Sisekujunduse, sisustuse, ehituse, aiakujunduse uudised ja ettevõtted

UV-C õhupuhastusseade muudab siseruumi õhu viirustevabaks

Kaasatud ekspert: Urmas Merila
UV-C õhupuhastusseade muudab siseruumi õhu viirustevabaks

Hiljutine pandeemia tõi selgelt esile, kui ohtlikult kiiresti viirused siseruumides levivad. Mitte et see varem juba poleks piisknakkuste ja bakterite kohta teada olnud, aga me justkui ei pööranud sellele piisavalt tähelepanu.
 
Suures hulgas esinevad ja väga kiiresti paljunevad mikroorganismid on silmale märkamatud ja hakkavad eriti kergesti külge nõrgenenud immuunsüsteemiga inimestele nagu allergikud, vanurid, väikelapsed ja teised. Keegi ei soovi pidevalt haige olla. Samuti ei taha tööandja, et töötajad sageli haiguslehel on.
 
Õnneks me teame nüüd, kui oluline on siseruumide puhas õhk. Bakterite ja viiruste hävitamiseks siseruumides on suurepärane lahendus ultraviolett ehk UV-C õhupuhastusseadmed (UV-C lambid), mis sobivad kasutamiseks nii kontorites, tööstushoonetes, erinevates avalikes ruumides kui kodus. Eriti oluline on selliste seadmete kasutamine kõrge kasutuskoormusega ruumides nagu riietusruumid, konverentsiruumid ja vastuvõtualad.
 
Professionaalsete UV-C õhupuhastusseadmete tootmise ja müügiga tegeleva ettevõtte UFTEC projektijuht/partneri Urmas Merila sõnul oleks UV-C seadmetega olnud võimalik isegi COVID-19 haiguse mõju vähendada, kui oleks varem nende laialdastest võimalustest rohkem teatud.

Mis on UV- lambid ja kuidas need toimivad?

Õhupuhastusseadmetes kasutatavad UV-lambid toodavad UV-C valguskiirgust, mis on tuntud oma desinfitseerivate omaduste poolest. Teisisõnu on UV-C elektromagnetiline valguskiirgus, mis suudab kahjustada mikroorganismide DNA-d või need täielikult hävitada. Ega tavainimene UV-C kiirgusest palju ei teagi. UV-A ja UV-B valguskiirgus on meile palju tuttavamad, sest suvel kuuma ilmaga hoiatatakse meid tugeva päikesekiirguse eest, mis võib nahale kahjulik olla.
 
UV-lampe desinfitseerimise eesmärgil maailmas kasutatud juba pea 80 aastat. Õige lainepikkusega UV-C valguskiirgus suudab hävitada baktereid, viiruseid ja pärmi- ja seeneeoseid inimest kahjustamata. UV-C õhupuhastusseadmetes kasutatakse lahtist tüüpi UV-kiiriteid lainepikkusega 253,7 nm (UV-C), mis desinfitseerivad mitte ainult õhu ja vee, vaid ka suletud ruumide pinnad. See vähendab praktiliselt kõigi tuntud mikroorganismide kontsentratsiooni õhus ja pindadel.

Kus võiks UV-C seadet kasutada?

UV-C seade on mõeldud õhu, vee ja pindade puhastamiseks, seega sobib see igale poole, kus on seda vaja. Näiteks kodukasutuses võiks seade olla enam kasutatavates ruumides nagu köök ja elutuba. Eriti just viiruste perioodil, et tagada kaitse gripi ja nohu vastu. Isegi, kui keegi pereliikmetest mingi viirusega koju tuleb, hävivad bakterid kiiresti ega saa paljunema hakata.
 
Samuti toimivad UV-C seadmed tõhusalt erinevates üritusasutustes nagu kinod ja teatrid, koolides, lasteaedades ja vanadekodudes. Paljud Eesti vanadekodud on juba endale sellised seadmed soetanud, et haigestumise riski viiruste hooajal vähendada.
 
