.

Nanoplasti osakesed plastikpudelivees: oht tervisele?

Uues USA uuringus avastasid teadlased hiljuti, et plastikpudelivesi võib sisalduda 10–100 korda rohkem plastiosakesi kui varem arvati. Ekspertide sõnul on plastikpudelivees leiduvad nanoplast tervisele kahjulik.

Kuidas panna kodune interjöör enda kasuks tööle? Sisearhitekt jagab ideid.

Kuidas aga tagada, et kodune keskkond oleks meeldiv ja kooskõlas meie olemusega? Kuidas luua jätkusuutlik ja kaasahaarav interjöör? Miks on oluline järgida ka trende?

Margit Meikar: Hoolikalt valitud tapeet teeb kodud hubasemaks ja elu rõõmsamaks

Erinevatesse interjööridesse saab anda värvi ja meeleolu, kasutades tapeeti ühel või kahel aktsentseinal, kogu ruumis või uue trendina laes.

2024 on rohelise Yang Puudraakoni aasta

Draakon valitseb aastat kindla ja isaliku käega, ilma järeleandmisi tegemata. Draakoniaasta kiirenevad energiad ei jäta aega rahulikuks õppimiseks.

NANO GO rasvaeemaldaja: eriti tõhus ja mittesöövitav puhastusvahend

Efektiivne puhastusvahend rasva eemaldamiseks kõikidelt köögi pindadelt. Ei sisalda kloori ega happeid! Köögi puhastamine on vältimatu, kuid lihtne tänu NANO GO-le!

Stockmann avas uuenenud koduosakonna

Kuudepikkuse põhjaliku planeerimise järel on Stockmanni 4. korruse koduosakond täielikult uuendatud ning siit võib leida laia valiku sisustus-, sisekujundus- ja elustiilitooteid.

Tapeeditrendid 2024

Tapeetide trendisuunad 2024. aastal on väga mitmepalgelised. Mustrit ja tekstuuri, mis muudab kodud kodusemaks, hubasemaks ja olemise üleüldiselt rõõmsamaks, on moes.

Ekspert selgitab: miks valida QNED ekraaniga teler?

QNED teleritel on tehisintellektiga varustatud webOS operatsioonisüsteem, mis teeb rakenduste vahel navigeerimise lihtsaks ning annab vastavalt tarbitud sisule uusi vaatamissoovitusi.

Sisearhitekt Ingrid Kuuli jagab ülevaadet 2024. aasta sisustustrendidest

Sisearhitekt Ingrid Kuuli sõnul on 2024. aasta peamine sisekujundustrend loodust imiteerides luua ruumi positiivset energiat ja head aurat.

Lucano kokkupandaval treppredelil saab olla mitu funktsiooni

Lucano treppredel on disainitud asjade kasutamise lihtsustamiseks ning interjööri osaks. Kui Sa selle parasjagu ei roni, saad seda kasutada teistmoodi.

Palazzol uus e-pood! Sisustusdisaini asjatundjate koostatud valik!

Palazzo Interiorsi e-mööblipood esindab tipptasemel funktsionaalset disaini, mis on hoolikalt valitud sobitumaks Eesti inimeste maitse-eelistustega.

Pantone aasta värv 2024 on mahe virsikukarva toon "Peach Fuzz"

Pantone aasta värv 2024 on õrnust ja sametisust peegeldav toon, mis väljendab soovi leida hetki hingetõmbeks, loovuseks ja inimlikuks ühenduseks.

Valgustite trendid aastal 2024

2024. aasta toob kaasa uued tuuled sisekujunduses, mis omakorda mõjutab seda, kuidas ruume valgustada.

Trendivärv interjööris: koobaltsinine

Sisustustrendide maailm on mõnusalt kirju – seda ka värvitoonide osas. Värvidest on jätkuvalt moes pastelsed toonid, kuid palju on esindatud ka julgemaid värve.

Lihtsam jäätmete sorteerimine – uus prügisüsteem Blanco Select II

Blanco Selecti prügisüsteemid on läbinud uuenduskuuri. Ämbrid on uuendatud veelgi funktsionaalsemaks ja lihtsamini paigaldatavaks kui varem.

Spetsialist selgitab, mida teha, et elektroonika või auto laadimine ei põhjustaks tulekahju

Telefonide või muude väikeste elektroonikaseadmete ohutumaks laadimiseks soovitab ekspert paigaldada USB-pistikupesad.

Lindström vahetab välja kõik klientide porivaibad

Avalike asutuste sissepääsude ees asendatakse mustust püüdvad porivaibad uue tehnoloogiaga valmistatud keskkonnasäästlike vaipadega.

Uus standard laste- ja magamistoa sisutuses: pehmed ja kumerad vormid

Wall Design eristub teistest Eesti pehmete paneelide tootjatest võimekuse poolest valmistada paneele igasuguse kujuga, alates kolmnurkadest kuni pilvedeni.

Texstudio esitleb 2024. aasta trende peegeldavaid kangaid ja tapeete

Tikkurila 2024. aasta värvipaletist inspireerituna on Texstudio kokku kogunud tooted, mis kajastavad 2024. aasta värvi-, tapeedi- ja tekstiilitrende ja pakuvad inspiratsiooni.

Interjöör kui lugu: Miks on oluline siduda inimesed ja ruum?

Dez Studio sisearhitekti Nadezda Kornilova sõnul eeldab iga sisekujundusprojekt lugu ehk kontseptsiooni. Lugu seob inimesed ja interjööri.

Tikkurila aasta värv 2024 - sisetunde järgi loodud kollektsioon

Aasta värv 2024 „Nude in Nizza“ on soojustkiirgav virsikutoon, mis väljendab armastust, lahkust ja mängulisust. Vaata inspireerivat pildigaleriid aasta värvidega kujundatud korterist.

Põhjamaine lihtsus: Elegantne tekstuuride mäng uuseramu interjööris

Noore pere kodu looduskaunis kohas Lõuna-Eestis, kus erilise tähelepanu all oli meeleolu loovate valgustuslahenduste väljatöötamine.

Iittala Ultima Thule 55: Iittala tähistab ikoonilist kollektsiooni uute vaasidega

Legendaarse Ultima Thule 55. aastapäeva tähistamiseks tõi Iittala oma püsikollektsiooni Ultima Thule vaasid.

Galerii: M Stuudio uus kujundus jutustab tegevuse lugu

M Stuudio meigisalong on hea näide, kuidas detailidele keskendumisega saab luua interjööri, mis ei ole ainult funktsionaalne ja kaunis, vaid räägib ka oma loo.

Juhend: kas sa tegelikult tead, mida ahju küpsetusfunktsioonid teevad?

Tihtipeale kasutatakse koju ostetud nutikatel ahjudel vaid paari harjumuspärast küpsetusrežiimi ja toidule vastavaid õigeid funktsioone ei julgeta katsetada.

Neli põhjust, miks ribakõlar on vajalik lisa sinu telerile

Moodsad televiisorid on muutumas aina õhemaks, mis tähendab, et teleris on vähem ruumi võimsate kõlarite jaoks ning stiilselt õhukese disaini saavutamiseks tehakse kompromisse tihti just heli arvelt.

Videolugu: Kaunis katusekorter Rocca Towersi hoones

Valmis Palazzo Interiorsi mitmeaastane sisekujundusprojekt- luksuslik katusekorter Rocca Toweri kvartali kõrghoones.

Lase sügis esikusse

ELKE Mööblist leiab erinevaid väiksemaid ja suuremaid esikusse sobivaid lahendusi.

Galerii: Interjöör loftilike elementide ja “apelsini meeleoluga”

Tallinnas asuva värskelt valminud väikese kahetoalise korteri sisustamise protsess Wax Designi sisekujundaja Tatiana Bobchinskaya jaoks polnud päris tavaline.

Kuidas täisautomaatsed kohvimasinad töötavad?

Täisautomaatsed kohvimasinad vajavad enanamsti ainult põhikoostisosade lisamist: kohvioad, vesi ja mõnikord ka piim ning saate nautida uskumatut barista-stiilis kohvi, millal iganes soovite.

Galerii: Home&You talvised interjööri soovitus

Home&You valikusse jõudsid äsja uued sisustuskollektsioonid, tuues kaasa värsket inspiratsiooni ja võimaluse kodu uuendamiseks.

Puitkäsitöö firmakingitusena: tooted, kus kokku saavad naturaalne ilu ja kasutusmugavus

Puitkäsitöö firmakingitusena sobib nii neile, kes väärtustavad traditsioone, kui ka sellele, kes hindab kaasaegsemat elustiili.