Miks mitte katta selliste seadmetega kogu büroohoone? Näiteks üks panga kontor Eestis katsetas juba UFTECi seadmeid kõigis oma ruumides ning vähendas seeläbi töötajate haigestumise riski, mis omakorda suurendas töö efektiivsust.

Kas UV-C õhupuhastusseadmed on ohutud?

Ultraviolettkiirgus ise on inimestele ohtlik, kuid õhupuhastusseadmetes kasutatav UV-C kiirgus ei puutu otseselt inimestega kokku. UFTEC seadmed on läbinud bioohutuse testimise Eesti Bioohutuse Laboris ja on inimestele täiesti ohutud.

Kas UV-C seadmetest saadav kasu kaalub üles tehtud kahju?

Alati tasub teada, et UV-C puhastus eemaldab kõik õhus olevad mikroorganismid, samuti ka kasulikud bakterid. Linna tingimustes asuvates avalikes ruumides ja büroodes õnneks või kahjuks väga palju kasulikke baktereid ei olegi. Maapiirkondades aga pole õhu puhastamine otseselt vajalik ega ka mõistlik, sest loodusest siseneb õhku palju organismile kasulikku. Küll aga on seade omal kohal näiteks viiruste perioodil ja kevadel, kui UV-C puhastamine võib olla eluliselt vajalik allergikutele, vähendades oluliselt õhust õietolmu ja muid allergiatekitajaid.

UV-C õhupuhastusseadmete võimalused, tööpõhimõte ja hinnad

Nagu igasugune ruum ja seal viibivad inimesed on erinevad, saab UV-süsteeme luua vastavalt vajadustele, lähtudes objekti eripäradest, klientide soovidest ning lähteülesandest. UFTECi projektijuht/partner Urmas Merila sõnul on iga lahendus alati unikaalne. UV-C õhupuhastusseadmete planeerimine võiks alata juba ruumide projekteerimise algfaasis, et tagada vajadustest lähtuvalt optimaalne tulemus.

UV-C õhupuhastusseadmeid on erinevaid: seinale paigaldatavad, põrandal liikuvad või ventilatsiooni integreeritavad UV-C moodulid, avatud või kinnised. Seadmeid saab kohandada vastavalt klientide soovidele, sealhulgas materjali, värvi ja kuju osas. Paigaldus valitakse vastavalt konkreetse objekti võimalusele. Kõigil seadmetel on kindel eluiga ning tunnilugeja näitab täpselt, kui kaua seade on töötanud ja millal on vaja lambid välja vahetada.


 
UV-C seadmetes olevate ultraviolettlampide tööpõhimõte seisneb elektrilaengu saatmises läbi klaaskolvis oleva hõrendatud gaasi (sh elavhõbeda aurude), mille tulemusena hakkab gaas helendama ja vallandab kiirguse. Õhu ja pindade desinfitseerimine toimub tänu mikroorganismidele mõjuva bakteritsiidse UV-kiirguse toimele lainepikkusega 253,7 nm (UV-C). UV-C ultraviolettkiirgus on tõhusaim viis bakterite ja viiruste eemaldamiseks siseruumi õhust, mistõttu on kõik UFTECi õhku desinfitseerivad seadmed toodetud just selle tehnoloogia baasil. 

UV-C seademetes kasutatavate bakteritsiidsete UV-lampide väljatöötamise ja tootmisega tegeleb palju suuri lambitootjaid nagu Philips, Osram, Radium ja Sylvania. UFTECi seadmetes kasutatakse Philipsi tütarettevõtte toodangut.

UFTECi UV-C õhupuhastusseadmete hind sõltub objekti suurusest ja seadmete valikust, kuid üldiselt jääb seinale paigaldatava või kaasaskantava seadme hind vahemikku 350-500 eurot.  

Näide. Koduseade: 20 m2 põrandapinnaga ja lae kõrgusega 2,5 m ruum, kokku 45 m3. Seade maksab 350-500 eurot.

Osoneerimine majavammi pidurdamiseks

UFTEC OÜ teostab ka osooni desinfitseerimist. Selleks kasutatakse professionaalseid osoonigeneraatoreid. Seadmed tekitavad lampide abil lühilaine ultraviolettkiirguse (UV-C) lainepikkusega 180–185 nm, mille tulemusena moodustub hapnikust osoon (Oz). See on võimas oksüdeerija, mis kahjustab patogeenset mikrofloorat.
 
Osoonigeneraatoreid kasutatakse peamiselt majavammi leviku pidurdamiseks vanades majades või suitsulõhna eemaldamiseks pärast põlengut, samuti tööstuslikes köögikubudes ja veepuhastuses. Kuna tegemist on ohtlike seadmetega, mis eeldavad kasutamisel rangete protseduurireeglite järgimist, siis eratarbijale müügiks neid ei pakuta.

A: Inkodu.ee (J. Rohtsalu; K. Viksne)
UV-C õhupuhastusseade muudab siseruumi õhu viirustevabaks 

 

Logo - UFTEC OÜ UV-C ventilatsioonisüsteemid ja seadmed
Töökoja 4a, 10138 Tallinn, Harjumaa
+372 5628 8085

Pakume ventilatsiooni UV-moodulite paigaldamist, mis on mõeldud ruumide õhu ja pindade desinfitseerimiseks

Lindström: aeg on loobuda ebahügieenilistest kätepuhuritest tualettides!

Puhurite ohtlikkust illustreerivad hästi Euroopa tekstiililiidu läbiviidud uuringu tulemused. Üha rohkem ettevõtteid paigaldab oma tualettidesse puuvillast kätekuivatusrulli, mis on keskkonnasõbralik valik.

Sisekujundaja annab nõu: kuidas luua endale ideaalne kodukontor

Kodukontori sisustamise juures on palju varjatud nippe, kuidas seal veedetud aeg meeldivamaks teha.

Suvise välkremondi ABC

Väiksema viimistlusremondi või kuude kaupa tegemata koduste kõpitsemiste lõpetamise puhul on tööga alustamine pool võitu.

Logitechi Rally Bar Huddle - parim lahendus väikeste hübriidtöö koosolekuruumide jaoks

Logitech tõi välja uue kõik ühes videokonverentsi seadme Rally Bar Huddle väikestele koosolekuruumidele.

Miks on minu uuel puitparketil juba täkked ja käigurajad sisse kulunud?

Põrandakatete asjatundja sõnul on väga tavapärane, et ei osata valida põrandamaterjali, mis oleks inimeste reaalsete vajaduste ja elukorraldusega kooskõlas.

Robotniiduk vajab kindlustuskaitset nii äikesetormi kui inimese enda tekitatud kahju eest

Kui koduse vara kindlustamine ei tule kellelegi enam üllatusena, siis robotniiduki kindlustamine on uus teema. Ometi on just nendega seotud kahjud esirinnas.

Elamuarendusettevõtte juht: ehitussektori tööohutuskultuuri kujundavad suured tellijad

Tööohutuskultuur ei teki trahvide, kontrolli ja mõõdikutega, vaid pikaajalise selgitustöö ning kaasamisega, milles suured arendajad peavad eeskuju näitama.

Kui palju on mõistlik maksta kodulaenu omafinantseeringut?

Eluaseme ostuga kaasnevad lisaks omafinantseeringule ka ühekordsed kulutused nagu lepingutasu, notaritasud ja riigilõiv, investeeringud sisustusele.

Kokkad suviseks grillpeoks? Jälgi neid nõuandeid, et toit raisku ei läheks

Ilmselt külastame me kõik suvel vähemalt paari grillpidu. Külla tuleb rohkelt inimesi, seega tuleb kokata ning säilitada suures koguses toitu.

Puitfassaad ja terrassid korda! Pinotex lahendused Karl Bilderi esindustes väga hea hinnaga!

Pinotexi terrassiõlid, puidukaitse ja fassaadivärvid on kuni 31. augustini märkimisväärse allahindlusega. Lisaks ei pea nende toodete toonimise eest maksma.

Tekstiilikunstnik Ilme Rätsep jäädvustab unikaalsed loodusmaalid kangastele

Tekstiilikunstnik Ilme Rätsep loob pintsli ja värvi abil unikaalseid hetki loodusest ning jäädvustab need kangastele.

Suvekodu romantika tapeedimustrites | Tapeedistuudio valik -10% kuni 31.08!

Romantilise hõnguga kodu juurde sobivad ideaalselt  aasa- ja heinamaa-mustrid, umbrohuteemalised ja botaanilise mustriga tapeedid.

10 nippi, mida liimpuitkilpidest mööblipaneelide valikul arvestada

Stragendo esindaja jagab meiega kasulikke näpunäiteid, kuidas ja mille järgi liimpuittooteid valida.

Elitis | Tapeedid, mis loovad ruumilise illusiooni ja suhtlevad vaatajaga

Eksklusiivsed Elitise tapeedid on struktuursed ja ruumilised ning valmistatud looduslähedastest ja loodust imiteerivatest materjalidest nagu pilliroog, puit või paber.

Tenax Panel avas Dobeles uue sandwich-paneelide tootmisüksuse

Põhjamaade üks suurimaid ehituspaneelide tootjaid ja Läti üks suurimaid ehitusmaterjalide eksportijaid Tenax Panel avas neljapäeval Lätis Dobeles uue sandwich-paneelide tootmisüksuse.

Uus lamekatuse standard toob kaasa rangemad nõuded

Uus lamekatuste standard esitab senisest selgemad nõuded aurutõkkele ja soojustusele ning käsitleb põhjalikult bituumen-, plast- ja kummirullmaterjalist katuseid, samuti vedelplastikust, pööratud, käidavaid, liiklusega koormatud ning haljas- ehk rohekatuseid.

Biopuhastid: tõhus ja loodussõbralik viis reovee puhastamiseks ja ärajuhtimiseks

Kodusesse majapidamisse täisautomaatse biopuhtiku paigaldamine ja tulemused. Köögikraani all on 62 L vedeliku mahuti, mis töötab 24/7. veekulu ca 6-7 m3 kuus. Süsteemi maksumus kokku ca 850 € + km.

Kiltkivist katuse-, fassaadi- ja müürikattekivid

Juba aastasadu on kiltkivi kui looduslik materjal olnud kasutusel kogu maailmas. Kiltkivist katusekivid ja fassaadikivid on arhitektuuri lahutamatuks osaks nii renoveerimisel kui uue ehitamisel.

Vana kasekilpidest puitparketti tasub renoveerida

Amello juhi Rauno Ollema sõnul peaks vanast ja väärikast kasekilpidest parketist loobuma alles siis, kui see tõesti liiga kulunud või katki on.

Päikesevari on palju enamat kui vaid kaitse päikese eest

Päikesevarju valides arvesta ümbritsevaga. Lähtepunktiks võib olla maja või välisisustuse stiil ja värv vms. Mida rohkem see ümbrusega harmoneerub, seda kaunim tulemus.

Turule jõudsid uued madala keskkonnamõjuga ehitusplokid

bauroc GREEN on uus toode bauroci nomenklatuuris, mille GWP on ainult 50 kg CO₂e/m³.

Palkmaja maakivist vundamenti ei tohi uue betoonpõrandaga kokku valada

Kogenud palkmajade renoveerija Aigar Zahkna sõnul on vana palkmaja vundamendi renoveerimisel üks levinumaid probleeme maakivist vundamendi kokku valamine uue betoonpõrandaga. Seda ei tohi teha.

Dekoratiivklotsid muudavad ukse- ja põrandaliistude paigaldamise lihtsaks

Dekoratiivklotsid muudavad ukse- ja põrandaliistude paigaldamise lihtsaks ning pakuvad võimalust loovalt kombineerida erineva mõõduga liiste.

Puidust seinapaneelid Mellow ja Whisper: pika elueaga ja lihtne paigaldada

Siseruumidesse mõeldud puidust seinapaneelid (ribipaneelid) Mellow on valmistatud kvaliteetsest männipuidust, millele on spetsiaalse töötluse abil antud eriti hea vastupidavus ja Whisper paneelil on lisaks helisummutavad omadused.

Vahumöll Milano Fieras. RAVAK Itaalias.

Tuntud Tšehhi tootja RAVAK koostas Euroopa prestiižsema disainisündmuse Salone del Mobile esmaesitluseks põhjalikult läbimõeldud ja visuaalselt kütkestava väljapaneku.

Võhma Valgusevabrikust leiab suviseks sääsetõrjeks spetsiaalsed küünlad

Kuidas peletada sääski? Võhma Valgusevabrikus oleme loonud pilkupüüdvad, aprikoosivärvi oranžid sääsetõrjeküünlad.

Eritellimusköök täidab sinu unistused! Kutsu disainer enda juurde koju

Eritellimusel köögimööbel valmib täpselt vastavalt iga kliendi elustiilile ja soovidele.

Päikesekaitsekile ja nutikile – tõhus kaitse liigse kuumuse eest ja privaatsuse tagamiseks

Nutikile materjali hind on 170-180 €/m² ja paigaldus väiksemal objektil 35 €/h. Päikesekaitsekilede paigaldus maksab ca 30-35 €/m² materjali kohta (isekleepuv kile 90 €/m² kohta) + paigaldus umbes 30 €/m² kohta, sõltuvalt objektist.

Puidust piirdeaia viimistlemine värvi koorumise ja kõdunemise kindlaks

Puidust piirdeaeda on püsiva tulemuse saavutamiseks kindlasti vaja enne värvimist õigete vahenditega immutada.

Fabricor stuudio elegantne kardinadisain Kuressaare butiikmajutuses

Õhulise ja helge disainikeelega interjööris kohtub uudne disain väärika ajalooga, kõneledes endisaegsete aadliperede heast maitsest, jõukusest, uhkusest ning pühendumisest.

Kipsivalu – asendamatu vahelaele põrandakütte paigaldamisel ja põranda tasandamiseks

Välimuselt sarnaneb kipsivalu põranda tulemus betoonpõrandaga. Kipsivalus on sideaineks kips, betoonis tsement. Ideaalne vahelagedele põrandakütte paigaldamisel.

Citadele uuring: kolmandik inimestest ei saa endale tänavu koduremonti lubada

Pikalt kestnud kõrge inflatsioon ja ebakindel aeg majanduses on selgelt pausile pannud paljude inimeste ehitus- ja remondiplaanid.

Mida silmas pidada kevadiste betoonitööde puhul?

Oluline on olla valvas ja võtta kasutusele ennetavaid meetmeid, et vältida värskelt valatud betoonisegu külmakahjustusi.

33 m2 tüüpkorteri planeeringu muutmine avaraks ja helgeks

Kõnealuse korteri puhul sai sisekujundaja lähteülesandeks luua pisikesest 1-toalisest köögi ja elutoaga vana maja tüüpkorterist valge, helge, nutikalt organiseeritud ja näiliselt avar kodu, mille põhielementideks valge marmor ja kuldsed detailid.

Eksperdid: elektriautode laadija rajamise kohustus ootab ka vanemaid hooneid

Elektriautode kasutamise soodustamiseks näeb seadus ette kohustuse paigaldada teatud hoonete juurde autode laadimiseks vajalik taristu.

Ekspert selgitab: kuidas tunda ära läbimõeldud planeeringuga kodu

Bonava arhitekt Erko Leo selgitab, kuidas ära tunda hästi läbimõeldud planeeringuga kodu.

Kaasaegse klassika tasakaalus sümbioos monokroomses interjööris

Olles teadlik, et maja välisilme on kaasaegne, oli vaja leida viis, kuidas siduda eramu sisekujunduses kokku need kaks esmapilgul vastandlikku stiili – kaasaegsus ja klassika.

SleepCity on keskendunud premium klassi une- ja puhketoodete müügile

Uue magamistoasisustuse poe SleepCity eesmärk on pakkuda lahendusi, mis aitavad inimestel paremini magada ja seeläbi parandada nende elukvaliteeti.

Kindlustusabi - hädavajalik kodukindlustuse kahjujuhtumite hindamiseks

Remondifirma.ee pakub kindlustusabi teenust. Kliendi jaoks tähendab see kogu asjaajamise korraldamist alates kahjude hindamisest ja kindlustusfirmaga suhtlemisest kuni kahjude likvideerimiseni välja.

Eluhoone korras elektrisüsteem aitab ära hoida tõsiseid õnnetusi

Enamikku elektrist tingitud tulekahjudest saab ära hoida hoone elektripaigaldist õigeaegselt hooldades ja vajadusel uuendades.

Turvalisus on tehtud lihtsaks

Yale-i nutika koduturvalisuse ökosüsteemiga saate alustada ühest tootest ning liita sinna hiljem vajaduse korral juurde teisigi. Kõik seadmed on hallatavad ühes tasuta rakenduses.

Bonava müügijuht Lauri Laanoja: uute korterite turu nõudlust veab noorte perede soov parendada elamistingimusi

Aiandi 14 aadressile valmivad kaasaegse planeeringuga 1-4-toalised kodud, mis on suuruses 28,4-112,3 m2, neist suurimad läbi kahe korruse paiknevad katusekorterid.

Ingrid Kuuli: Sisekujunduse konsultatsioonid veebi põhiselt

Vastused kõigile sisekujundust puudutavatele küsimustele saab kiirelt arutelu käigus.

SFA minipumpla võimaldab wc-poti paigaldust ilma kanalisatsioonita kohta

SFA minipumpla võimaldab wc-poti paigaldust ilma kanalisatsioonita kohta.

Rahvusvaheline veepäev kutsub vett säästma

Puhas vesi on olemas üle 90% Eesti elanikest ja oleme ühisveevärgist pärineva vee tarbimise osas ühe elaniku kohta Euroopa riikide hulgas üks säästlikumaid.

"Mitte minu tagahoovis" mentaliteet pärsib innovatsiooni

Eesti ehitussektor on tuntud oma konservatiivse lähenemise poolest uutele ideedele, tehnoloogiatele ja sektori üldisele arengule.

Isiklikust elektriauto laadimispunktist kortermajas on saamas uus normaalsus

Enefit ja Arco Vara pakuvad elektriauto omanikele võimalust oma isiklikul parkimiskohal Enefit Volti laadimisteenust kasutada.

BLEUU lastetoa vaibad

BLEUU lastetoa vaibad on 100% orgaanilisest puuvillast, mis on GOTS sertifitseeritud. Vaipade kiupikkus on veidi alla 1cm, et nendesse ei ladestuks liigselt tolmu.

Ruduse innovatsioon ja disain 2024: Opus müürisüsteem ja Lumo-Kartano tänavakivid

Opus müürisüsteem on nutikuse meistriteos, muutes müüri ehitamise lihtsamaks kui kunagi varem - peaaegu nagu mängides täiskasvanute LEGO-klotsidega. Lomo-Kartano sillutuskivide vuukides saab aga kasvatada erinevaid taimi.

SPC seinapaneelid: uudne lahendus kiireks ja vastupidavaks muutuseks sinu kodus

SPC seinapaneelide omaduste loetelu saab alustada niiskuskindlusega ning lõpetada soojus- ja heliisolatsiooni pakkumisega.

Sisustuse projektimüük – asendamatu mugavuslahendus suurprojektides

Olgu tegu siis kinnisvara näidiskorterite sisustamise, üürikorterite haldamisega seotud sisustamise, sisearhitekti suurprojektide, haridusasutuse mööbli planeerimise või hoopis kodu ja suvemaja sisustamisega. Sisustuse projektimüük võib olla hädavajalik mugavuslahendus

Arco Vara alustab Kodulahe kvartalis eelviimase etapi väljaarendamist

Tallinna linn andis heakskiidu Merimetsa asumis Stroomi ranna lähistel asuvale Soodi 6 kinnistu detailplaneeringule, kuhu terviklike piirkondade arendaja Arco Vara rajab kolm uudse välisilmega kortermaja

AXOR x Philippe Starck: kui innovatsioon kohtub disainiga, saab duši all käimisest eriline kogemus

AXOR ShowerCompositioni dušid, AXOR x Philippe Starck, dušipaneel, üladušš, õladušš, termostaatmoodul, käsidušš, tekstiilkattega dušivoolik

Merko käivitas Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme elukvartali viienda etapi ehituse

Tartu linna ja valla piiril asuv Erminurme on hubane elukvartal, milles on tänaseks valminud üheksa kahe- kuni kolmekorruselist korterelamut.

Eriti soodsa hinnaga ROCLITE 200 ehitusplokid uuesti saadaval!

Bauroc toob sel hooajal uuesti turule eriti soodsa hinnaga ROCLITE ehitusplokid. ROCLITE 200 on klassikaline 200mm kergplokk, mis on mõeldud nii välis- kui siseseinte, nii kandvate kui mittekandvate seinte ehitamiseks.

Sisekujunduslik gurmee: šokolaadi, kohvi ja piima maagiline ühendus

Sisekujunduse maailm on nagu suur gurmeeõhtusöök - täis maitserikkaid nüansse ja peenekoelisi tekstuure, mis loovad unikaalse elamuse.

Läbipaistvus on moes – väga vastupidava laineprofiiliga katuse- ja seinalahendused

RENOLIT ONDEX läbipaistvad katuseplaadid ja seinaplaadid on unikaalsed - materjal ei pragune, on täiesti põlemis- ja löögikindel ning peab vastu isegi ülitugevale rahesajule.

Eesti disaini uudsust tutvustav videoklipp jõuab 12 miljoni USA televaatajani

CBS-i Los Angelese telekanalil KCAL-9 näidati 24. veebruaril viieminutilist videot Eesti disainist ja jätkusuutlikest ettevõtetest. Koos lähiajal linastuva New Yorgi episoodiga jõuab see kokku 12 miljoni televaatajani.

Uus SISEKUJUNDUSE KÄSIRAAMAT nüüd veebipõhiselt allalaetav

Sisekujundaja Heily Kaarna lõi Sisekujunduse käsiraamatu, kust leiad praktilisi juhiseid oma kodu kujundamiseks.

YIT uus maaküttega kortermaja lubab soodsamaid küttekulusid

Esimene maaküttega kortermaja valmib 2024. aasta augustis Keilas, Nurme tänaval, kus on müügile tulnud 18 1–4-toalist korterit.

Ekspert selgitab: sisearhitekti kasutamine – kulu või kokkuhoid?

Sisearhitekt on ekspert, kelles on ühendatud nii spetsiifilised tehnilised teadmised kui ka loovus. Nii suudab ta näha terviklikku pilti tehnosüsteemidest ruumipaigutuse ja värvilahendusteni.

Meist - Teenused - Kontakt
Inkodu.ee (sisekujundus – sisustus - ehitus - aed) - E-post: info @ inkodu.ee
Kõik õigused kaitstud - inkodu.ee ®. Info kasutamine loata ei ole lubatud!
Facebook Linkedin Instagram Google Twitter Youtube