Peegel – praktiline ja pilkupüüdev aksessuaar interjööris

Peegel võimendab valgust, mistõttu saab peegliga muuta ruumi valgemaks ja lisada interjööri avarust. Väga hea lahenduse pimedamas ja kitsamas toas!

Lapse toa sisustamisel on oluline arvestada tema mustri- ja toonieelistusi

Lastetoa tapeedid, värvid ja mustrid vali lähtuvalt lapse loomusest.

Puidust seinapaneelid MELLOW: pika elueaga ja lihtne paigaldada

Siseruumidesse mõeldud puidust seinapaneelid (ribipaneelid) on valmistatud kvaliteetsest männipuidust, millele on spetsiaalse töötluse abil antud eriti hea vastupidavus.

Laps alustab kooliteed: kuhu paigutada õppimisnurk?

Koolilapse toa sisustamisel on oluline mööbli paigutus, see mõjutab kui privaatselt ja turvaliselt laps end õppimisnurgas tunneb. Oluline on ka piisavalt hea valgus.

Tere tulemast Top Grade Silki! Mulberry siidist voodipesu, ööriided...

Oleme uus bränd, mis pakub luksuslikku 100% naturaalsest Mulberry siidist voodipesu, padjapüüre, siidimaske, juuksekumme.

7 aktuaalset sisustustrendi: merevaigu klaas, reljeefklaasiga kapid...

Kummutid, vitriinid ja seinakapid on sel suvel saanud endale reljeefsest klaasist uksed. Värvitoonidest on järjest suurenev trend kõikvõimalikes varjundites punane.

Põranda- ja laualambid kui pilgupüüdjad

Nõuanne kodu valgustamiseks. Lisaks üldisele lae- ja seinavalgusele pakuvad kodukujunduses põnevaid võimalusi põranda- ja laualambid.

Üliõhuke Deco kivispoon - unikaalne viis pindade katmiseks

Kivispooniga saab katta betooni, keraamikat, metalli, vineeri, MDFi, PLPd ja ka kumeraid pindasid. Kasutatakse mööbli, seinte, aga ka välisfassaadide puhul.

Damixa grafiithalli pinnaviimistlusega segistid ja vannitoaaksessuaarid

Taani tootja Damixa on loonud uue grafiithalli pinnaviimistluse, mis pakub unikaalset ja stiilset välimust.

Vahemere hõngu koduterrassile: bambusmööbel, valged narmastega tekstiilid, helesinine keraamika jpm

Täpselt nagu õige muusika ja aroomidega on võimalik oma saunas spa-kogemus saada, võib vahemere hõngulise puhkusemeeleolu luua oma koju või terrassile.

Kas valge on uus must? AXOR One vannitoa tooted mattvalges kuues

AXOR One kollektsiooni dušše, segisteid ja termostaate saab suurepäraselt täiendada mattvalgete AXOR Universal Circular vannitoatarvikutega.

Kavalad nipid, mida kasutada väiksema köögi sisustamisel

Moodne lahendus on lisaköögitasapinna tekitamine kappide sisse väljatõmmatava lisatöötasapinna näol.

Sisearhitekt Heldi Rebane: Ruumi tuleb õppida kogema!

Me tajume ruume oma meelte kaudu ja see mõjutab tervet meie elu, kõike mida me teeme ja ütleme.

Kuidas värskendada aastaid tagasi kujundatud luksuskorter?

Kerge interjööri värskenduskuur professionaalse sisearhitekti abiga toob koju uue hingamise ja annab võimaluse uueks alguseks. Muutusi ei tohiks karta.

Näpunäited loomasõpradele – kuidas efektiivselt koduloomade karvu koristada

Kuigi lemmikloomad on suurepärased kaaslased ja pereliikmed, kaasneb nende omamisega karvade tõttu ka korralik koristuskohustus.

Rippvalgusti Croissant - 4Roomi uudistoode 2023

4Roomi Croissanti rippvalgustite suured mõõtmed teevad neist sobiva valiku avaratesse ja kõrgete lagedega ruumides, kus vajatakse efektset ja unikaalset aktsenti.

U&K Interiors - suurepärane valik eriilmelise ruumi sisustamiseks!

Sisustussalongi valikust leiab nii luksuslikku modernset kui sooja Prantsuse maamaja elemente, aga ka klassikat ja küllusliku Hollywood glami disainistiili.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube